.
Κατηγορία MotoGP
Δευτέρα, 28 Μαρτίου 2016 17:23

Ο Pirro στη θέση του τραυματία Petrucci

 

Παραδόξως όχι ο Stoner

 

 

Όπως ανακοινώθηκε από τη Octo Pramac Ducati, ο Michelle Pirro θα είναι αυτός που θα αντικαταστήσει τον Danilo Petrucci στον αγώνα της Αργεντινής (3 Απριλίου).

Μάλιστα, ενδεχομένως να χρειαστεί να τρέξει στη θέση του Petrucci και στον ερχόμενο αγώνα στη Jerez, εφόσον ο Ιταλός δεν είναι στην επιθυμητή φυσική κατάσταση. Θυμίζουμε πως ο Petrucci υποφέρει από έναν τραυματισμό στο χέρι, συνεπεία του οποίου οδηγήθηκε στο χειρουργείο όπου του τοποθετήθηκαν δύο πλάκες και είκοσι βίδες στον δεξιό καρπό – όπως μας δείχνει η σχετική φωτό που ο ίδιος ανέβασε στο Twitter.

Φυσικά το θέμα συζήτησης μετά από αυτήν την ανακοίνωση αφορά τη μη συμμετοχή του Casey Stoner στη θέση του τραυματισμένου Ιταλού. Πέρυσι όταν τέθηκε το ζήτημα προσωρινής αντικατάστασης του Dani Pedrosa – που έλειψε λόγω επέμβασης για τρεις συνεχόμενους αγώνες – ο Stoner είχε αυτοπροταθεί, για να απορριφθεί από το HRC. Μάλιστα οι κακές γλώσσες ισχυρίζονταν (ανεπιβεβαίωτα πάντως) πως αυτή η άρνηση της Honda μέτρησε ιδιαίτερα στην απόφασή του να μετακομίσει το καλοκαίρι στη Ducati ως αναβάτης εξέλιξης, όπου προφανώς θα είχε πάρει τις σχετικές διαβεβαιώσεις πως δε θα του στερούσαν 2-3 wild card εμφανίσεις μέσα στη σεζόν.

Στη συγκεκριμένη περίπτωση ωστόσο ο Stoner ξεκαθαρίζει πως δεν υπάρχει παραλληλισμός ανάμεσα στις δύο περιπτώσεις. Η περσινή ιστορία ήταν απόφαση του HRC, ενώ τώρα ο Αυστραλός πρωταθλητής δηλώνει πως είναι δική του επιλογή να μην τρέξει στη θέση του Petrucci.

Να υποθέσουμε πως οι χρόνοι που έγραψε στις δύο μέρες δοκιμών με τη Desmosedici μετά τον εναρκτήριο αγώνα του Κατάρ δεν ήταν αυτοί που θα ήθελε ο Αυστραλός; Μήπως παίζει ρόλο το γεγονός πως ο απών δεν είναι αναβάτης της εργοστασιακής ομάδας μα της Pramac; Μάλλον ποτέ δε θα μάθουμε ποιο το σκεπτικό πίσω από τη συγκεκριμένη απόφαση, πάντως η ουσία παραμένει: η επιστροφή του Stoner σε αγώνα MotoGP σίγουρα δε θα γίνει στην Αργεντινή το επόμενη Σαββατοκύριακο.

Ακολουθήστε το BIKEIT.GR στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα
Σπύρος Τσαντήλας

Λίγο μετά το τέλος των σπουδών του στο Τμήμα Φυσικής του Εθνικού Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών και τους απαραίτητους 18 μήνες στρατιωτικής θητείας, πρωτομπήκε στον χώρο από το περιοδικό ΜΟΤΟ στις αρχές του 2000.

Συνέχισε περνώντας από σχεδόν όλα τα περιοδικά του χώρου, 2Τροχοί, 0300, Moto Τρίτη – ξέφυγε το Powerbikes που δεν το πρόλαβε πριν κλείσει. Από το 2008 άφησε πίσω το χαρτί για την αμιγώς διαδικτυακή απόπειρα του πρωτοποριακού eBike και έκτοτε συνεχίζει να συνεργάζεται με ηλεκτρονικά μέσα τόσο εσωτερικού όσο και εξωτερικού.

Σπύρος Τσαντήλας Γράφτηκε από τον
Τελευταία τροποποίηση στις Τρίτη, 29 Μαρτίου 2016 08:39

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΕΠΙΛΟΓΕΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « MotoGP, 1ος γύρος, Qatar MotoGP 2016, 2ος αγώνας, Αργεντινή »
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ
ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΩΝ ΔΥΟ ΤΡΟΧΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ
  • twitter
  • facebook icon
  • instagram
  • youtube
  • Google News icon