.
Κατηγορία MotoGP
Κυριακή, 03 Απριλίου 2016 23:55

MotoGP 2016, 2ος αγώνας, Αργεντινή

 

"Καθάρισε" ο Marquez!

 

Του Τάκη Μανιάτη

Σε έναν αγώνα που χαρακτηρίστηκε από πτώσεις, εγκαταλείψεις, αλλά και ανατροπές, ο Marc Marquez πήρε την πρώτη του νίκη για φέτος, ο Valentino Rossi βγήκε 2ος από καθαρή τύχη, όπως άλλωστε και ο Dani Pedrosa που συμπλήρωσε το βάθρο. Πως συνέβησαν όλα αυτά;

Αλλαγή σκηνικού


Όλα άρχισαν να πηγαίνουν στραβά από τα δοκιμαστικά του Σαββάτου, όταν οι πτώσεις διαδέχονταν η μία την άλλη, μέχρι που ο Scott Reding έπεσε με ''πολλά'', έπειτα από χαλασμένο ελαστικό.

Η Michelin αποφάσισε να αποσύρει όλα τα πίσω ελαστικά και να δώσει ένα νέο Medium στους αναβάτες, το οποίο όμως θα είχαν την δυνατότητα να δοκιμάσουν σε ένα πρόσθετο μισάωρο, την Κυριακή το πρωί - ώστε να κάνουν τις απαραίτητες ρυθμίσεις.
Κάτι τέτοιο δεν κατέστη δυνατό λόγω καιρού, κι έτσι, οι αναβάτες θα συμμετείχαν με το νέο ελαστικό για πρώτη φορά στο warm up και απευθείας στον αγώνα. Οι αγωνοδίκες αποφάσισαν να μειώσουν την διάρκεια του αγώνα στους 20 γύρους, με αναγκαστική αλλαγή μοτοσυκλέτας με νέα ελαστικά, στα μισά του αγώνα - ανάμεσα στον 9ο - 11ο γύρο.

Έτσι, στον αγώνα που Marquez είχε την Pole position, με τον Rossi 2ο και τον Lorenzo 3ο, στο ίδιο δευτερόλεπτο, θα κρινόντουσαν πολλά στην πρώτη στροφή της γλιστερής πίστας. Ο Rossi δεν έκανε καλή εκκίνηση μιας και είδαμε την μοτοσυκλέτα του να σπινάρει αρκετά, και ήταν ο Lorenzo που πέρασε αρχικά μπροστά, με τον Marquez να ακολουθεί και να τον ακουμπάει πίσω ο Iannone, που παραλίγο να πέσει. Στην συγκεκριμένη πρώτη στροφή, ο Iannone που ανοίχτηκε έξω έβγαλε έξω και τον Dani Pedrosa, κι έτσι, ο Lorenzo είχε την ευκαιρία να ανοίξει ρυθμό. Σύντομα, o Marquez κάνει την επίθεση του και περνάει και ο Lorenzo μένει αρκετά πίσω, στην 5η θέση, με τον Rossi να πλησιάζει τον Marquez, τον Vinales να δείχνει δυνατός και το δίδυμο Dovizioso και Iannone να επιτίθενται.

Αρχή εγκαταλείψεων


Λίγο μετά, ο Lorenzo κάνει το λάθος και πέφτει από lowsiding και αναγκάζεται να εγκαταλείψει, ενώ οι μάχες μπροστά για την 1η θέση του βάθρου, εντείνονται. Ο Rossi επιτίθεται συχνά στον Marquez, του δείχνει ότι είναι εκεί, τον περνάει, χάνει την γραμμή του, μένει πάλι πίσω, ενώ συνεχίζουν έτσι μέχρι τα μέσα του αγώνα. Πλησιάζει η ώρα για αλλαγή μοτοσυκλέτας και είναι ο Pedrosa αυτός που μπαίνει πρώτος για αλλαγή, ενώ ο Rossi περιμένει τον Marquez να δει πότε θα μπει για να αλλάξουν την ίδια στιγμή. Μέχρι στιγμής, ο Rossi δείχνει ικανός για την νίκη, μιας και δεν έχει αφήσει τον Marquez σε ήσυχο κλαρί.

Αλλάζουν μοτοσυκλέτες, βγαίνουν στην πίστα και ανάμεσα τους μπλέκεται ο Tito Rabat, φίλος του Marquez, ο οποίος δίνει στον Marquez την ανάσα να απομακρυνθεί. Λίγο μετά, ο Rossi περνάει, αλλά η διαφορά έχει ήδη φτάσει στο 1,5'' και ο Marquez δείχνει δυνατός.
Ο Marquez οδηγεί με απίστευτα γρήγορο ρυθμό και ανοίγει συνεχώς την ψαλίδα που τον χωρίζει από τον Rossi, ενώ πίσω, μειώνεται συνεχώς η διαφορά από τον Vinales, ο οποίος δείχνει ικανός για την 2η θέση του βάθρου!
Ανεβάζοντας συνεχώς ρυθμό, ο Vinales πλησιάζει σε απόσταση αναπνοής τον Rossi και αρχίζει τις επιθέσεις, αλλά δεν καταφέρνει να τον περάσει. Πίσω του βρίσκονται ήδη οι Dovizioso και Iannone, και έχουν σχηματίσει ένα τρενάκι.

Ο Rossi παλεύει να κρατήσει, ο Vinales επιτίθεται, μέχρι που χάνει το μπροστινό του και πέφτει! Τα δύο Ducati με τους Dovizioso και Iannone περνάνε μπροστά και ο Rossi βρίσκεται στην 4η θέση και παλεύει να ανακτήσει έστω μία θέση, κάτι που δείχνει ακατόρθωτο.

