.
Κατηγορία Rally Dakar
Παρασκευή, 15 Ιανουαρίου 2016 09:51

Rally Dakar 2016, 11η μέρα, La Rioja - San Juan

 

Η νίκη στον Meo, εγκατάλειψη για Goncalves

 

Η 11η μέρα ήταν μία ακόμη μέρα που διακόπηκε νωρίς για τις μοτοσυκλέτες από τη διοργάνωση του Dakar, λόγω υψηλών θερμοκρασιών. Ο rookie Antoine Meo πήρε τη νίκη, με τον Price να διατηρεί την πρωτιά στη γενική, και τον Goncalves να εγκαταλείπει μετά από πτώση.
 
Με την εγκατάλειψη του Paulo Goncalves (#2), η Honda έχασε και τον δεύτερο πρωτοκλασάτο αναβάτη της στο Rally Dakar 2016, κι έτσι από ότι φαίνεται για μία ακόμη φορά έφτασε στην πηγή αλλά νερό δεν ήπιε.

dak16 goncalves 39415 mc

Εκτός φυσικά κι αν σε 2 μέρες γίνει κάποιο θαύμα και πάρει τη νίκη ο rookie Kevin Benavidez (έκανε ένα λάθος στην πλοήγηση που του κόστισε αρκετά λεπτά την 11η μέρα), που βρίσκεται 5ος γενικής μια ώρα πίσω από τον Price -κάτι μάλλον εντελώς απίθανο.
 
Άξια λόγου είναι και η πολύ καλή εμφάνιση του άλλου rookie της Honda, του Ricky Brabec (#48), ο οποίος βρίσκεται 8ος γενικής.

dak16 brabec 10889 mc

Σημειώστε πως στην πτώση που είχε ο Goncalves έμεινε αναίσθητος για λίγο, ενώ μετά δήλωσε πως δεν θυμάται τι έγινε. Το ελικόπτερο της διοργάνωσης τον μετέφερε στο ιατρικό κέντρο, όπου οι γιατροί διέγνωσαν διάσειση, αλλά ευτυχώς τίποτα παραπάνω. Απογοητευμένος φυσικά ο Πορτογάλος στις μετέπειτα δηλώσεις του, αλλά... αυτό είναι το Rally Dakar. Σκληρό και απρόβλεπτο. 
 
Ο Αυστραλός Toby Price (#3) έλεγξε για μία ακόμη φορά τον αγώνα, ακολουθώντας τους αντιπάλους του, ενώ προς το δεύτερο μισό ανέβασε ρυθμό, τερμάτισε 2ος πίσω από τον Meo -μόλις 18 δεύτερα αργότερα-, και αύξησε τη διαφορά που τον χωρίζει στη γενική από τον Stevan Svitko (που δεν τα πήγε καλά, τερματίζοντας 7ος στην 11η μέρα) στα 35 λεπτά και 23 δευτερόλεπτα.

Toby Price KTM 450 RALLY Dakar 2016

Τρίτος ήρθε ο Pablo Quintanilla της Husqvarna, που βρίσκεται 4ος πλέον στη γενική, με λιγότερα από 2 λεπτά διαφοράς από τον Meo που με τη νίκη του την 11η μέρα πέρασε στην 3η θέση.
 
Η μάχη μεταξύ των 2 για την τρίτη θέση στο Dakar 2016 θα κορυφωθεί τις επόμενες δύο τελευταίες μέρες του αγώνα, όμως την ανάσα τους νιώθει και ο Stefan Svitko (#5), που από χρόνο δεν αισθάνεται ασφαλής στη 2η θέση.

Stefan Svitko KTM 450 RALLY Dakar 2016

Πολύ δυνατοί οι Helder Rodriguez (#7) και Adrien Van Beveren, οι εναπομείναντες εργοστασιακοί αναβάτες της Yamaha, έκλεισαν την πεντάδα της 11ης μέρας με αυτή τη σειρά, και βρίσκονται στις θέσεις 6 (Rodriguez) και 7 (Van Beveren) της γενικής.

7GNRXWJZ6XXN2DSJAMCZ

Ο αναβάτης της Sherco Alain Duclos τερμάτισε 19ος, ενώ η Laia Sanz υποφέροντας από πυρετό, τερμάτισε 21η. Δείτε παρακάτω ένα βίντεο με τους συναθλητές της να πλέκουν το εγκώμιο της Ισπανίδας.

Στα ATV ο Alejandro Patronelli πήρε τη νίκη, με τον Brian Baragwanath 2ο, και τον Marcos Patronelli 3ο. Φοβερή επίδοση της Camelia Liparoti που τερμάτισε 9η στα 24 ATV.
 
Η Liparoti βρίσκεται 11η γενικής αυτή τη στιγμή. Στην κορυφή της γενικής τα αδέλφια Patronelli δεν έχουν αντίπαλο, με τον Marcos να προηγείται μόλις για 8 δεύτερα από τον Alejandro.
 

Φωτογραφίες

Βίντεο

Ακολουθήστε το BIKEIT.GR στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα
Κώστας Γκαζής

Σπούδασε δημοσιογραφία και ΜΜΕ στο Farnborough College of Technology, και κατόπιν σκηνοθεσία και σενάριο για κινηματογράφο στο Westminster University στο Λονδίνο. Συντάκτης μοτοσικλέτας και ATV σε περιοδικά / ένθετα / τηλεόραση για τα προηγούμενα 20 χρόνια. Ξεκίνησε το 1999 από το περιοδικό "ΜΟΤΟ", και στη συνέχεια πέρασε ως συντάκτης από τα περιοδικά "0300", "2 Τροχοί", "MotoXtreme" και "Moto-Τρίτη" -στο τελευταίο διευθυντής σύνταξης τα τελευταία χρόνια.

Στην τηλεόραση δούλεψε ως συντάκτης / παρουσιαστής στην εκπομπή "TRACTION", από το 2003-2009, ενώ ήταν παρουσιαστής στην εκπομπή ποδηλάτου "2 Πετάλια Δρόμος" για την ΕΤ3, από το Σεπτέμβριο του 2011 έως τον Δεκέμβριο του 2012.

Ήταν υπεύθυνος για την ύλη μοτοσυκλέτας του ένθετου Turbo Derby κατά τη διάρκεια 2008-2009.
Συμμετείχε ως αγωνιζόμενος ATV σε χώμα και άσφαλτο, στους ελληνικούς αγώνες, για 2 χρόνια.
Κέρδισε το πρώτο βραβείο στον διαγωνισμό διηγήματος νέων συγγραφέων «Hotel Internet» των εκδόσεων Πατάκη, με «το αγαπημένο σου ξόρκι», το οποίο εκδόθηκε στο συλλογικό έργο «Χαμένοι στο Διαδίκτυο» (ISBN: 9789601631103).

Κώστας Γκαζής Γράφτηκε από τον
Τελευταία τροποποίηση στις Πέμπτη, 21 Ιανουαρίου 2016 19:12

ΕΠΙΛΟΓΕΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ
ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΩΝ ΔΥΟ ΤΡΟΧΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ
  • twitter
  • facebook icon
  • instagram
  • youtube
  • Google News icon