.
Κατηγορία Rally Dakar
Τετάρτη, 13 Ιανουαρίου 2016 10:17

Rally Dakar 2016, 9η μέρα, Belen-Belen

 

Η ακύρωση της μέρας μετά το CP1 σωσίβιο για Goncalves!

 

Η 9η μέρα του Rally Dakar 2016 χαρακτηρίστηκε από τις πολύ υψηλές θερμοκρασίες (45+ βαθμοί), και από την ατυχία του Goncalves, όταν τρύπησε το ψυγείο του σε ένα θάμνο. Η ακύρωση τελικά της διαδρομής μετά το CP1 φαίνεται πως έσωσε τον Πορτογάλο αναβάτη.
 
Από την κόλαση στον παράδεισο πήγε ο Goncalves την 9η μέρα, καθώς στην αρχή φάνηκε πως ο αναβάτης του HRC είχε χάσει το παιχνίδι, καθώς το τρυπημένο ψυγείο του τον έκανε να χάσει πάρα πολύ χρόνο λίγο πριν φτάσει στο CP2, ενώ από τη λύσσα του να φτάσει έκανε ζημιά στον κινητήρα, ο οποίος δεν είχε ψύξη!
 
Στο τέλος ρυμουλκήθηκε από τον Ceci (το έχει η μοίρα του να ρυμουλκεί τους πρώτους) στο bivouac. Κι εκεί, ενώ όλα έδειχναν τραγικά... η διοργάνωση ακύρωσε αρχικά την ημέρα μετά το CP2… και λίγο αργότερα έκοψε κι άλλο, ακυρώνοντας τη διαδρομή μετά το CP1!

auto dakar 2016 part 2

Μια απόφαση πραγματικό σωσίβιο για τον Goncalves, που ίσως να φέρει αντιδράσεις από τους υπόλοιπους. Ακόμα η ενημέρωση είναι μπερδεμένη, και μένει να δούμε αν θα υπάρξουν ή όχι σοβαρές ενστάσεις, ειδικά από όσους δεν αντιμετώπισαν προβλήματα τη συγκεκριμένη μέρα.
 
Ο Toby Price δεν έδειξε να πτοείται από τις θερμοκρασίες, και έθεσε έναν πραγματικά άπιαστο ρυθμό, τον οποίο... ανέβασε ακόμα περισσότερο προς το τέλος της ειδικής, στο οποίο έφτασαν μόνο 12 αναβάτες -εξού και η ακύρωση της μέρας μετά το CP1. 

price

Φανταστείτε πως στο τέλος της ειδικής o Price βρισκόταν 14 λεπτά και 40 δευτερόλεπτα μπροστά από τον Svitko (KTM) και 16 λεπτά και 27 δευτερόλεπτα μπροστά από τον Quintanilla (Husqvarna), με τον Benavides (Honda) να έχει χάσει πάνω από 30 λεπτά!
 
Παρά την απόφαση-σωσίβιο της διοργάνωσης για πολλούς αναβάτες που τα βρήκαν μπαστούνια, ο Goncalves θα πρέπει όχι μόνο να αλλάξει ψυγείο, αλλά από ότι φαίνεται και από τις δηλώσεις του Ceci να αλλάξει ΟΛΟΚΛΗΡΟ τον κινητήρα, παίρνοντας τον κινητήρα του Ceci, ή κάποιοιυ άλλου αθλητή της Honda.
 
Και αυτό θα πρέπει να το κάνει μόνος του, ή μάλλον με τη βοήθεια των υπόλοιπων αναβατών της Honda, καθώς λόγω του ότι η 9η μέρα ήταν η πρώτη από τις 2 ενός ακόμα μαραθωνίου stage, οι μηχανικοί δεν μπορούν να βάλουν χέρι στη μοτοσυκλέτα.

auto dakar 2016 part 2 9

Τελικά οι διοργανωτές έδωσαν την πρωτιά στον Price, με τον Brabec (HRC) να έρχεται 2ος την 9η μέρα, 12 λεπτά και 29 δευτερόλεπτα πιο πίσω, τον Meo 3ο, 13 λεπτά και 24 δευτερόλεπτα πίσω από τον Price, και με τους Svitko (ΚΤΜ) και Van Beveren (Yamaha) να κλείνουν την πρώτη πεντάδα. Ο Goncalves στην επίσημη κατάταξη της 9ης μέρας βρέθηκε 13ος, 32 λεπτά πίσω από τον Price.
 
Αυτό σημαίνει πως στη γενική πρώτος είναι ο Price, 2ος ο Svitko 29 λεπτά πιο πίσω, και 3ος ο Goncalves, 34 λεπτά πίσω από τον πρώτο.
 
Στα ATV η νίκη πήγε στον Pablo Copetti, με τους αδελφούς Patronelli να τον ακολουθούν από κοντά -2ος ο Alejandro, 3ος ο Marcos. Στη γενική πρώτος είναι ο Marcos, με τον Alejandro… 44 δευτερόλεπτα πιο πίσω, και τον Alexis Hernandez 44 λεπτά πίσω από τον Alejandro.
 

Φωτογραφίες

Βίντεο

Ακολουθήστε το BIKEIT.GR στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα
Κώστας Γκαζής

Σπούδασε δημοσιογραφία και ΜΜΕ στο Farnborough College of Technology, και κατόπιν σκηνοθεσία και σενάριο για κινηματογράφο στο Westminster University στο Λονδίνο. Συντάκτης μοτοσικλέτας και ATV σε περιοδικά / ένθετα / τηλεόραση για τα προηγούμενα 20 χρόνια. Ξεκίνησε το 1999 από το περιοδικό "ΜΟΤΟ", και στη συνέχεια πέρασε ως συντάκτης από τα περιοδικά "0300", "2 Τροχοί", "MotoXtreme" και "Moto-Τρίτη" -στο τελευταίο διευθυντής σύνταξης τα τελευταία χρόνια.

Στην τηλεόραση δούλεψε ως συντάκτης / παρουσιαστής στην εκπομπή "TRACTION", από το 2003-2009, ενώ ήταν παρουσιαστής στην εκπομπή ποδηλάτου "2 Πετάλια Δρόμος" για την ΕΤ3, από το Σεπτέμβριο του 2011 έως τον Δεκέμβριο του 2012.

Ήταν υπεύθυνος για την ύλη μοτοσυκλέτας του ένθετου Turbo Derby κατά τη διάρκεια 2008-2009.
Συμμετείχε ως αγωνιζόμενος ATV σε χώμα και άσφαλτο, στους ελληνικούς αγώνες, για 2 χρόνια.
Κέρδισε το πρώτο βραβείο στον διαγωνισμό διηγήματος νέων συγγραφέων «Hotel Internet» των εκδόσεων Πατάκη, με «το αγαπημένο σου ξόρκι», το οποίο εκδόθηκε στο συλλογικό έργο «Χαμένοι στο Διαδίκτυο» (ISBN: 9789601631103).

Κώστας Γκαζής Γράφτηκε από τον
Τελευταία τροποποίηση στις Πέμπτη, 14 Ιανουαρίου 2016 10:05

ΕΠΙΛΟΓΕΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Rally Dakar 2016, 8η μέρα, Salta-Belen Rally Dakar 2016, 10η μέρα, Belen-La Rioja »
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ
ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΩΝ ΔΥΟ ΤΡΟΧΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ
  • twitter
  • facebook icon
  • instagram
  • youtube
  • Google News icon