Κατηγορία MotoGP
Κυριακή, 03 Απριλίου 2022 20:58

Moto2 2022, 3ος Αγώνας, Argentina

Πήρε τη νίκη ο Celestino Vietti και διεύρυνε τη διαφορά του στη βαθμολογία, ενώ η Honda Team Asia πανηγύρισε το πρώτο της φετινό διπλό βάθρο!

Ο Celestino Vietti έκανε μία ακόμα εξαιρετική εμφάνιση και πήρε τη 2η νίκη του σε τρεις αγώνες, με το δίδυμο της Honda Team Asia να τερματίζει πίσω του.

Ο μικρότερος στην ιστορία οδηγός που χτες πήρε την pole position σε αγώνα της Moto2, ο Fermin Aldeguer, έπεσε μετά από επαφή του με τον Vietti στην 13η στροφή της πίστας.

Κι όμως ο Aldeguer φάνηκε δυνατός από το ξεκίνημα και ήταν στο γκρουπ των πρώτων, μαζί με τον Vietti και τον Somkiat Chantra.

Όμως 16 γύρους πριν το τέλος ήρθε η στιγμή που στοίχισε στον νεαρό Ισπανό τον αγώνα κι ένα πιθανό βάθρο. Η επαφή του με τον Vietti τον οδήγησε σε μια σφοδρή πτώση και σ’ ένα απογοητευτικό τέλος για ένα GP στον οποίο κυριάρχησε τις προηγούμενες ημέρες!

Μπροστά ο Vietti κράτησε την πρώτη θέση και τους 25 βαθμούς, ενώ πίσω του τελικά – στη μάχη για τη 2η θέση – νικητής βγήκε ο Somkiat Chantra, με τον Ai Ogura να κλείνει την τριάδα του βάθρου.

Moto2_Race_Results.jpg

 

Ακολουθήστε το BIKEIT.GR στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα
Νίκος Μπλούνας

Σπούδασε στο Τμήμα Ιστορίας-Αρχαιολογίας του ΕΚΠΑ και μαζί με την ιστορία, η άλλη μεγάλη του αγάπη είναι οι μοτοσυκλέτες. Ξεκίνησε αργά στο χώρο, με συγγραφή άρθρων για το παγκόσμιο πρωτάθλημα ταχύτητας μοτοσυκλετών στο motograndprix.gr.

Στη συνέχεια, από το 2013 και έως το 2020 ήταν ο παρουσιαστής των κατηγοριών Moto2 και Moto3 στην Cosmote TV, ενώ στο ίδιο χρονικό διάστημα αρθρογραφούσε και στο ελληνικό περιοδικό MotoGP World.

Από το 2021 είναι συντάκτης στο bikeit.gr και έχει αναλάβει την ενημέρωση σχετικά με το MotoGP.

Νίκος Μπλούνας Γράφτηκε από τον
Τελευταία τροποποίηση στις Κυριακή, 03 Απριλίου 2022 21:01

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΕΠΙΛΟΓΕΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Moto3 2022, 3ος Αγώνας, Argentina MotoGP 2022, 3ος Αγώνας, Argentina »