.
Κατηγορία MotoGP
Κυριακή, 03 Απριλίου 2022 21:56

MotoGP 2022, 3ος Αγώνας, Argentina

Επιβεβαίωσε τα προγνωστικά και πήρε τη νίκη – την πρώτη δική του και την πρώτη της Aprilia στη σύγχρονη εποχή – o Aleix Espargaro!

Στον 200ο του αγώνα στη μεγάλη κατηγορία, ο Aleix Espargaro έκανε το όνειρό του πραγματικότητα.

Έμεινε για 6 χρόνια στην Aprilia, ονειρευόμενος αυτή τη στιγμή, η οποία ήρθε στο Grand Prix της Αργεντινής και στον τρίτο αγώνα της φετινής σεζόν.

Ο Ισπανός κατάφερε, με δάκρυα στα μάτια, να πανηγυρίσει την πρώτη του νίκη στη μεγάλη κατηγορία, αλλά και την πρώτη της Aprilia στη σύγχρονη εποχή του MotoGP!

Και με την επιτυχία του αυτή, η Aprilia και ο Aleix Espargaro έχουν την πρώτη θέση στη βαθμολογία και πίσω τους είναι η ΚΤΜ! Ποιος θα το περίμενε στην αρχή του πρωταθλήματος!

Κι όλα αυτά ενώ ο Aleix δεν έκανε την εκκίνηση που ήθελε. Ο Martin τον πέρασε και παραλίγο να τον περάσει και ο αδερφός του, ο Pol Espargaro.

Ο Jorge Martin κράτησε το προβάδισμα για πολλούς γύρους, με τον Aleix να δείχνει ότι ήλεγχε τον αντίπαλό του. Οι δυο τους από το ξεκίνημα είχαν καταπληκτικό ρυθμό.

Όμως προς το τέλος ο Ισπανός της Pramac Ducati δεν είχε άλλο λάστιχο και αυτό ακριβώς ήταν που περίμενε ο Espargaro.

Τρεις επιθέσεις έκανε ο Ισπανός της Aprilia. Τις δύο πρώτες φορές απέτυχε να κρατήσει την πρώτη θέση, όμως η τρίτη ήταν και η τυχερή που τον έβαλε στην πρώτη θέση.

Έμεναν περίπου πέντε γύροι πριν το τέλος και ο Aleix δεν θα άφηνε αυτή τη χρυσή ευκαιρία να πάει χαμένη.

Πίεσε όσο μπορούσε και σύντομα έκανε διαφορά από τον αντίπαλό του, για να περάσει τελικά 8 δέκατα μπροστά από τον Martin τη γραμμή του τερματισμού και να θριαμβεύσει στην Αργεντινή!

Την τρίτη θέση στον αγώνα πήρε ο Alex Rins, ο οποίος στην αρχή του αγώνα έχασε χρόνο μέχρι να περάσει τον Luca Marini, ενώ πάλεψε και με τον Pol Espargaro για το βάθρο.

Ο τελευταίος ολοκλήρωσε ένα ακόμα άσχημο Σ/Κ για την Honda, αφού μετά την απουσία του Marc Marquez, ο Polyccio είχε μια πτώση 11 γύρους πριν το τέλος.

Ο Joan Mir πήρε την 4η θέση κι έτσι είχαμε τρία εργοστάσια στις μπροστά θέσεις, με τους Pecco Bagnaia και Brad Binder να ακολουθούν.

Ο τελευταίος ήταν και ο μόνος που διασώθηκε από την KTM, καθώς όλοι οι υπόλοιποι οδηγοί του εργοστασίου ήταν εκτός 12άδας.

Ο Vinales πήρε την 7η θέση, μπροστά από τον Fabio Quartararo ο οποίος ήταν 7ος και η μοναδική Yamaha στις 17 πρώτες θέσεις!

Πολύ καλό αγώνα έκανε ο Marco Bezzecchi που τερμάτισε ένατος, με τον Enea Bastianini να μένει δέκατος και να χάνει την πρώτη θέση στη βαθμολογία.

MotoGP_Race_results.jpg

 

Ακολουθήστε το BIKEIT.GR στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα
Νίκος Μπλούνας

Σπούδασε στο Τμήμα Ιστορίας-Αρχαιολογίας του ΕΚΠΑ και μαζί με την ιστορία, η άλλη μεγάλη του αγάπη είναι οι μοτοσυκλέτες. Ξεκίνησε αργά στο χώρο, με συγγραφή άρθρων για το παγκόσμιο πρωτάθλημα ταχύτητας μοτοσυκλετών στο motograndprix.gr.

Στη συνέχεια, από το 2013 και έως το 2020 ήταν ο παρουσιαστής των κατηγοριών Moto2 και Moto3 στην Cosmote TV, ενώ στο ίδιο χρονικό διάστημα αρθρογραφούσε και στο ελληνικό περιοδικό MotoGP World.

Από το 2021 είναι συντάκτης στο bikeit.gr και έχει αναλάβει την ενημέρωση σχετικά με το MotoGP.

Νίκος Μπλούνας Γράφτηκε από τον
Τελευταία τροποποίηση στις Κυριακή, 03 Απριλίου 2022 22:22

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΕΠΙΛΟΓΕΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Moto2 2022, 3ος Αγώνας, Argentina MotoGP 2022, 4ος Αγώνας, Texas (Η.Π.Α.) »
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ
ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΩΝ ΔΥΟ ΤΡΟΧΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ
  • twitter
  • facebook icon
  • instagram
  • youtube
  • Google News icon