.
Κατηγορία Rally Dakar
Τρίτη, 05 Ιανουαρίου 2016 09:50

Rally Dakar 2016, 2η μέρα, Villa Carlos Paz – Termas de Rio Hondo

 

O Toby Price τη μέρα και τη γενική

 

Μετά την ακύρωση της 1ης μέρας λόγω καιρικών συνθηκών, η 2η μέρα έφερε τα πάνω κάτω, με τον Toby Price της ΚΤΜ να παίρνει τη νίκη αλλά και την πρωτιά στην κατάταξη, τον Ruben Faria της Husqvarna να τον ακολουθεί από κοντά, και τον Barreda να πέφτει στην 6η θέση.
 
Έχοντας ανέβει στο βάθρο του Dakar 2015 o Toby Price δείχνει αποφασισμένος για το κάτι παραπάνω στη φετινή έκδοση. Έτσι, ο Αυστραλός κέρδισε την πρώτη πραγματικά δύσκολη ειδική του Rally, η οποία είχε αποκτήσει έξτρα βαθμό δυσκολίας λόγω των βροχών, καθώς είχε βαλτώσει. Στο κατόπι του ήταν ο Ruben Faria της αδελφής φίρμας Husqvarna, ενώ τρίτος τερμάτισε ο Stefan Svitko με ΚΤΜ.
 
Φοβερή απόδοση έπιασε ο Alain Duclos της Sherco, τερματίζοντας 4ος τη μέρα του, σκαρφαλώνοντας έτσι στην 4η θέση της γενικής! Την πέμπτη θέση σε μέρα και κατάταξη καπάρωσε ένας ακόμη αναβάτης με ΚΤΜ, ο Matthias Walkner.
 
Ο Joan Barreda που προηγείτο στην κατάταξη του προλόγου δεν τα κατάφερε το ίδιο καλά, ενώ σε ένα σημείο κόλλησε στη λάσπη, χάνοντας πολύτιμα λεπτά. Έτσι βρέθηκε 7ος τη 2η μέρα, και 6ος γενικής -ο πρώτος αναβάτης Honda.
 
Τον ακολούθησε ο θεαματικός Paulo Goncalves που ανέβασε ρυθμό, για να τερματίσει 6ος τη μέρα του, και 7ος γενικής. Πρώτος αναβάτης με Yamaha είναι ο Alessandro Botturi στην 12η θέση της γενικής. Η Laia Sanz φαίνεται να βρίσκει το ρυθμό της, καθώς από την 115η θέση του προλόγου, πλέον βρίσκεται στην 21η γενικής.
 

Στα ATV, ο Ignacio Casale ήταν ο κυρίαρχος της μέρας, κερδίζοντας ειδική και παραμένοντας πρώτος γενικής. Δεύτερος είναι ο Brian Baragwanath, 4 λεπτά πιο πίσω. Τα υπόλοιπα φαβορί βρίσκονται στην 4η θέση (Patroneli) και στην 6η θέση (Sonik).

Φωτογραφίες

Βίντεο

Ακολουθήστε το BIKEIT.GR στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα
Κώστας Γκαζής

Σπούδασε δημοσιογραφία και ΜΜΕ στο Farnborough College of Technology, και κατόπιν σκηνοθεσία και σενάριο για κινηματογράφο στο Westminster University στο Λονδίνο. Συντάκτης μοτοσικλέτας και ATV σε περιοδικά / ένθετα / τηλεόραση για τα προηγούμενα 20 χρόνια. Ξεκίνησε το 1999 από το περιοδικό "ΜΟΤΟ", και στη συνέχεια πέρασε ως συντάκτης από τα περιοδικά "0300", "2 Τροχοί", "MotoXtreme" και "Moto-Τρίτη" -στο τελευταίο διευθυντής σύνταξης τα τελευταία χρόνια.

Στην τηλεόραση δούλεψε ως συντάκτης / παρουσιαστής στην εκπομπή "TRACTION", από το 2003-2009, ενώ ήταν παρουσιαστής στην εκπομπή ποδηλάτου "2 Πετάλια Δρόμος" για την ΕΤ3, από το Σεπτέμβριο του 2011 έως τον Δεκέμβριο του 2012.

Ήταν υπεύθυνος για την ύλη μοτοσυκλέτας του ένθετου Turbo Derby κατά τη διάρκεια 2008-2009.
Συμμετείχε ως αγωνιζόμενος ATV σε χώμα και άσφαλτο, στους ελληνικούς αγώνες, για 2 χρόνια.
Κέρδισε το πρώτο βραβείο στον διαγωνισμό διηγήματος νέων συγγραφέων «Hotel Internet» των εκδόσεων Πατάκη, με «το αγαπημένο σου ξόρκι», το οποίο εκδόθηκε στο συλλογικό έργο «Χαμένοι στο Διαδίκτυο» (ISBN: 9789601631103).

Κώστας Γκαζής Γράφτηκε από τον
Τελευταία τροποποίηση στις Τετάρτη, 06 Ιανουαρίου 2016 10:49

ΕΠΙΛΟΓΕΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ
ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΩΝ ΔΥΟ ΤΡΟΧΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ
  • twitter
  • facebook icon
  • instagram
  • youtube
  • Google News icon