.
Κατηγορία Rally Dakar
Πέμπτη, 14 Ιανουαρίου 2016 10:22

Rally Dakar 2016, 10η μέρα, Belen-La Rioja

 

Nίκη Svitko, εγκαταλείψεις & εξοντωτική ποινή σε Goncalves!

 

Την 10η μέρα ο Σλοβάκος Stefan Svitko πήρε την 1η του νίκη στο Dakar, ενώ είχαμε και αρκετές εγκαταλείψεις. Με μετρημένη απόδοση ο Toby Price τερμάτισε 3ος συνεχίζοντας να ηγείται της γενικής, ενώ η διοργάνωση μετά την ανάσταση Goncalves φρόντισε να τον... θάψει και πάλι, με μια εξοντωτική ποινή!
 
Μεγάλη απόδοση έπιασε ο Svitko (ΚΤΜ), κερδίζοντας την 10η μέρα του Dakar 2016, ενώ παραμένει 2ος γενικής, 23 λεπτά και 12 δευτερόλεπτα πίσω από τον Toby Price. Είναι η πρώτη νίκη για τον Svitko που συμμετέχει για 7η φορά στο Rally Dakar.

Stefan Svitko KTM 450 RALLY Dakar 2016

Ο απίστευτος rookie Kevin Benavides (Honda Λατινικής Αμερικής) έδωσε για μία ακόμη φορά ρέστα, τερματίζοντας 2ος, 2 λεπτά και 54 δευτερόλεπτα πίσω από τον Svitko, ενώ βρίσκεται στην 5η θέση της γενικής, 45 λεπτά και 10 δευτερόλεπτα πίσω από τον Price. Τρίτος ήταν όπως προείπαμε ο Price, 5 και 47 πίσω από τον Σλοβάκο, ενώ ο “Λάζαρος” Paulo Goncalves ήταν 4ος (πριν τον θάψει ξανά η διοργάνωση), 6 λεπτά και 1 δευτερόλεπτο πίσω από τον πρώτο.
 
Ας πιάσουμε την ιστορία του Goncalves από το χτεσινό βράδυ, στο Bivouac, όπου με τη βοήθεια των υπόλοιπων αναβατών της Honda κατάφερε με επιτυχία να επισκευάσει το ψυγείο που είχε τρυπήσει. Παράλληλα, ο έλεγχος στον κινητήρα, όπου ο Goncalves πίστευε πως είχε ζημιά στο πιστόνι, δεν έδειξε κάτι τέτοιο, ενώ το HRC αναφέρει πως το μόνο που χρειάστηκε ήταν “κάποιες ρυθμίσεις στη συμπίεση”. Αυτά πάντα σύμφωνα με το δελτίο τύπου του HRC.

auto dakar 2016 part 2

Όλα έδειχναν θετικά λοιπόν για τον Πορτογάλο, ενώ θετική ήταν και η απόδοση του στη 10η μέρα. Όταν όμως όλα είχαν ηρεμήσει, και οι εργοστασιακές ομάδες είχαν εκδώσει τα δελτία τύπου τους, με τον Goncalves να φαίνεται 4ος ημέρας και 3ος γενικής... έπεσε η τσεκουριά της διοργάνωσης.
 
Μία ποινή 39 λεπτών και 56 δευτερολέπτων (που δεν φαίνεται στα αποτελέσματα της 10ης μέρας, στο κάκιστο site του Dakar) τσάκισε τις όποιες ελπίδες του Goncalves για κάτι καλό, ρίχνοντας τον στην 8η θέση γενικής, 1 ώρα, 14 λεπτά και 45 δευτερόλεπτα πίσω από τον Price!
 
Ποιος είναι τώρα ο λόγος για αυτή την εξοντωτική ποινή μένει να αποδειχθεί, καθώς για μία ακόμη φορά η ενημέρωση από τη διοργάνωση είναι ανύπαρκτη.
 
