.
Κατηγορία MotoGP
Κυριακή, 10 Απριλίου 2016 23:30

MotoGP 2016, 3ος αγώνας, Texas

 

Marquez και... Texas barbeque

 

 

Του Τάκη Μανιάτη

Κερδίζοντας με τόση άνεση μέσα στην πίστα COTA - Circuit of the Americas, για 4η φορά, ο Marc Marquez λίγο έλειψε να παραγγείλει burger Texas Barbeque! Πίσω του όμως γινόταν χαμός από πτώσεις...

Ανακατατάξεις από την αρχή


Η τελευταία στάση του MotoGP στην Αμερική, ήταν προγραμματισμένη για την πίστα του Texas, όπου ο Marc Marquez όδευε για την 4η συνεχόμενη νίκη του εκεί.
Όντας φαβορί και με καλύτερο χρόνο στις δοκιμές, είχε να αντιμετωπίσει έναν Jorge Lorenzo που έπρεπε να ανακτήσει βαθμούς από την εγκατάλειψη στον προηγούμενο αγώνα, αλλά και έναν διψασμένο Valentino Rossi ο οποίος έδειχνε να πηγαίνει για το τρίτο συνεχόμενο βάθρο του.
Όλα αυτά παρέμεναν υποθέσεις μέχρι που ο Lorenzo πήρε κεφάλι στην εκκίνηση, με τον Marquez να ακολουθεί από κοντά, τον Rossi να πέφτει σύντομα στην 6η θέση και ανάμεσα τους να βρίσκεται ο Dovizioso που έδειχνε πολύ ικανός - έπρεπε και αυτός να κάνει καλό αγώνα, λόγω της εγκατάλειψης από το χτύπημα του Iannone στον προηγούμενο αγώνα.
Σύντομα ο Marquez βρίσκεται στην πρώτη θέση και αρχίζει να ανοίγει την διαφορά από τον Lorenzo, ο οποίος δείχνει ανίκανος να τον πλησιάσει, ενώ ο Rossi ανεβαίνει θέσεις μέχρι τον δεύτερο γύρο, όταν και χάνει το μπροστινό του και πέφτει, βγαίνοντας εκτός αγώνα. Οι ελπίδες για έναν καλό αγώνα τελειώνουν εκεί με την πρώτη εγκατάλειψη, ενώ ακόμη μπροστά δεν έχουν ξεκαθαρίσει τα πράγματα, αφού ο Marquez δεν έχει φύγει αρκετά.
Κρατάει όμως την πρώτη θέση και σιγά-σιγά δείχνει δυνατός και απομακρύνεται, με τον Lorenzo να ακολουθεί, τον Andrea Dovizioso να ακολουθείται από έναν πολύ γρήγορο Dani Pedrosa, ενώ πίσω τους, οι Aleix Espargaro και Maverick Vinales έχουν εμπλακεί σε μία ενδοοικογενειακή μάχη.

Μάχες στις πίσω θέσεις


Με τις αποστάσεις ανάμεσα στον Marquez και Lorenzo να έχουν αυξηθεί, ο Dovizioso χάνει λίγο την γραμμή του, ανοίγεται σε μία αριστερή, και καθώς κλείνει για να συνεχίσει την πορεία του, νιώθει την μοτοσυκλέτα του Pedrosa να τον χτυπάει με δύναμη και να τον εμβολίζει. Ο Pedrosa, στην προσπάθεια να περάσει από εσωτερική στα φρένα, χάνει τον πίσω τροχό, μετά χάνει τον μπροστά, πέφτει και κοπανάει με δύναμη την μοτοσυκλέτα του Dovizioso, ο οποίος δεν μπορεί να το πιστέψει ότι του συμβαίνει αυτό, για δεύτερη συνεχόμενη φορά. Ο Pedrosa τρέχει να δει αν είναι καλά, παίρνει την μοτοσυκλέτα του και συνεχίζει, ενώ ο Dovizioso εγκαταλείπει, αλλά από θαύμα δεν έχει χτυπήσει.

Οι θέσεις αλλάζουν κι έτσι, οι Espargaro και Vinales βρίσκονται να μάχονται για τις 4η και 5η θέσεις, με τον Vinales να είναι πιο δυνατός και να επιτίθεται συχνά. Στο box της Suzuki τρέμουν μην συμβεί κάτι αντίστοιχο με τις δύο Ducati των Dovizioso και Iannone στον προηγούμενο αγώνα, όταν έπεσαν και οι δύο αναβάτες, δύο στροφές πριν το τέλος του αγώνα.
Τελικά ο Vinales επικρατεί και ο Espargaro αποδέχεται την θέση του και συνεχίζει από πίσω, μην μπορώντας να κυνηγήσει κάτι καλύτερο.
Πίσω, ο Cal Crutchlow πέφτει σχεδόν μαζί με τον Brandley Smith στην ίδια στροφή, και παίρνουν τις μοτοσυκλέτες και συνεχίζουν. Ο Pedrosa συνεχίζει τον αγώνα και βρίσκεται στην 18η θέση, αλλά τελικά οδηγάει στα πιτς και εγκαταλείπει, μιας και δεν υπάρχει λόγος να ζορίζει άδικα τον κινητήρα του, αφού η βαθμολογία απέχει πολύ.

