.
Κατηγορία Rally Dakar
Τρίτη, 12 Ιανουαρίου 2016 09:25

Rally Dakar 2016, 8η μέρα, Salta-Belen

 

Ο Toby Price τίθεται επικεφαλής της γενικής

 

Από την 4η μέρα του Dakar 2016 επικεφαλής στη γενική κατάταξη στις μοτοσυκλέτες είχε τεθεί ο Paulo Goncalves του HRC. Όμως την 8η μέρα είχαμε αλλαγή φρουράς στην κορυφή, με τον Toby Price της ΚΤΜ να εκτοπίζει τον Πορτογάλο αναβάτη με διαφορά 2 λεπτών.
 
Η 8η μέρα αποδείχθηκε μια πολύ καλή μέρα για τον Αυστραλό Toby Price της ΚΤΜ, καθώς ενώ στην αρχή της βρισκόταν 3 λεπτά και 12 δευτερόλεπτα πίσω από τον Paulo Goncalves στη γενική, κατάφερε όχι μόνο να τον φτάσει, αλλά να του ρίξει και 2 λεπτά και 5 δευτερόλεπτα.
 
Στην αλλαγή σκυτάλης βοήθησε αρκετά και μια αναποδιά που είχε ο Goncalves, καθώς σε μία πτώση τα όργανα πλοήγησης της μοτοσυκλέτας του ξεκούμπωσαν και αναγκάστηκε να συνεχίσει την οδήγηση με το ένα χέρι, ενώ με το άλλο κράταγε τα όργανα στη θέση τους! Έτσι, μπορεί να έχασε την πρωτιά στη γενική, αλλά τουλάχιστον περιόρισε τη ζημιά, καθώς δεν έμεινε πολύ πίσω -ευτυχώς για εκείνον το ατύχημα συνέβη προς το τέλος της ημέρας. Δείτε παρακάτω το θεαματικό βίντεο της πτώσης, όπως το έπιασε η κάμερα του ελικοπτέρου!

Δυνατή επίδοση είχαμε για το σιγανό ποταμάκι Pablo Quintanilla της Husqvarna, που τερμάτισε 3ος, ενώ βρίσκεται στην 4η θέση της γενικής, 21 λεπτά και 28 δευτερόλεπτα πίσω από τον Price. Ο τρίτος γενικής, Stefan Svitko της ΚΤΜ τερμάτισε 4ος, ενώ την πεντάδα για την 8η μέρα έκλεισε ο Kevin Benavides, που βρίσκεται στην ίδια θέση και στη γενική.
 
Ο Antoine Meo δεν τα πήγε το ίδιο καλά με την προηγούμενη μέρα, όπου είχε τερματίσει πρώτος, καθώς ήταν σχετικά αγχωμένος που θα ξεκινούσε πρώτος, και τελικά έχασε το δρόμο του για λίγο στους αμμόλοφους, τερματίζοντας 8ος.
 
Παρόλα αυτά βρίσκεται στην πολύ καλή 6η θέση της γενικής.
 
Πρώτος αναβάτης με Yamaha είναι ο Helder Rodriguez, που τερμάτισε 6ος και βρίσκεται στην 7η θέση της γενικής, ενώ είχαμε αλλαγή σκυτάλης και στους 2 αναβάτες των Sherco, με τον Pedrero να βρίσκεται πλέον 9ος γενικής και με τον Duclos να τον ακολουθεί στη 10η θέση.
 
Στα ATV οι αδελφοί Patronelli έκαναν το 1-2, με τον Marcos να κερδίζει την μέρα, και με τον Alejandro να τον ακολουθεί. Τρίτος ήταν ο Alexis Hernandez. Στη γενική, ο Marcos είναι πρώτος, με τον Alejandro 2ο, 2 λετπά και 6 δευτερόλεπτα πιο πίσω. Τρίτος είναι ο Hernandez, αρκετά πιο πίσω, με 33 λεπτά διαφορά από τον Marcos.
 

Φωτογραφίες

Βίντεο

Ακολουθήστε το BIKEIT.GR στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα
Κώστας Γκαζής

Σπούδασε δημοσιογραφία και ΜΜΕ στο Farnborough College of Technology, και κατόπιν σκηνοθεσία και σενάριο για κινηματογράφο στο Westminster University στο Λονδίνο. Συντάκτης μοτοσικλέτας και ATV σε περιοδικά / ένθετα / τηλεόραση για τα προηγούμενα 20 χρόνια. Ξεκίνησε το 1999 από το περιοδικό "ΜΟΤΟ", και στη συνέχεια πέρασε ως συντάκτης από τα περιοδικά "0300", "2 Τροχοί", "MotoXtreme" και "Moto-Τρίτη" -στο τελευταίο διευθυντής σύνταξης τα τελευταία χρόνια.

Στην τηλεόραση δούλεψε ως συντάκτης / παρουσιαστής στην εκπομπή "TRACTION", από το 2003-2009, ενώ ήταν παρουσιαστής στην εκπομπή ποδηλάτου "2 Πετάλια Δρόμος" για την ΕΤ3, από το Σεπτέμβριο του 2011 έως τον Δεκέμβριο του 2012.

Ήταν υπεύθυνος για την ύλη μοτοσυκλέτας του ένθετου Turbo Derby κατά τη διάρκεια 2008-2009.
Συμμετείχε ως αγωνιζόμενος ATV σε χώμα και άσφαλτο, στους ελληνικούς αγώνες, για 2 χρόνια.
Κέρδισε το πρώτο βραβείο στον διαγωνισμό διηγήματος νέων συγγραφέων «Hotel Internet» των εκδόσεων Πατάκη, με «το αγαπημένο σου ξόρκι», το οποίο εκδόθηκε στο συλλογικό έργο «Χαμένοι στο Διαδίκτυο» (ISBN: 9789601631103).

Κώστας Γκαζής Γράφτηκε από τον
Τελευταία τροποποίηση στις Τετάρτη, 13 Ιανουαρίου 2016 19:39

ΕΠΙΛΟΓΕΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ
ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΩΝ ΔΥΟ ΤΡΟΧΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ
  • twitter
  • facebook icon
  • instagram
  • youtube
  • Google News icon