.
Κατηγορία Superbike
Δευτέρα, 14 Μαϊος 2018 12:37

WorldSBK 2018, 5ος αγώνας, Imola

 

Διπλός Rea, πάει για απόλυτο ρεκόρ

 

Η επίσκεψη του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος Superbikes στην φημισμένη πίστα Autodromo Internazionale Enzo e Dino Ferrari di Imola έχει πάντοτε ιδιαίτερο ενδιαφέρον, ειδικά για τους Ιταλούς που είχαν καλομάθει τα τελευταία χρόνια από τις συνεχόμενες διπλές νίκες του Chaz Davies με τη Ducati – ενώ φέτος η προσθήκη του Marco Melandri προσέδωσε ακόμη περισσότερες ελπίδες για το κοινό για μια εντός έδρας Ιταλική γιορτή.

Εν τέλει όμως, το Αγγλικό ντουέτο της Kawasaki είχε άλλη άποψη, και ειδικά ο Jonathan Rea που ισοφάρισε το στοιχειωμένο ρεκόρ νικών του Carl Fogarty.

Αγώνας 1


O Jonathan Rea είχε δώσει δείγματα γραφής από τα χρονομετρημένα, παίρνοντας πειστικά την pole position, ενώ στο κατόπι του ο Tom Sykes με το έτερο ZX-10RR ξεκαθάριζε πως αν είναι να δούμε μια μάχη, αυτή θα είναι μεταξύ δύο πράσινων ομόσταυλων.

Τελικά δε βρέθηκε κανείς να απειλήσει τον Rea, οποίος καθάρισε τη νίκη με μια υγιή διαφορά από τον δεύτερο Sykes, ενώ ο Melandri συμπλήρωσε το βάθρο και έδωσε λίγη χαρά στους συμπατριώτες του στις εξέδρες.

Ο Chaz Davies έκανε ένα τραγικό ξεκίνημα στον αγώνα, χάνοντας πολλές θέσεις στο σικέιν Variante Bassa. Στο δεύτερο μισό του αγώνα οδήγησε πιο αποτελεσματικά και μετά από μερικές θεαματικές προσπεράσεις κατάφερε να σκαρφαλώσει ως την τέταρτη θέση.

Η εξάδα συμπληρώθηκε από τους Xavi Fores (Ducati) και Michael Van Der Mark (Yamaha).

Αγώνας 2


Η έναρξη του δεύτερου αγώνα έφερε την πολυπόθητη μάχη Rea εναντίον Davies που όλοι περίμεναν. Ο αναβάτης της Ducati οδήγησε τον αγώνα για περίπου οκτώ γύρους, αντιστεκόμενος στις συνεχείς επιθέσεις του πρωταθλητή, ωστόσο από τη στιγμή που αυτός πέρασε πρώτος όλα είχαν τελειώσει.

Ο Rea οδήγησε μαεστρικά προς την ισοφάριση του ρεκόρ 59 νικών που κατείχε για 20 χρόνια ο Carl Fogarty και πλέον είναι θέμα χρόνου πριν αρχίσει να γράφει το δικό του ρεκόρ, που μπορεί πλέον να φτάσει σε δυσθεώρητα ύψη.

Ο Davies τερμάτισε δεύτερος με κάτι παραπάνω από 4 δευτερόλεπτα διαφορά από τον νικητή, ενώ το βάθρο συμπλήρωσε ο Sykes από μακριά, περίπου 5.5 δευτερόλεπτα αργότερα από τον δεύτερο.

Η εξάδα συμπληρώθηκε από τους Xavi Fores (Ducati, Jordi Torres (MV Agusta) και Alex Lowes (Yamaha), ενώ αξίζει να σημειωθεί πως οι Marco Melandri (Ducati) και Michael Van Der Mark (Yamaha) αλληλοεξουδετερώθηκαν καθώς κυνηγούσαν το τρίτο σκαλί του βάθρου, όταν χτύπησαν μεταξύ τους και βρέθηκαν αμφότεροι ξάπλα στην αμμοπαγίδα, ευτυχώς δίχως άλλες δυσάρεστες συνέπειες.

Αποτελέσματα


Δείτε τα αποτελέσματα του 1ου Αγώνα εδώ

Δείτε τα αποτελέσματα του 1ου Αγώνα εδώ

Δείτε τη βαθμολογία Αναβατών WorldSBK εδώ

Δείτε τη βαθμολογία Κατασκευαστών WorldSBK εδώ

Φωτογραφίες

Ακολουθήστε το BIKEIT.GR στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα
Σπύρος Τσαντήλας

Λίγο μετά το τέλος των σπουδών του στο Τμήμα Φυσικής του Εθνικού Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών και τους απαραίτητους 18 μήνες στρατιωτικής θητείας, πρωτομπήκε στον χώρο από το περιοδικό ΜΟΤΟ στις αρχές του 2000.

Συνέχισε περνώντας από σχεδόν όλα τα περιοδικά του χώρου, 2Τροχοί, 0300, Moto Τρίτη – ξέφυγε το Powerbikes που δεν το πρόλαβε πριν κλείσει. Από το 2008 άφησε πίσω το χαρτί για την αμιγώς διαδικτυακή απόπειρα του πρωτοποριακού eBike και έκτοτε συνεχίζει να συνεργάζεται με ηλεκτρονικά μέσα τόσο εσωτερικού όσο και εξωτερικού.

Σπύρος Τσαντήλας Γράφτηκε από τον
Τελευταία τροποποίηση στις Δευτέρα, 14 Μαϊος 2018 13:04

ΕΠΙΛΟΓΕΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « WorldSBK 2018, 4ος αγώνας, Assen WorldSBK, 6ος Αγώνας, Donington Park »
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ
ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΩΝ ΔΥΟ ΤΡΟΧΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ
  • twitter
  • facebook icon
  • instagram
  • youtube
  • Google News icon