Μοναχικός αγώνας


Μπροστά, ο Marquez κάνει έναν μοναχικό αγώνα, με τον Lorenzo να ακολουθεί σχεδόν στα 7'', με τον Iannone να έχει σιγουρέψει την 3η θέση του βάθρου από τα μέσα του αγώνα.
Ο Vinales τερματίζει 4ος, ο Aleix Espargaro 5ος, ο Scott Redding 6ος, και ακολουθούν οι Pol Espargaro, Michele Pirro, Hector Barbera, Stefan Brandl.
Θέαμα; Τίποτα. Είμαστε για Texas Barbeque (burger) αν συνεχιστεί έτσι!

Αποτελέσματα

Pos. Rider Team Time/Gap
1 Marc MARQUEZ Repsol Honda Team 43'57.945
2 Jorge LORENZO Movistar Yamaha MotoGP 6.107
3 Andrea IANNONE Ducati Team 10.947
4 Maverick VIÑALES Team SUZUKI ECSTAR 18.422
5 Aleix ESPARGARO Team SUZUKI ECSTAR 20.711
6 Scott REDDING OCTO Pramac Yakhnich 28.961
7 Pol ESPARGARO Monster Yamaha Tech 3 32.112
8 Michele PIRRO OCTO Pramac Yakhnich 32.757
9 Hector BARBERA Avintia Racing 34.592
10 Stefan BRADL Aprilia Racing Team Gresini 40.211
11 Alvaro BAUTISTA Aprilia Racing Team Gresini 45.423
12 Eugene LAVERTY Aspar Team MotoGP 47.127
13 Tito RABAT Estrella Galicia 0,0 Marc VDS 47.426
14 Yonny HERNANDEZ Aspar Team MotoGP 51.190
15 Loris BAZ Avintia Racing +1'12.929
16 Cal CRUTCHLOW LCR Honda +1'19.252
17 Bradley SMITH Monster Yamaha Tech 3 +1'28.036
Not Classified
  Dani PEDROSA Repsol Honda Team 10 Laps
  Andrea DOVIZIOSO Ducati Team 15 Laps
  Valentino ROSSI Movistar Yamaha MotoGP 19 Laps

Φωτογραφίες

Ακολουθήστε το BIKEIT.GR στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα
Τάκης Μανιάτης

Γεννημένος στην Αθήνα το 1974, είναι πολυνίκης σε αγώνες enduro, motocross και scramble, πολύ-πρωταθλητής Ελλάδος Enduro (2004 - '05, '06), με συμμετοχές στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα, ενώ έχει εκπροσωπήσει δύο φορές την Ελλάδα στην “Ολυμπιάδα του Enduro”, International Six Days Enduro (ISDE Σλοβακία 2005, Νέα Ζηλανδία 2006) ως μέλος της εθνικής ομάδας.

Μηχανολόγος Μηχανικός, Εκδότης και διευθυντής των αναγνωρισμένων περιοδικών μοτοσυκλέτας BIKEIT και CITYRIDER, είναι Δημοσιογράφος μέλος της Ένωσης Συντακτών Αυτοκινήτου Μοτοσυκλέτας (ΕΣΣΑΜ) και Συντάκτης Ειδικού Τύπου - μέλος της Ένωσης Συντακτών (ΕΣΠΗΤ) επί 22 συναπτά έτη.

Ακόμη, είναι ιδιοκτήτης της Σχολής Ασφαλούς Οδήγησης RIDEIT, συνυπογράφοντας την Ευρωπαϊκή Χάρτα Οδικής Ασφάλειας, με στόχο την διάδοση της ασφαλούς οδήγησης και την μείωση των τροχαίων ατυχημάτων.

Είναι επίσημα πιστοποιημένος εκπαιδευτής προηγμένης οδήγησης αναβατών μοτοσυκλέτας της BMW Motorrad με εκπαίδευση στο Hehlingen της Γερμανίας.
Έχει συνεργαστεί με τα μεγαλύτερα περιοδικά μοτοσυκλέτας της χώρας, από το '96.

Τάκης Μανιάτης Γράφτηκε από τον
Τελευταία τροποποίηση στις Τετάρτη, 13 Απριλίου 2016 23:02

ΕΠΙΛΟΓΕΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ
ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΩΝ ΔΥΟ ΤΡΟΧΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ
  • twitter
  • facebook icon
  • instagram
  • youtube
  • Google News icon