.
Κατηγορία MotoGP
Κυριακή, 03 Απριλίου 2022 20:03

Moto3 2022, 3ος Αγώνας, Argentina

Ένας τελευταίος δραματικός γύρος καθόρισε τον νικητή αλλά και τον πρώτο στη βαθμολογία μετά το τέλος του 3ου Αγώνα της χρονιάς.

Από την pole position ο Sergio Garcia κατάφερε να πάρει τη νίκη στο Grand Prix της Αργεντινής, ύστερα από μια δύσκολη και σκληρή μάχη με τον Dennis Foggia.

Ο Ισπανός ξεκίνησε πολύ δυνατά τον 3ο αγώνα της χρονιάς και στην αρχή έδινε μάχες με τον ομόσταυλό του, τον Izan Guevara που στάθηκε άτυχος καθώς είχε πρόβλημα με τη μοτοσυκλέτα του.

Εν τω μεταξύ ο Foggia άρχισε να κερδίζει έδαφος – είχε ξεκινήσει 11ος – και βρέθηκε στο γκρουπ των πρωτοπόρων.

Ο Ιταλός τα έπαιξε όλα για όλα στον τελευταίο γύρο, όταν και κατά΄φερε να πάρει την 1η θέση. Όμως ο Garcia δεν έχασε τη ψυχραιμία του.

Κι ενώ είχε να αντιμετωπίσει και τον εξαιρετικό σήμερα Ayumu Sasaki, σχεδίασε και εκτέλεσε στην εντέλεια την επίθεσή του στην προτελευταία στροφή της πίστας.

Ήταν μια δύσκολη κι επιθετική κίνηση με τους δύο οδηγούς να έχουν παρατεταμένη επαφή στην 13, με τον Garcia στο τέλος να κερδίζει για κάτι παραπάνω από ένα δέκατο.

Ήταν η πρώτη του νίκη μετά το Γύρο της Αυστρίας πέρυσι. Με τους 25 βαθμούς που πήρε σήμερα, ο Sergio Garcia πέρασε στην πρώτη θέση της βαθμολογίας!

Ο Sasaki από την πλευρά του είχε να εκτίσει και ποινή Long Lap στον αγώνα και γι’ αυτό στην αρχή από το μπροστινό γκρουπ έπεσε στην 18η θέση.

Όμως πάλεψε και με δυνατό ρυθμό επέστρεψε για να πάρει το πρώτο του βάθρο για το 2022. Το έργο του έγινε ευκολότερο όταν ο Andrea Migno χτύπησε τον Jaume Masia με αποτέλεσμα να βγουν και οι δύο εκτός αγώνα 8 γύρους πριν το τέλος.

Αν δεν είχε περάσει στο τέλος τα όρια της πίστας ο Tatsuki Suzuki θα είχε κρατήσει την 4η θέση, ωστόσο την έχασε μετά την τιμωρία του κι έτσι αυτή πέρασε στα χέρια του Ricardo Rossi.

Οι Rookies τα πήγαν μια χαρά στον αγώνα της Αργεντινής, με τον Diogo Moreira να είναι ο καλύτερος στην 6η θέση αλλά και η καλύτερη KTM στον αγώνα.

Ο Daniel Holgado δεν ήταν πολύ μακριά του, τερματίζοντας στην 7η θέση, ενώ ο Carlos Tatay κέρδισε θέσεις για να βρεθεί όγδοος με το πέσιμο της καρώ σημαίας.

Τη δική του μάχη έδωσε σήμερα ο Kaito Toba, με αποτέλεσμα να πάρει την 9η θέση, ενώ την καλύτερή του θέση σε αγώνα παγκοσμίου επιπέδου πήρε ο ομόσταυλός του, ο Joel Kelso που έκλεισε τη δεκάδα.

Moto3_Race_Results.jpg

 

 

Ακολουθήστε το BIKEIT.GR στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα
Νίκος Μπλούνας

Σπούδασε στο Τμήμα Ιστορίας-Αρχαιολογίας του ΕΚΠΑ και μαζί με την ιστορία, η άλλη μεγάλη του αγάπη είναι οι μοτοσυκλέτες. Ξεκίνησε αργά στο χώρο, με συγγραφή άρθρων για το παγκόσμιο πρωτάθλημα ταχύτητας μοτοσυκλετών στο motograndprix.gr.

Στη συνέχεια, από το 2013 και έως το 2020 ήταν ο παρουσιαστής των κατηγοριών Moto2 και Moto3 στην Cosmote TV, ενώ στο ίδιο χρονικό διάστημα αρθρογραφούσε και στο ελληνικό περιοδικό MotoGP World.

Από το 2021 είναι συντάκτης στο bikeit.gr και έχει αναλάβει την ενημέρωση σχετικά με το MotoGP.

Νίκος Μπλούνας Γράφτηκε από τον
Τελευταία τροποποίηση στις Κυριακή, 03 Απριλίου 2022 20:48

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΕΠΙΛΟΓΕΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ
ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΩΝ ΔΥΟ ΤΡΟΧΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ
  • twitter
  • facebook icon
  • instagram
  • youtube
  • Google News icon