.
Κατηγορία MotoGP
Τρίτη, 19 Μαρτίου 2024 10:31

BMW Motorrad – Συμμετοχή στο MotoGP; Δεν αποκλείεται!

Φωτιές ανάβουν κάποιες δηλώσεις του επικεφαλής της μάρκας, Markus Flasch – Θα πάρει η BMW την θέση που άφησε κενή η Suzuki, το 2027;

Η BMW μπορεί να είναι συνεργάτης του MotoGP εδώ και πολλά χρόνια, όμως σταθερή παραμένει η επιμονή της εταιρείας να μην κατέβει αγωνιστικά στην διοργάνωση -μια απόφαση η οποία προφανώς ενέχει και σημαντικά κόστη. Μπορεί αυτό να αλλάξει στο άμεσο μέλλον; Σύμφωνα με ειδήσεις που κυκλοφόρησαν διεθνώς, ναι, καθώς ο νέος επικεφαλής της BMW Motorrad, Markus Flasch, δεν έκλεισε αυτή την πόρτα!

Για να γίνουμε πιο συγκεκριμένοι, αυτή την στιγμή το MotoGP έχει συμμετοχές από 5 κατασκευαστές (KTM, Aprilia, Ducati, Yamaha, Honda), μετά από την αποχώρηση της Suzuki, ενώ αναμένονται σημαντικές αλλαγές κανονισμών το 2027, πιθανόν με μικρότερους κινητήρες, περιορισμό της αεροδυναμικής κ.ά. Θα κάνει η BMW το βήμα να γίνει ο 6ος κατασκευαστής;  O Markus Flasch δήλωσε συγκεκριμένα: «Από την θέση του επικεφαλής του τμήματος M, έχω δει όλους τους αγώνες, ξέρω τα αντίστοιχα νούμερα, είμαστε μία μάρκα που έχουμε ήδη παρουσία εκεί. Ωστόσο, (η συμμετοχή στο MotoGP και αγωνιστικά) θα πρέπει να βγάζει νόημα για εμάς, και για αυτό εξετάζουμε την κατάσταση από πολύ κοντά. Δεν θα απέκλεια την πιθανότητα».

Από την πλευρά της, η Dorna πιθανότατα θα ήταν ικανοποιημένη με την προσέλκυση ακόμα ενός κατασκευαστή στο MotoGP, που θα ενέτεινε τον ανταγωνισμό περαιτέρω – φυσικά, αυτό σημαίνει ότι και οι Ιαπωνικές Honda και Yamaha, θα παραμείνουν... στην θέση τους και δεν θα αποχωρήσουν, καθιστώντας έτσι το MotoGP ένα πρωτάθλημα... ευρωπαϊκών κατασκευαστών.

Ακολουθήστε το BIKEIT.GR στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα
Απόστολος Μιστιλόγλου

Γεννήθηκε το 1989 και από νωρίς κατάλαβε ότι τον ελκύει κάθε τι μηχανικό και μηχανοκίνητο. Σπούδασε Τεχνολόγος Αεροσκαφών στο Τ.Ε.Ι. Χαλκίδας, ενώ στο ενδιάμεσο γνώρισε και αγάπησε τις μοτοσυκλέτες, την οδήγηση, την συγγραφή κειμένων και την DIY συντήρηση οχημάτων.

Μετά από μια σύντομη περίοδο δημόσιας κειμενογραφίας και πειραματισμού στην θεματολογία της μοτοσυκλέτας, ξεκίνησε να ασκεί την ιδιότητα του δημοσιογράφου, συντάκτη και δοκιμαστή, το 2016. Παράλληλα, έχει αποκτήσει πιστοποιητικό 3ου επιπέδου στην Ασφαλή Οδήγηση Μοτοσυκλέτας.

Στον ελεύθερο του χρόνο ασχολείται με την μουσική, την μελέτη της θεωρίας των δίτροχων και το διάβασμα, ενώ (πολύ) μακροπρόθεσμο όνειρο του είναι να έχει οδηγήσει οτιδήποτε έχει τιμόνι και κινητήρα.

Τελευταία τροποποίηση στις Τρίτη, 19 Μαρτίου 2024 10:35

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΕΠΙΛΟΓΕΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ
ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΩΝ ΔΥΟ ΤΡΟΧΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ
  • twitter
  • facebook icon
  • instagram
  • youtube
  • Google News icon