.
Κατηγορία Rally Dakar
Σάββατο, 16 Ιανουαρίου 2016 15:16

O Toby Price και η ΚΤΜ είναι οι νικητές του Rally Dakar 2016!

 

Ο πρώτος Αυστραλός που παίρνει τον τίτλο

 

Ο Toby Price είναι ο νικητής του Rally Dakar 2016 στις μοτοσυκλέτες, ο πρώτος Αυστραλός που κερδίζει τον θρυλικό αγώνα. Νικήτρια και η ΚΤΜ που σημείωσε την 15η συνεχόμενη νίκη της στο Dakar!

Πριν 20 λεπτά το live feed της οργάνωσης ανανεώθηκε με την παρακάτω είδηση.

09:50: Μοτοσυκλέτες: O Toby Price κέρδισε το πρώτο του Dakar
Αυτό ήταν! Ο Toby Price (KTM) κέρδισε το Dakar για πρώτη φορά, τερματίζοντας 4ος στην τελευταία ειδική των 180 χιλιομέτρων. Ο Price ήταν τρίτος στο πρώτο του Dakar πέρυσι, ενώ τώρα γέμισε τις μπότες του περυσινού νικητή Marc Coma. O αναβάτης από τη Νέα Νότια Ουαλία κυριάρχησε στο μεγαλύτερο μέρος του αγώνα, κι έγινε έτσι ο πρώτος Αυστραλός νικητής στο Dakar. Νικήτρια μαζί με τον Price είναι και η ΚΤΜ, η οποία κέρδισε τον τίτλο στο Dakar για δέκατη πέμπτη συνεχόμενη φορά!

Από ότι φαίνεται μάλιστα, οι Αυστριακοί έκαναν το 1-2-3, με τον Stefan Svitko (KTM) δεύτερο στον αγώνα -η μεγαλύτερη επιτυχία για Σλοβάκο αναβάτη-, και τον Pablo Quintanilla (Husqvarna) τρίτο.

svitko

Πρώτη μοτοσυκλέτα για τη Honda, ο rookie της χρονιάς Kevin Benavides από την Honda Λατινικής Αμερικής, στην 4η θέση γενικής. Πέμπτος ο Helder Rodriguez, ο πρώτος αναβάτης με Yamaha. Η Laia Sanz τερμάτισε με πυρετό και... σπασμένη κλείδα, στην 16η θέση!

patronelli

Νικητής στα ATV ο Marcos Patronelli, που πήρε το 3ο του Dakar. Απόλυτη κυριαρχία της Yamaha στην κατηγορία με 6 Raptor 700 στις πρώτες θέσεις.

Συγχαρητήρια στους νικητές, συγχαρητήρια όμως και σε όλους και όλες που συμμετείχαν στον φετινό, ιδιαίτερα δύσκολο αγώνα.

Ακολουθήστε το BIKEIT.GR στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα
Κώστας Γκαζής

Σπούδασε δημοσιογραφία και ΜΜΕ στο Farnborough College of Technology, και κατόπιν σκηνοθεσία και σενάριο για κινηματογράφο στο Westminster University στο Λονδίνο. Συντάκτης μοτοσικλέτας και ATV σε περιοδικά / ένθετα / τηλεόραση για τα προηγούμενα 20 χρόνια. Ξεκίνησε το 1999 από το περιοδικό "ΜΟΤΟ", και στη συνέχεια πέρασε ως συντάκτης από τα περιοδικά "0300", "2 Τροχοί", "MotoXtreme" και "Moto-Τρίτη" -στο τελευταίο διευθυντής σύνταξης τα τελευταία χρόνια.

Στην τηλεόραση δούλεψε ως συντάκτης / παρουσιαστής στην εκπομπή "TRACTION", από το 2003-2009, ενώ ήταν παρουσιαστής στην εκπομπή ποδηλάτου "2 Πετάλια Δρόμος" για την ΕΤ3, από το Σεπτέμβριο του 2011 έως τον Δεκέμβριο του 2012.

Ήταν υπεύθυνος για την ύλη μοτοσυκλέτας του ένθετου Turbo Derby κατά τη διάρκεια 2008-2009.
Συμμετείχε ως αγωνιζόμενος ATV σε χώμα και άσφαλτο, στους ελληνικούς αγώνες, για 2 χρόνια.
Κέρδισε το πρώτο βραβείο στον διαγωνισμό διηγήματος νέων συγγραφέων «Hotel Internet» των εκδόσεων Πατάκη, με «το αγαπημένο σου ξόρκι», το οποίο εκδόθηκε στο συλλογικό έργο «Χαμένοι στο Διαδίκτυο» (ISBN: 9789601631103).

Κώστας Γκαζής Γράφτηκε από τον
Τελευταία τροποποίηση στις Τρίτη, 06 Δεκεμβρίου 2016 12:41

ΕΠΙΛΟΓΕΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ
ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΩΝ ΔΥΟ ΤΡΟΧΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ
  • twitter
  • facebook icon
  • instagram
  • youtube
  • Google News icon