.
Κατηγορία MotoGP
Τρίτη, 05 Απριλίου 2016 18:47

H Ducati απαντά στις φήμες περί Lorenzo

 

Εξετάζεται, μα δεν έχει υπογράψει

 

Από τη στιγμή που ανακοινώθηκε η υπογραφή του Valentino Rossi για άλλα δύο χρόνια στη Yamaha, όλος ο κόσμος έπεσε πάνω στον Jorge Lorenzo και το ενδεχόμενο να ντυθεί στα κόκκινα. Το γεγονός πως δέχτηκε ταυτόχρονα πρόταση ανανέωσης από την ομάδα του, μα δεν έχει ακόμη απαντήσει - παρότι πριν αρχίσει το πρωτάθλημα έλεγε πως θέλει να μείνει για πάντα στη Yamaha - κάποιοι το βλέπουν καθαρά ως φωτιά, ενώ ακόμη περισσότεροι ως τον καπνό που μας ψυλλιάζει για την ύπαρξη της φωτιάς.

Μετά την αχαλίνωτη φημολογία που ξεκίνησε στο Κατάρ, στην Αργεντινή το πράγμα πήρε άλλη τροπή όταν διάφορα διεθνή μέσα ενημέρωσης ισχυρίστηκαν πως υπάρχει μια μυθική πρόταση από την Audi (δηλαδή την ιδιοκτήτρια της Ducati) προς τον Ισπανό πρωταθλητή. Προκειμένου να προστατεύσει την ομάδα του, ο Αθλητικός Διευθυντής Paolo Ciabatti έκανε διευκρινιστικές δηλώσεις.

“Δεν είναι μυστικό πως τόσο ο Marquez όσο κι ο Lorenzo έχουν συμβόλαια που λήγουν στο τέλος της φετινής σεζόν. Κοιτάζουμε τις πιθανότητες, μιλάμε και με τους αναβάτες μας. Και άλλες ομάδες μιλούν με τους αναβάτες μας. Είναι αρκετά φυσιολογικό αυτήν τη στιγμή. Προφανώς δε θα κάναμε καλά τη δουλειά μας αν δε διερευνούσαμε όλα τα ενδεχόμενα,” δήλωσε ο δεύτερος στην ιεραρχία της ομάδας μετά τον Luigi Dall’Ignia.

“Αυτό δε σημαίνει πως έχουν πέσει υπογραφές. Όλοι μιλούν λες και έχουμε πάρει τις αποφάσεις μας και υπογράψει συμβόλαια, μα δεν είναι έτσι. Είναι ακόμη κάπως νωρίς. Όχι νωρίς για συζητήσεις, μα σίγουρα νωρίς για αποφάσεις. Δεν έχουμε τόση βιασύνη, είναι μόλις ο δεύτερος αγώνας. Ας πούμε πως απλά εξερευνούμε τις δυνατότητες.”

dovi iannone

Αποκωδικοποιώντας τον κύριο Ciabatti έχουμε ένα δεδομένο. Η Ducati όντως κοιτάζει να δει αν υπάρχουν πιθανότητες να φέρει στην ομάδα της έναν από τους λεγόμενους “εξωγήινους” αναβάτες, καθώς είναι σαφές προαπαιτούμενο για να χτυπήσεις τίτλο. Όπως και όλοι εμείς ωστόσο, έτσι και στο Borgo Panigale ακούν και διαβάζουν τις φήμες που λένε πως δύσκολα του χρόνου η ομάδα θα συνεχίσει και με τους δύο σημερινούς της αναβάτες, Andrea Iannone και Andrea Dovizioso – και μάλιστα χρίζουν τον δεύτερο ως υποψήφιο για να φεύγει λόγω ηλικίας.

Προκειμένου λοιπόν να διαφυλαχθεί η εσωτερική ηρεμία της ομάδας, ο Ciabatti προσπαθεί να λειτουργήσει πυροσβεστικά, προκειμένου να μη δουν ξανά ομορφιές όπως αυτή του Iannone στην Αργεντινή. Διότι αν οι δύο Ιταλοί πειστούν πως θα υπάρξει μόνο μια σέλα διαθέσιμη για το 2017, τότε το πρωτάθλημα θα μετατραπεί σε μια καταστροφική μονομαχία μεταξύ τους για το ποιος θα μαζέψει τους περισσότερους βαθμούς.

lorenzo

Είναι ωστόσο σαφές πως υπάρχει κάτι παραπάνω από καπνός στην υπόθεση Lorenzo, ενώ από τα λεγόμενα του Ciabatti δεν αποκλείεται πλέον να έχουμε και κίνηση προς Marquez εφόσον αυτός δεν ανανεώσει με τη Honda.

Ταυχόχρονα διαβάζουμε φήμες που θέλουν αμφότερους τους αναβάτες της Ducati στο στόχαστρο διαφόρων ομάδων, όπως λ.χ. της Suzuki. Διότι είναι πλέον σαφές πως αν ο Lorenzo αφήσει τη μια Μ1 για τα μάτια μιας Desmosedici, θα ξεκινήσει μια μεγάλη καραμπόλα.

Ήδη είναι σχεδόν βέβαιο πως η Yamaha έχει στο στόχαστρό της τον Maverick Vinales σε περίπτωση φυγής του πρωταθλητή, οπότε τότε η Suzuki αναμένεται να κινηθεί δυναμικά για κάποιον εκ των Iannone και Dovizioso, με τον πρώτο να αποτελεί τον βασικότερο αντικείμενο του πάθους της – όπως λένε οι κουτσομπόλες γλώσσες των paddocks. Η παρουσία του Davide Brivio στο τιμόνι της Ιαπωνικής ομάδας άλλωστε προσφέρει τα εχέγγυα για μια δυνατή προσέγγιση με καλές προοπτικές, όπως είχε κάνει ξανά ο Ιταλός το 2004 όταν έπεισε τον Rossi να μετακομίσει στη Yamaha.

Ακολουθήστε το BIKEIT.GR στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα
Σπύρος Τσαντήλας

Λίγο μετά το τέλος των σπουδών του στο Τμήμα Φυσικής του Εθνικού Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών και τους απαραίτητους 18 μήνες στρατιωτικής θητείας, πρωτομπήκε στον χώρο από το περιοδικό ΜΟΤΟ στις αρχές του 2000.

Συνέχισε περνώντας από σχεδόν όλα τα περιοδικά του χώρου, 2Τροχοί, 0300, Moto Τρίτη – ξέφυγε το Powerbikes που δεν το πρόλαβε πριν κλείσει. Από το 2008 άφησε πίσω το χαρτί για την αμιγώς διαδικτυακή απόπειρα του πρωτοποριακού eBike και έκτοτε συνεχίζει να συνεργάζεται με ηλεκτρονικά μέσα τόσο εσωτερικού όσο και εξωτερικού.

Σπύρος Τσαντήλας Γράφτηκε από τον
Τελευταία τροποποίηση στις Τετάρτη, 06 Απριλίου 2016 08:20

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΕΠΙΛΟΓΕΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ
ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΩΝ ΔΥΟ ΤΡΟΧΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ
  • twitter
  • facebook icon
  • instagram
  • youtube
  • Google News icon