.
Κατηγορία MotoGP
Δευτέρα, 11 Απριλίου 2022 08:59

MotoGP 2022, 4ος Αγώνας, Texas (Η.Π.Α.)

Επέστρεψε στην κορυφή του βαθμολογικού πίνακα ο Enea Bastianini, κερδίζοντας τον αγώνα των Η.Π.Α. ενώ Jaume Masia και Tony Arbolino επικράτησαν στις δύο μικρότερες κατηγορίες.

Ο Enea Bastianini κέρδισε για δεύτερη φορά στην καριέρα του σε αγώνα της μεγάλης κατηγορίας, όμως ήταν ο Marc Marquez αυτός που έκλεψε την παράσταση στο χτεσινό αγώνα.

Ο 8 φορές Παγκόσμιος Πρωταθλητής, ο οποίος την τελευταία στιγμή ξεπέρασε το πρόβλημα διπλωπίας για να αγωνιστεί στο Grand Prix της Αμερικής, αντιμετώπισε πρόβλημα με τη μοτοσυκλέτα του.

Το αποτέλεσμα ήταν από την 9η θέση να είναι τελευταίος μόλις στην πρώτη στροφή, ενώ στη συνέχεια για όλο τον αγώνα οδήγησε με προειδοποιητική λυχνία στη μοτοσυκλέτα!

Κι όμως, η ορμή του ήταν εκπληκτική! Στο τέλος του πρώτου γύρου ήταν 18ος. Ένα γύρο αργότερα κέρδισε δύο ακόμα θέσεις και μέχρι τον 6ο γύρο είχε καταφέρει να ανέβει στη δέκατη θέση!

Δεν σταμάτησε όμως εκεί και συνέχισε την επίθεσή του, για να επικρατήσει στο τέλος και του Παγκόσμιου Πρωταθλητή Fabio Quartararo, στη μάχη για την 6η θέση.

MotoGP_2.jpg

Μπροστά ο Jack Miller κρατούσε την πρώτη θέση καθώς μπαίναμε στους τελευταίους πέντε γύρους του αγώνα. Όμως από πίσω ερχόταν με δύναμη ο Bastianini.

Ο Ιταλός έβλεπε τις δυσκολίες και τα γλιστρήματα του αντιπάλου του και στην 12η στροφή της πίστας έκανε την επίθεσή του που θα άλλαζε τις ισορροπίες του αγώνα.

Μάλιστα κατάφερε αμέσως να κάνει διαφορά από τον Miller, ο οποίος πλέον είχε να αντιμετωπίσει και την πίεση της Suzuki του Alex Rins.

Ένας Rins που στον τελευταίο γύρο πήρε τη δεύτερη θέση από τον Αυστραλό, αφήνοντάς τον στο τελευταίο σκαλί του βάθρου. Την πεντάδα συμπλήρωσαν οι Joan Mir και Pecco Bagnaia, 4 και 6 δευτερόλεπτα μακριά από τον νικητή.

Δείτε ΕΔΩ τα αποτελέσματα του αγώνα και ΕΔΩ τη βαθμολογία.

 

Moto2 – Με έναν σχεδόν τέλειο αγώνα, ο Tony Arbolino πανηγύρισε την πρώτη του νίκη στην κατηγορία!

Moto2_1.jpg

Ο Tony Arbolino πήρε την 4η θέση στο grid και κέρδισε την πρώτη θέση άκοπα, όταν οι δύο αναβάτες μπροστά του έπεσαν.

Από εκεί και πέρα δεν κοίταξε ποτέ πίσω του και πήρε μια καθαρή παρθενική νίκη στην Moto2, με διαφορά 3.5’’ από τον δεύτερο.

Μάλιστα στον τερματισμό τον περίμενε και τον συνεχάρη ο ομόσταυλός του, ο Sam Lowes, που είχε τεθεί εκτός αγώνα.

Τη δεύτερη θέση πήρε στο τέλος ο Ai Ogura, ο οποίος εκμεταλλεύτηκε ένα λάθος (έβαλε νεκρά στο κιβώτιο) του Jake Dixon, ο οποίος τελικά συμβιβάστηκε με το τρίτο σκαλί του βάθρου.

Αυτοί οι τρεις ξεχώρισαν στον χτεσινό αγώνα της COTA, μιας και οι υπόλοιποι ήταν πολύ πίσω, με τον 4ο Marcel Schrotter να είναι 14.5’’ πιο αργός από τον Arbolino και τον 5ο Navarro άλλα δύο περίπου δευτερόλεπτα πιο πίσω.

Δείτε ΕΔΩ τα αποτελέσματα του αγώνα και ΕΔΩ τη βαθμολογία.

 

Moto3 – Κέρδισε η εμπειρία!

Moto3_1.jpg

Μια εντυπωσιακή νίκη πήρε ο Jaume Masia στον θεαματικό, για μία ακόμη φορά, αγώνα της μικρής κατηγορίας.

Μάλιστα η νίκη του Ισπανού φαντάζει ακόμα πιο εντυπωσιακή αν συνυπολογίσει κανείς και την άσχημη εκκίνησή του, που τον άφησε στην 15η θέση στην αρχή του αγώνα.

Εφτά αναβάτες ξεχώρισαν στον αγώνα της Moto3, με την πρώτη θέση να αλλάζει αρκετές φορές χέρια.

Ανάμεσα στο γκρουπ των πρωτοπόρων είχαμε και μερικούς rookies, όμως στο τέλος ήταν οι έμπειροι αναβάτες αυτοί που πήραν το πάνω χέρι.

Ο Andrea Migno έδειχνε ικανός να πάρει τους 25β. όμως ο Masia και ο Foggia δεν είχαν πει την τελευταία τους λέξη.

Καθώς μπαίναμε στις τελευταίες στροφές πριν τον τερματισμό, ο Jaume Masia πήρε την πρώτη θέση και την κράτησε μέχρι το τέλος, παρά τις προσπάθειες του Ιταλού.

Μάλιστα στο τέλος ο Migno έχασε και τη δεύτερη θέση από τον συμπατριώτη του, Dennis Foggia, ενώ πολύ κοντά στους πρώτους τρεις ήταν και ο Ayumu Sasaki.

Δείτε ΕΔΩ τα αποτελέσματα του αγώνα και ΕΔΩ τη βαθμολογία.

Ακολουθήστε το BIKEIT.GR στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα
Νίκος Μπλούνας

Σπούδασε στο Τμήμα Ιστορίας-Αρχαιολογίας του ΕΚΠΑ και μαζί με την ιστορία, η άλλη μεγάλη του αγάπη είναι οι μοτοσυκλέτες. Ξεκίνησε αργά στο χώρο, με συγγραφή άρθρων για το παγκόσμιο πρωτάθλημα ταχύτητας μοτοσυκλετών στο motograndprix.gr.

Στη συνέχεια, από το 2013 και έως το 2020 ήταν ο παρουσιαστής των κατηγοριών Moto2 και Moto3 στην Cosmote TV, ενώ στο ίδιο χρονικό διάστημα αρθρογραφούσε και στο ελληνικό περιοδικό MotoGP World.

Από το 2021 είναι συντάκτης στο bikeit.gr και έχει αναλάβει την ενημέρωση σχετικά με το MotoGP.

Νίκος Μπλούνας Γράφτηκε από τον
Τελευταία τροποποίηση στις Δευτέρα, 11 Απριλίου 2022 09:01

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΕΠΙΛΟΓΕΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ
ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΩΝ ΔΥΟ ΤΡΟΧΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ
  • twitter
  • facebook icon
  • instagram
  • youtube
  • Google News icon