.
Κατηγορία Superbike
Δευτέρα, 23 Απριλίου 2018 18:57

WorldSBK 2018, 4ος αγώνας, Assen

 

Sykes και Rea μοιράστηκαν τις νίκες

Στην διάσημη πίστα του Assen στην Ολλανδία πραγματοποιήθηκε ο 4ος διπλός αγώνας της χρονιάς για το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Superbike με τους εργοστασιακούς αναβάτες της Kawasaki, Jonathan Rea και Tom Sykes να επιβάλλονται των αντιπάλων του και να μοιράζονται τις νίκες.

Αγώνας 1ος: Εντυπωσιακός ο Rea στον 1ο αγώνα

worldsbk 2018 4os agonas assen 4

Ο Β. Ιρλανδός αναβάτης της Kawasaki, σε μια από τις αγαπημένες του πίστες κατάφερε να αποκρούσει τις επιθέσεις των Chaz Davies (Aruba.it Racing – Ducati) και Michael van der Mark (Pata Yamaha Official WorldSBK Team) για να φτάσει πρώτος στην γραμμή του τερματισμού. Ο Rea έκανε στο Assen την 8η σερί νίκη του φτάνοντας παράλληλα τις 12 νίκες στην συγκεκριμένη πίστα και ισοφάρισε έτσι το σχετικό ρεκόρ του Carl Fogarty! Στην πορεία προς αυτή τη νίκη ο αναβάτης των Πρασίνων κατάφερε να κρατήσει πίσω του των Davies αλλά και τον ιδιαίτερα ανεβασμένο στους τελευταίους αγώνες van der Mark που αγωνιζόταν μπροστά στο κοινό της πατρίδας του. O Davies και ο Ολλανδός εργοστασιακός αναβάτης της Yamaha, που ηγήθηκε και δύο γύρους στα πρώτα στάδια του αγώνα, όπως και ο Βρετανός, συμπλήρωσαν το βάθρο στη 2η και 3η θέση αντίστοιχα.

Στην 4η θέση τερμάτισε ο Tom Sykes (KRT) με τον Xavi Fores, τον πρώτο ιδιώτη αναβάτη να κάνει για μία ακόμη φορά εξαιρετικό αγώνα και να συμπληρώνει την πρώτη πεντάδα, μπροστά από τον έτερο εργοστασιακό αναβάτη της Ducati, Marco Melandri, που δεν μπόρεσε να ακολουθήσει τους προπορευόμενους.

Αγώνας 2ος: Πήρε το αίμα του πίσω ο Sykes

worldsbk 2018 4os agonas assen 19

Μετά τη νίκη του Rea στον πρώτο αγώνα ήταν η σειρά του ομόσταυλού του Sykes να λάμψει στο Assen. Ο Άγγλος αναβάτης έκανε μια εμφάνιση βγαλμένη από τις ημέρες του ως παγκόσμιος πρωταθλητής. Ηγήθηκε του αγώνα από την αρχή, άνοιξε διαφορά και σα να μην έφτανε αυτό έκανε και τον ένα ταχύτερο γύρο πίσω από τον άλλο! Έτσι έφτασε σχεδόν ανενόχλητος στην γραμμή του τερματισμού για την πρώτη του νίκη στη σεζόν, σπάζοντας παράλληλα και το σερί νικών του Rea στην Ολλανδία, αλλά δίνοντας έτσι το 1-2 στην ιαπωνική αγωνιστική ομάδα. Πίσω του τερμάτισε ο Rea για τη δεύτερη θέση στο βάθρο, ενώ ο ανεβασμένος Michael van der Mark πήρε ένα ακόμη βάθρο στη σέλα της εργοστασιακής Yamaha R1. Ο Xavi Fores πήρε άλλη μία εξαιρετική 4η θέση μπροστά από πολλούς εργοστασιακούς αναβάτες συμπεριλαμβανομένων και των δύο της Ducati με τον Davies να τερματίζει 5ος και τον Melandri να περνά την γραμμή του τερματισμού στην 7η θέση.  Στην 6η θέση βρέθηκε ο Jordi Torres με την εργοστασιακή μοτοσυκλέτα της MV Agusta. Όγδοος ο Loris Baz (GULF Althea BMW World Superbike Team), ένατος ο Toprak Razgatlioglu (Kawasaki Puccetti Racing) με τον Lorenzo Savadori (Milwaukee Aprilia) να κλείνει την δεκάδα.

Ο Rea πλέον ανοίγει σημαντικά την ψαλίδα στο πρωτάθλημα των αναβατών με 40 βαθμούς διαφορά από τον Davies (159 έναντι 129) με τον Melandri τρίτο με 115 βαθμούς και τους van der Mark και Sykes να ακολουθούν με 103 και 101 βαθμούς αντίστοιχα.

Επόμενος αγώνας για το παγκόσμιο πρωτάθλημα Superbike στις 11-13 Μαΐου στην Imola της Ιταλίας.

Αποτελέσματα Αγώνων & Βαθμολογίες Πρωταθλημάτων

Δείτε τα αποτελέσματα του 1ου αγώνα εδώ.

Δείτε τα αποτελέσματα του 2ου αγώνα εδώ.

Δείτε την κατάταξη στο πρωτάθλημα Αναβατών εδώ.

Δείτε την κατάταξη στο πρωτάθλημα Κατασκευαστών εδώ.

Φωτογραφίες

Ακολουθήστε το BIKEIT.GR στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα
Θοδωρής Ξύδης

Ο Θοδωρής Ξύδης είναι συντάκτης ειδικού Τύπου-δημοσιογράφος από το 2005. Ξεκίνησε να εργάζεται το 2006 στο site του περιοδικού Auto Τρίτη και την επόμενη χρονιά στο περιοδικό μοτοσυκλέτας Moto Τρίτη. Εκεί παρέμεινε μέχρι και το 2016, εκτελώντας έως και χρέη αρχισυντάκτη/διευθυντή σύνταξης. Από το 2016 αποτελεί μέλος της ομάδας του BIKEIT! Απόφοιτος του New York College με πτυχίο στην Επικοινωνία, με αγάπη για την φωτογραφία, τα gadgets και για οτιδήποτε έχει τροχούς και... αυτοκινείται.

Θοδωρής Ξύδης Γράφτηκε από τον
Τελευταία τροποποίηση στις Δευτέρα, 23 Απριλίου 2018 19:04

ΕΠΙΛΟΓΕΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « WorldSBK 2018, 3ος γύρος, Aragon WorldSBK 2018, 5ος αγώνας, Imola »
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ
ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΩΝ ΔΥΟ ΤΡΟΧΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ
  • twitter
  • facebook icon
  • instagram
  • youtube
  • Google News icon