Πτώσεις και αλλαγές


Ο Marquez έχει καθαρίσει την πρωτιά και με διαφορά 7'' τερματίζει, με τα δύο Ducati με τους Dovizioso και Iannone να παλεύουν για τις θέσεις του βάθρου, ενώ δύο στροφές πριν το τέλος, ο Iannone χάνει τα φρένα, γλυστράει, πέφτει και παρασέρνει τον Dovizioso στα χαλίκια! Ο Rossi περνάει και τερματίζει ανέλπιστα 2ος, με τον Pedrosa να τερματίζει και αυτός ανέλπιστα 3ος!

Οι θέσεις αλλάζουν ξαφνικά, με τους Eugene Laverty, Hectror Barbera, Pol Espargargo, Stefan Brandl, Brandley Smith, Tito Rabat, Albaro Bautista, Aleix Espargaro, Michele Pirro να ακολουθούν. Ιδιαίτερη μνεία αξίζει στον Dovizioso που αντί να πλακώσει στο ξύλο τον Iannone, έσπρωξε την μοτοσυκλέτα του μέχρι τον τερματισμό και πήρε 3 βαθμούς!

Τα πάνω κάτω λοιπόν στην Αργεντινή, με κερδισμένο τον Marquez που προηγείται στην κατάταξη με 2ο τον Rossi και 3ο τον Pedrosa, με τους Iannone, Crutchlow, Vinales, Redding, Baz, Lorenzo, Miller και Hernandez, να εγκαταλείπουν από πτώσεις! Τουλάχιστον, είδαμε καλό αγώνα... !

Αποτελέσματα

Pos. Rider Team Time/Gap
1 Marc MARQUEZ Repsol Honda Team 34'13.628
2 Valentino ROSSI Movistar Yamaha MotoGP 7.679
3 Dani PEDROSA Repsol Honda Team 28.100
4 Eugene LAVERTY Aspar Team MotoGP 36.542
5 Hector BARBERA Avintia Racing 36.711
6 Pol ESPARGARO Monster Yamaha Tech 3 37.245
7 Stefan BRADL Aprilia Racing Team Gresini 41.353
8 Bradley SMITH Monster Yamaha Tech 3 50.709
9 Tito RABAT Estrella Galicia 0,0 Marc VDS 50.983
10 Alvaro BAUTISTA Aprilia Racing Team Gresini +1'01.388
11 Aleix ESPARGARO Team SUZUKI ECSTAR +1'08.868
12 Michele PIRRO OCTO Pramac Yakhnich +1'18.987
13 Andrea DOVIZIOSO Ducati Team +1'33.419
Not Classified
  Andrea IANNONE Ducati Team 1 Lap
  Cal CRUTCHLOW LCR Honda 1 Lap
  Maverick VIÑALES Team SUZUKI ECSTAR 3 Laps
  Scott REDDING OCTO Pramac Yakhnich 5 Laps
  Loris BAZ Avintia Racing 8 Laps
  Jorge LORENZO Movistar Yamaha MotoGP 15 Laps
  Jack MILLER Estrella Galicia 0,0 Marc VDS 17 Laps
  Yonny HERNANDEZ Aspar Team MotoGP 18 Laps

Φωτογραφίες

Ακολουθήστε το BIKEIT.GR στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα
Τάκης Μανιάτης

Γεννημένος στην Αθήνα το 1974, είναι πολυνίκης σε αγώνες enduro, motocross και scramble, πολύ-πρωταθλητής Ελλάδος Enduro (2004 - '05, '06), με συμμετοχές στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα, ενώ έχει εκπροσωπήσει δύο φορές την Ελλάδα στην “Ολυμπιάδα του Enduro”, International Six Days Enduro (ISDE Σλοβακία 2005, Νέα Ζηλανδία 2006) ως μέλος της εθνικής ομάδας.

Μηχανολόγος Μηχανικός, Εκδότης και διευθυντής των αναγνωρισμένων περιοδικών μοτοσυκλέτας BIKEIT και CITYRIDER, είναι Δημοσιογράφος μέλος της Ένωσης Συντακτών Αυτοκινήτου Μοτοσυκλέτας (ΕΣΣΑΜ) και Συντάκτης Ειδικού Τύπου - μέλος της Ένωσης Συντακτών (ΕΣΠΗΤ) επί 22 συναπτά έτη.

Ακόμη, είναι ιδιοκτήτης της Σχολής Ασφαλούς Οδήγησης RIDEIT, συνυπογράφοντας την Ευρωπαϊκή Χάρτα Οδικής Ασφάλειας, με στόχο την διάδοση της ασφαλούς οδήγησης και την μείωση των τροχαίων ατυχημάτων.

Είναι επίσημα πιστοποιημένος εκπαιδευτής προηγμένης οδήγησης αναβατών μοτοσυκλέτας της BMW Motorrad με εκπαίδευση στο Hehlingen της Γερμανίας.
Έχει συνεργαστεί με τα μεγαλύτερα περιοδικά μοτοσυκλέτας της χώρας, από το '96.

Τάκης Μανιάτης Γράφτηκε από τον
Τελευταία τροποποίηση στις Δευτέρα, 04 Απριλίου 2016 00:00

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΕΠΙΛΟΓΕΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ
ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΩΝ ΔΥΟ ΤΡΟΧΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ
  • twitter
  • facebook icon
  • instagram
  • youtube
  • Google News icon