.
Κατηγορία Superbike
Τρίτη, 29 Μαϊος 2018 12:35

WorldSBK, 6ος Αγώνας, Donington Park

 

Σοκ στην κορυφή με διπλή νίκη της Yamaha

 

Κανένας μη Βρετανός αναβάτης δεν είχε κερδίσει στο Donington Park αγώνα του Παγκοσμίου SBK από το 2012. Η Yamaha είχε να δει αναβάτη της στο ψηλότερο σκαλί του βάθρου από το 2011. Κι όμως, όλα αυτά καταρρίφθηκαν στον 13ο γύρο του πρώτου αγώνα στην φημισμένη Αγγλική πίστα.

Τι κι αν ο Tom Sykes είχε χαρίσει στην Kawasaki μια ακόμη superpole – γράφοντας ένα ακόμη ρεκόρ με 44 superpole στην καριέρα του στη μεγάλη κατηγορία – και με τον ομόσταυλό του Jonathan Rea από κοντά στον δεύτερο ταχύτερο χρόνο;

Αγώνας 1

vdmark1
Αρχικά όλα έδειχναν εντελώς φυσιολογικά. Οι δύο εργοστασιακές Kawasaki κυριάρχησαν στους πρώτους γύρους και άφηναν να εννοηθεί πως πάμε για άλλο ένα πράσινο 1-2. Η εικόνα αυτή ενισχυόταν ακόμη περισσότερο από την αδυναμία του Chaz Davies να βρει το σωστό setup στη Ducati του, δείχνοντας ανήμπορος να ακολουθήσει τον ρυθμό των πρωτοπόρων.

Κι όμως, υπήρχε ένας αναβάτης που ούτε Άγγλος είναι, ούτε περίμενε κανείς πως θα βρεθεί στη ζώνη του λυκόφωτος. Ο Ολλανδός Michael van der Mark ξεκίνησε μόλις ένατος, μα ήταν ο μόνος που ακολούθησε το πράσινο ντουέτο, ώσπου στον 13ο άρχισε να απειλεί με τη Yamaha του. Αρχικά έφαγε τον Rea και άρχισε να πιέζει τον Sykes που οδηγούσε την κούρσα. Χρειάστηκε λίγους γύρους για να περάσει μπροστά και να τερματίσει θριαμβευτής.

Πίσω του παίχτηκε μια μικρή ενδοοικογενειακή μάχη, με τον Rea να επικρατεί, αλλά να μη μπορεί στους τελευταίους έξι γύρους να φτάσει τον van der Mark.

Αγώνας 2

razgatlioglu rea
Με τους αντιπάλους του πλέον υποψιασμένους από τα Σαββατιάτικα κατορθώματά του, ο van der Mark συνέχισε να παραδίδει μαθήματα ταχύτητας στο Donington και την Κυριακή. Τα Yamaha δούλευαν εξαιρετικά, όπως απέδειξε η καλή πορεία και του Sam Lowes στον αγώνα της πατρίδας του, αλλά ήταν ο Ολλανδός που ήταν για μια φορά ακόμη άπιαστος.

Ακολούθησε τον Rea που αρχικά οδήγησε τον αγώνα, τον πέρασε στα μέσα της διάρκειάς του και δεν ξανακοίταξε πίσω.

Αν κοιτούσε, πάντως, θα έβλεπε άλλο ένα αναπάντεχο αποτέλεσμα να εμφανίζεται στο πιο απίθανο σημείο. Ενώ οι Άγγλοι θεατές αγωνιούσαν αν ο Rea θα καταφέρει να επιστρέψει στην κορυφή του αγώνα, ήταν ο Τούρκος πιτσιρικάς Toprak Razgatlioglu που θα κατάφερνε να περάσει με την Kawasaki του τον Rea και να ανέβει στο πρώτο του βάθρο στη μεγάλη κατηγορία – και πρώτο βάθρο στην ιστορία για Τούρκο αναβάτη.

Με τα αποτελέσματα του Donington να βλάπτουν κυρίως τον Chaz Davies (7η και 5η θέση), αλλά και τον Tom Sykes (3η και 6η θέση), ο Rea συνεχίζει να απολαμβάνει τη μοναξιά της κορυφής με αέρα 64 βαθμών, ενώ πλέον μπήκε και ο van der Mark στο παιχνίδι του τίτλου. Η δε Yamaha έκανε ένα μικρό και αναπάντεχο άλμα στην κατάταξη των κατασκευαστών, πλησιάζοντας τη Ducati στη δεύτερη θέση.

Αποτελέσματα

Δείτε τα αποτελέσματα του 1ου Αγώνα εδώ

Δείτε τα αποτελέσματα του 2ου Αγώνα εδώ

Δείτε τη βαθμολογία Αναβατών WorldSBK εδώ

Δείτε τη βαθμολογία Κατασκευαστών WorldSBK εδώ

Φωτογραφίες

Ακολουθήστε το BIKEIT.GR στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα
Σπύρος Τσαντήλας

Λίγο μετά το τέλος των σπουδών του στο Τμήμα Φυσικής του Εθνικού Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών και τους απαραίτητους 18 μήνες στρατιωτικής θητείας, πρωτομπήκε στον χώρο από το περιοδικό ΜΟΤΟ στις αρχές του 2000.

Συνέχισε περνώντας από σχεδόν όλα τα περιοδικά του χώρου, 2Τροχοί, 0300, Moto Τρίτη – ξέφυγε το Powerbikes που δεν το πρόλαβε πριν κλείσει. Από το 2008 άφησε πίσω το χαρτί για την αμιγώς διαδικτυακή απόπειρα του πρωτοποριακού eBike και έκτοτε συνεχίζει να συνεργάζεται με ηλεκτρονικά μέσα τόσο εσωτερικού όσο και εξωτερικού.

Σπύρος Τσαντήλας Γράφτηκε από τον
Τελευταία τροποποίηση στις Τρίτη, 29 Μαϊος 2018 12:38

ΕΠΙΛΟΓΕΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « WorldSBK 2018, 5ος αγώνας, Imola WorldSBK 2018, 7ος αγώνας, Brno (Τσεχία) »
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ
ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΩΝ ΔΥΟ ΤΡΟΧΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ
  • twitter
  • facebook icon
  • instagram
  • youtube
  • Google News icon