Και περνάμε στις εγκαταλείψεις, όπου είχαμε αρχικά εγκατάλειψη του Xavier De Soultrait της Yamaha (κάποιες πηγές αναφέρουν πως έδωσε στον Alessandro Botturi εξαρτήματα από τη μοτοσυκλέτα του για να τον σώσει από την εγκατάλειψη, όμως η διοργάνωση διέψευσε κάτι τέτοιο). Τελικά, την ίδια μέρα εγκατέλειψε και ο Botturi, μειώνοντας το δυναμικό της εργοστασιακής ομάδας της Yamaha στο μισό! Παραμένουν στον αγώνα οι Helder Rodriguez (7η θέση γενικής) και Adrien Van Beveren (10ος).

CQT81GACTPE3SO9Q4BP5

Εγκατάλειψη όμως είχαμε και για τον Pedrero της Sherco, με μόνο εκπρόσωπο πλέον στον αγώνα τον Alain Duclos, στην 22η θέση της γενικής. Τέλος, εγκατάλειψη είχαμε και από τον Michael Metge, ο οποίος δεν κατάφερε ποτέ να εκκινήσει τη μοτοσυκλέτα του στην αρχή της ημέρας.
 
Σημειώστε πως η διοργάνωση σταμάτησε τον αγώνα λίγο πριν το τέλος της ημέρας, καθώς ένα φουσκωμένο από τις βροχές ποτάμι έκανε αδύνατη τη διέλευση των αναβατών.
 
Στα ATV η νίκη πήγε στον Brian Baragwanath, με 2ο τον Marcos Patronelli, και 3ο τον αδελφό του, Alejandro. Στη γενική ο Marcos προηγείται του αδελφού του για 1 λεπτό και 34 δευτερόλεπτα.
 

Φωτογραφίες

Βίντεο

Ακολουθήστε το BIKEIT.GR στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα
Κώστας Γκαζής

Σπούδασε δημοσιογραφία και ΜΜΕ στο Farnborough College of Technology, και κατόπιν σκηνοθεσία και σενάριο για κινηματογράφο στο Westminster University στο Λονδίνο. Συντάκτης μοτοσικλέτας και ATV σε περιοδικά / ένθετα / τηλεόραση για τα προηγούμενα 20 χρόνια. Ξεκίνησε το 1999 από το περιοδικό "ΜΟΤΟ", και στη συνέχεια πέρασε ως συντάκτης από τα περιοδικά "0300", "2 Τροχοί", "MotoXtreme" και "Moto-Τρίτη" -στο τελευταίο διευθυντής σύνταξης τα τελευταία χρόνια.

Στην τηλεόραση δούλεψε ως συντάκτης / παρουσιαστής στην εκπομπή "TRACTION", από το 2003-2009, ενώ ήταν παρουσιαστής στην εκπομπή ποδηλάτου "2 Πετάλια Δρόμος" για την ΕΤ3, από το Σεπτέμβριο του 2011 έως τον Δεκέμβριο του 2012.

Ήταν υπεύθυνος για την ύλη μοτοσυκλέτας του ένθετου Turbo Derby κατά τη διάρκεια 2008-2009.
Συμμετείχε ως αγωνιζόμενος ATV σε χώμα και άσφαλτο, στους ελληνικούς αγώνες, για 2 χρόνια.
Κέρδισε το πρώτο βραβείο στον διαγωνισμό διηγήματος νέων συγγραφέων «Hotel Internet» των εκδόσεων Πατάκη, με «το αγαπημένο σου ξόρκι», το οποίο εκδόθηκε στο συλλογικό έργο «Χαμένοι στο Διαδίκτυο» (ISBN: 9789601631103).

Κώστας Γκαζής Γράφτηκε από τον
Τελευταία τροποποίηση στις Πέμπτη, 21 Ιανουαρίου 2016 19:30

ΕΠΙΛΟΓΕΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ
ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΩΝ ΔΥΟ ΤΡΟΧΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ
  • twitter
  • facebook icon
  • instagram
  • youtube
  • Google News icon