.
Κατηγορία MotoGP
Τρίτη, 05 Απριλίου 2016 08:24

Φανταστική νίκη για τον Marquez στην Αργεντινή

 

Το επίσημο δελτίο τύπου της Honda

 

Ο Marc Marquez της Repsol Honda Team πραγματοποίησε μία φοβερή νίκη στον 2ο αγώνα του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος MotoGP, Grand Premio Motul de la Republic Argentina που πραγματοποιήθηκε στo “Termas de Rio Hondo Circuit”, ενώ ο δεύτερος οδηγός της ομάδας Dani Pedrosa ανέβηκε στο 3ο σκαλί του βάθρου των νικητών.

Ο Marquez πέρασε στην 1η θέση στους πρώτους γύρους του αγώνα προσπερνώντας τον Rossi και τον Dovizioso. Στο συγκεκριμένο αγώνα όλοι οι οδηγοί πραγματοποίησαν υποχρεωτική αλλαγή μοτοσυκλέτας από τον 9ο έως τον 11ο γύρο λόγω οδηγίας από τη διοργανώτρια αρχή. Με τη 2η μοτοσυκλέτα ο Marquez κατάφερε να πραγματοποιήσει πολύ γρήγορους γύρους, γεγονός που του έδωσε τη δυνατότητα να κερδίσει την πρώτη θέση με 7,6 δευτερόλεπτα διαφορά.

Ο Dani Pedrosa χωρίς να είναι τόσο γρήγορος όσο θα ήθελε είχε μια σταθερή διαφορά με το group των πρώτων αναβατών, με αποτέλεσμα να εξασφαλίσει την 3η θέση στο βάθρο των νικητών μετά τις διαδοχικές πτώσεις των Dovizioso και Iannone. Μετά τη νίκη αυτή ο Marc Marquez να βρέθηκε στην 1η θέση της βαθμολογίας με 41 βαθμούς και ο Dani Pedrosa στην 3η θέση με 27 βαθμούς.

honda argentina 3

Στο τέλος του αγώνα ο Marc Marquez δήλωσε:
"Είμαι πολύ χαρούμενος με αυτή τη νίκη, επειδή είχαμε εργαστεί πολύ σκληρά κατά τη διάρκεια της προετοιμασίας στο Κατάρ και εδώ. Είναι μια ιδιαίτερη νίκη, όχι μόνο επειδή ήταν η πρώτη του έτους, αλλά και επειδή με την ομάδα είχαμε προγραμματίσει με τον καλύτερο τρόπο την αλλαγή της μοτοσυκλέτας, καθώς ήξερα ότι το 2ο σκέλος του αγώνα θα ήταν και το πιο καθοριστικό. Μετά την αλλαγή της μοτοσυκλέτας μου πραγματοποίησα πολύ καλούς γύρους και κατάφερα να κρατήσω τη διαφορά μέχρι το τέλος."

honda argentina 1

Ο Dani Pedrosa που τερμάτισε στην 3η θέση δήλωσε:
"Στην εκκίνηση έχασα πολλές θέσεις στην προσπάθεια μου να αποφύγω έναν άλλον αναβάτη, γεγονός που με υποχρέωσε να αλλάξω γραμμή. Δυστυχώς ο ρυθμός μου δεν ήταν ο καλύτερος αλλά τελικά αυτή μάλλον είναι η πιο τυχερή ημέρα της αγωνιστικής μου καρριέρας. Σημασία έχει να κοιτάζουμε μπροστά και να συνεχίσουμε να δουλεύουμε σκληρά για να βελτιώσουμε τη μοτοσυκλέτα. "

Ο τρίτος αγώνας του Πρωταθλήματος MotoGP θα πραγματοποιηθεί θα πραγματοποιηθεί στις 10 Απριλίου 2016 στο Red Bull Grand Prix of The Americas στην πίστα του Austin.

Ακολουθήστε το BIKEIT.GR στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα
Κώστας Γκαζής

Σπούδασε δημοσιογραφία και ΜΜΕ στο Farnborough College of Technology, και κατόπιν σκηνοθεσία και σενάριο για κινηματογράφο στο Westminster University στο Λονδίνο. Συντάκτης μοτοσικλέτας και ATV σε περιοδικά / ένθετα / τηλεόραση για τα προηγούμενα 20 χρόνια. Ξεκίνησε το 1999 από το περιοδικό "ΜΟΤΟ", και στη συνέχεια πέρασε ως συντάκτης από τα περιοδικά "0300", "2 Τροχοί", "MotoXtreme" και "Moto-Τρίτη" -στο τελευταίο διευθυντής σύνταξης τα τελευταία χρόνια.

Στην τηλεόραση δούλεψε ως συντάκτης / παρουσιαστής στην εκπομπή "TRACTION", από το 2003-2009, ενώ ήταν παρουσιαστής στην εκπομπή ποδηλάτου "2 Πετάλια Δρόμος" για την ΕΤ3, από το Σεπτέμβριο του 2011 έως τον Δεκέμβριο του 2012.

Ήταν υπεύθυνος για την ύλη μοτοσυκλέτας του ένθετου Turbo Derby κατά τη διάρκεια 2008-2009.
Συμμετείχε ως αγωνιζόμενος ATV σε χώμα και άσφαλτο, στους ελληνικούς αγώνες, για 2 χρόνια.
Κέρδισε το πρώτο βραβείο στον διαγωνισμό διηγήματος νέων συγγραφέων «Hotel Internet» των εκδόσεων Πατάκη, με «το αγαπημένο σου ξόρκι», το οποίο εκδόθηκε στο συλλογικό έργο «Χαμένοι στο Διαδίκτυο» (ISBN: 9789601631103).

Κώστας Γκαζής Γράφτηκε από τον
Τελευταία τροποποίηση στις Τρίτη, 19 Απριλίου 2016 21:41

ΕΠΙΛΟΓΕΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ
ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΩΝ ΔΥΟ ΤΡΟΧΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ
  • twitter
  • facebook icon
  • instagram
  • youtube
  • Google News icon