.
Κατηγορία Rally Dakar
Τετάρτη, 06 Ιανουαρίου 2016 10:47

Rally Dakar 2016, 3η μέρα, Termas Rio Hondo – Jujuy

 

Θρίαμβος Honda -πριν τα καπέλα

 

Στην τρίτη μέρα του Dakar μπορούμε να πούμε πως ο αγώνας πραγματικά ξεκίνησε, μαζί με τα καπέλα, τα οποία άλλαξαν αρκετά την τελική εικόνα της ημέρας, αλλά και της γενικής.
 
Μία από τις ιδιαιτερότητες του Rally Dakar είναι τα καπέλα (ποινές χρόνου), τα οποία συνήθως εφαρμόζονται αρκετές ώρες μετά τη λήξη της ημέρας, και αλλάζουν την εικόνα. Έτσι είναι πολύ συχνό να βλέπεις ομάδες και αναβάτες να πανηγυρίζουν, να διαβάζεις διθυραμβικά δελτία τύπου, να γράφεις το άρθρο, και μερικές ώρες αργότερα... η ιστορία να αλλάζει!
 
Πάμε να δούμε όμως τι έγινε πριν τα καπέλα.
 
Ο Joan Barreda της Honda πήρε την 14η νίκη του σε stage του Dakar, ενώ με αυτή τη νίκη τέθηκε ξανά επικεφαλής της γενικής κατάταξης. Παράλληλα, 2 ακόμα πιλότοι της Honda (ο Kevin Benavidez και ο Paulo Goncalves) τον ακολούθησαν, κάνοντας το 1-2-3 για τη Honda! Αντίθετα, ο Toby Price (KTM) που είχε πάρει τη νίκη τη δεύτερη μέρα δεν κατάφερε να ακολουθήσει το ρυθμό των αναβατών της Honda, τερματίζοντας μόλις 10ος, 5 λεπτά μακριά από την κορυφή.
 
Και δεν ήταν ο μόνος που υπέφερε από την επίθεση της Honda, καθώς και ο Ruben Faria (Husqvarna), που ήταν 2ος πίσω από τον Αυστραλό στην αρχή της μέρας, τερμάτισε αρκετά πίσω, σχεδόν 6 λεπτά μακριά από τον Barreda, κι έτσι έπεσε στην 8η θέση γενικής.
 
Ο αναβάτης που ξεχώρισε από τον όμιλο KTM / Husqvarna ήταν ο πεντάκις Παγκόσμιος Πρωταθλητής Enduro Antoine Meo, που συμμετέχει για πρώτη φορά στο Dakar. Ο Meo πήρε την 4η θέση της ημέρας, κι ανέβηκε στην 13η θέση γενικής. Στη γενική, πάντα πριν τα καπέλα, ο Stefan Svitko (ΚΤΜ) ήταν δεύτερος, με τον Benavides τρίτο.
 
Στα ATV ο Brian Baragwanath κέρδισε τη μέρα με 4 δευτερόλεπτα διαφορά από τον ηγέτη της γενικής Ignacio Casale. Τρίτος ήταν ο Marcelo Medeiros. Σημειώστε πως τα πρώτα ΟΚΤΩ ATV ειναι Yamaha Raptor!
 
Και ήρθαν τα καπέλα.
 
Ένα λεπτό στον Barreda, ένα στον Svitko, ένα στον Faria, ένα στον Quintanilla, 2 στον Pedrero, 2 στον Jakes…
 
Ως συνέπεια άλλαξε η κατάταξη της μέρας, με τον Benavides να είναι ο νέος νικητής, δεύτερος να έρχεται ο Goncalves, και τρίτος ο Meo. Τέταρτος ο Svitko και μόλις 5ος ο Barreda!
 
Φυσικά αλλαγμένη είναι και η κατάταξη της γενικής, με τον Svitko να ηγείται πλέον του πίνακα, δεύτερο τον Benavides, τρίτο τον Barreda, τέταρτο τον Goncalves και πέμπτο τον Alain Duclos με τη Sherco.
 

Φωτογραφίες

Βίντεο

 

Ακολουθήστε το BIKEIT.GR στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα
Κώστας Γκαζής

Σπούδασε δημοσιογραφία και ΜΜΕ στο Farnborough College of Technology, και κατόπιν σκηνοθεσία και σενάριο για κινηματογράφο στο Westminster University στο Λονδίνο. Συντάκτης μοτοσικλέτας και ATV σε περιοδικά / ένθετα / τηλεόραση για τα προηγούμενα 20 χρόνια. Ξεκίνησε το 1999 από το περιοδικό "ΜΟΤΟ", και στη συνέχεια πέρασε ως συντάκτης από τα περιοδικά "0300", "2 Τροχοί", "MotoXtreme" και "Moto-Τρίτη" -στο τελευταίο διευθυντής σύνταξης τα τελευταία χρόνια.

Στην τηλεόραση δούλεψε ως συντάκτης / παρουσιαστής στην εκπομπή "TRACTION", από το 2003-2009, ενώ ήταν παρουσιαστής στην εκπομπή ποδηλάτου "2 Πετάλια Δρόμος" για την ΕΤ3, από το Σεπτέμβριο του 2011 έως τον Δεκέμβριο του 2012.

Ήταν υπεύθυνος για την ύλη μοτοσυκλέτας του ένθετου Turbo Derby κατά τη διάρκεια 2008-2009.
Συμμετείχε ως αγωνιζόμενος ATV σε χώμα και άσφαλτο, στους ελληνικούς αγώνες, για 2 χρόνια.
Κέρδισε το πρώτο βραβείο στον διαγωνισμό διηγήματος νέων συγγραφέων «Hotel Internet» των εκδόσεων Πατάκη, με «το αγαπημένο σου ξόρκι», το οποίο εκδόθηκε στο συλλογικό έργο «Χαμένοι στο Διαδίκτυο» (ISBN: 9789601631103).

Κώστας Γκαζής Γράφτηκε από τον
Τελευταία τροποποίηση στις Δευτέρα, 11 Ιανουαρίου 2016 20:37

ΕΠΙΛΟΓΕΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ
ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΩΝ ΔΥΟ ΤΡΟΧΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ
  • twitter
  • facebook icon
  • instagram
  • youtube
  • Google News icon