.
Κατηγορία Αλλοι
Τετάρτη, 10 Νοεμβρίου 2021 13:25

Danilo Petrucci - Από το MotoGP στο Rally Dakar 2022!

Το γνωρίζαμε εδώ και καιρό, όμως τώρα ήρθε η επίσημη επιβεβαίωση και οι πρώτες φωτογραφίες. Ο εργοστασιακός αναβάτης της KTM στο MotoGP Danilo Petrucci, θα λάβει μέρος στο Rally Dakar του 2022 με KTM 450 Rally!

Από το κορυφαίο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα μοτοσυκλέτας σε ασφάλτινες πίστες, στο κορυφαίο χωμάτινο Rally στην έρημο της Σαουδικής Αραβίας θα βρεθεί ο Petrucci, καβάλα σε μια KTM 450 Rally στα χρώματα της Tech3 KTM Factory Racing!

O Ιταλός αναβάτης, που έχει συγκεντρώσει 10 βάθρα και 2 νίκες στις 10 σεζόν του ως πιλότος MotoGP, θα εκπληρώσει ένα όνειρο ζωής, με την μετάβαση του από την άσφαλτο στο χώμα.

Βέβαια, ο “Petrux” δεν ξύπνησε ένα πρωί και είπε “θα τρέξω στο Dakar”, καθώς έχει εκτενή πείρα τόσο ως αναβάτης όσο και ως αγωνιζόμενος στο χώμα, τόσο στο Enduro όσο και στο Motocross.

Φυσικά, ακόμα κι έτσι, το Rally Dakar 2022 θα είναι μια γιγαντιαία πρόκληση για τον Danilo, με τον νικητή του Dakar 2018 Matthias Walkner και τον δις νικητή του Dakar Toby Price να βρίσκονται δίπλα του για να τον βοηθήσουν στη μετάβαση.

Ο Danilo πρόσφατα οδήγησε το KTM 450 Rally δοκιμαστικά σε συνθήκες ερήμου, υπό την επίβλεψη του Διευθυντή Αγωνιστικού Τμήματος Rally της KTM, Jordi Viladoms, και με την ολοκλήρωση των υποχρεώσεων του στη σεζόν MotoGP του 2021, θα εστιάσει στην εντατική προπόνηση για το 14ήμερο Rally των 8.000 χιλιομέτρων που ξεκινά την 1η Ιανουαρίου του 2022.

Κάπως έτσι, ο Petrux θα γίνει ο πρώτος αναβάτης που θα συμμετάσχει στο Dakar, ένα μήνα μετά την τελευταία του συμμετοχή σε αγώνα MotoGP, γράφοντας έτσι ιστορία, πριν καλά-καλά τερματίσει την 1η μέρα του Rally!

Ακολουθήστε το BIKEIT.GR στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΕΠΙΛΟΓΕΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ
ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΩΝ ΔΥΟ ΤΡΟΧΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ
  • twitter
  • facebook icon
  • instagram
  • youtube
  • Google News icon