.
Κατηγορία MotoGP
Κυριακή, 20 Μαρτίου 2022 11:10

MotoGP 2022, 2ος Αγώνας, Mandalika (Ινδονησία)

Σούπερ εμφάνιση στο «βρεγμένο» από τον Miguel Oliveira, ο οποίος χάρισε στην ΚΤΜ την πρώτη της νίκη για το 2022 και την πρώτη της από τον περσινό αγώνα στην Αυστρία.

Με αρκετή καθυστέρηση ξεκίνησε ο δεύτερος αγώνας της σεζόν για το 2022, αφού η βροχή ξεκίνησε να πέφτει λίγο μετά το τέλος του αγώνα της Moto2.

Η οργάνωση είχε προσπαθήσει να κερδίσει χρόνο με το σκεπτικό ότι θα μπορούσε να αποφύγει τη βροχή και γι’ αυτό είχε μειώσει τη διάρκεια των αγώνων σε Moto2 και MotoGP.

Στη μεγάλη κατηγορία ο αγώνας ολοκληρώθηκε στους 20 αντί για τους 27 γύρους. Ένας άλλος λόγος που έγινε η συγκεκριμένη αλλαγή ήταν και οι φόβοι για την αντοχή των ελαστικών στην πίστα.

Ο αγώνας ξεκίνησε πολύ καλά για τον Fabio Quartararo από την pole position, καθώς όλοι οι οδηγοί βγήκαν στην πίστα με τα μεσαία βρόχινα ελαστικά μπροστά και πίσω.

Ο Γάλλος κράτησε την πρώτη θέση για μερικά δευτερόλεπτα, όμως στο τέλος του πρώτου γύρου, στη φάση της επιτάχυνσης, τον νίκησαν καθαρά ο Miguel Oliveira και ο Jack Miller.

Λίγο μετά ένα λάθος του Γάλλου, που πάτησε στο βρεγμένο κερμπ, έδωσε την τέλεια ευκαιρία στους Alex Rins και Johann Zarco να τον περάσουν.

Οι γύροι συνεχίζονταν καθώς οι οδηγοί άρχισαν να αντιλαμβάνονται καλύτερα και τα επίπεδα πρόσφυσης της βρεγμένης πίστας.

Λίγο πριν συμπληρώσουμε τους πρώτους 6 γύρους, ο Miguel Oliveira πέρασε στην πρώτη θέση ξεπερνώντας το εμπόδιο του Miller. Οι δυο τους είχαν σε εκείνο το σημείο διαφορά πάνω από 2’’ από τους υπόλοιπους.

Ο Πορτογάλος συνέχιζε να «πετάει» στο βρεγμένο και να μεγαλώνει τη διαφορά του από τον δεύτερο, με όλο το ενδιαφέρον να περνάει στη μάχη για τη 2η θέση ανάμεσα στους Zarco-Miller και Fabio Quartararo.

Ο Zarco μάλιστα κατάφερε να κάνει χρόνο στο 1:38,9 και λίγο πριν το τέλος – 3 γύρους πριν πέσει η καρώ σημαία – ο Quartararo σημείωσε 1:38,749 που ήταν και ο καλύτερος χρόνος του αγώνα.

Εκπληκτικό, αν σκεφτεί κανείς ότι για την pole είδαμε χρόνο στο 1:31,0!

Μπροστά ο Miguel Oliveira συνέχιζε απτόητος, διαλύοντας τα όποια ερωτηματικά είχαμε για το Αυστριακό εργοστάσιο στην αρχή της χρονιάς.

Η νίκη ήρθε εύκολα για τον Πορτογάλο και ήταν η 4η της καριέρας του στη μεγάλη κατηγορία και η 16η συνολικά. Μια νίκη που την αφιέρωσε πρώτα στη μικρή του κόρη και δευτερευόντως σε έναν από το προσωπικό του ξενοδοχείου που μένει, ο οποίος ήταν μεγάλος φαν του!

Η μάχη για τη δεύτερη θέση είχε τελειώσει ουσιαστικά όταν τρεις γύρους πριν το τέλος ο Quartararo έκανε εκείνο το καταπληκτικό πέρασμα. Ξεπερνώντας τα αρχικά λάθη του, ο Γάλλος πήρε τους πολύτιμους 20β.

Πίσω του τερμάτισε ο Johann Zarco ο οποίος από τη στιγμή που βρήκε ρυθμό δεν επέτρεψε στον Jack Miller να τον απειλήσει. Ο Γάλλος πήρε την 3η θέση 2.5’’ μπροστά από τον Αυστραλό.

Στις θέσεις 5 και 6 συναντούμε τις δύο Suzuki, με τον Joan Mir να κάνει εξαιρετικό αγώνα και από 18ος να ανεβαίνει τελικά στην 6η θέση!

Μοναχικό αγώνα έκανε ο Franco Morbidelli στην 7η θέση, ενώ πίσω του έγινε ΧΑΜΟΣ καθώς είδαμε τρομερή μάχη ανάμεσα σε 7 οδηγούς για την 8η θέση!

Εκεί βρέθηκε, λίγο πριν το τέλος, ο Darryn Binder! Ο Rookie ήταν απίστευτος, στον πρώτο του full αγώνα στο βρεγμένο στη μεγάλη κατηγορία, κάνοντας και πάλι μια εντυπωσιακή εμφάνιση, όπως και στο Qatar.

Στον τελευταίο γύρο ο Brad Binder, ο αδερφός του, έκανε μια επιθετική κίνηση και πέρασε 8ος, ενώ τελικά ο Darryn έχασε μια ακόμα θέση, για να κλείσει τη δεκάδα πίσω από την Aprilia του Aleix Espargaro.

Να θυμίσουμε ότι στον αγώνα δεν συμμετείχε ο Marc Marquez, ο οποίος είχε διάσειση μετά από μια σφοδρή πτώση (την 4η του το Σ/Κ) στο ζέσταμα.

Γρήγορα θα θέλει να ξεχάσει τον αγώνα ο Pol Espargaro, ο οποίος μετά το βάθρο στο Qatar ήταν μόλις 12ος σήμερα, ενώ απογοήτευσε και ο Pecco Bagnaia που δεν κατάφερε κάτι καλύτερο από την 15η θέση.

Δείτε εδώ τη βαθμολογία της μεγάλης κατηγορίας.

 

MotoGP-Race-Results.jpg

 

Ακολουθήστε το BIKEIT.GR στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα
Νίκος Μπλούνας

Σπούδασε στο Τμήμα Ιστορίας-Αρχαιολογίας του ΕΚΠΑ και μαζί με την ιστορία, η άλλη μεγάλη του αγάπη είναι οι μοτοσυκλέτες. Ξεκίνησε αργά στο χώρο, με συγγραφή άρθρων για το παγκόσμιο πρωτάθλημα ταχύτητας μοτοσυκλετών στο motograndprix.gr.

Στη συνέχεια, από το 2013 και έως το 2020 ήταν ο παρουσιαστής των κατηγοριών Moto2 και Moto3 στην Cosmote TV, ενώ στο ίδιο χρονικό διάστημα αρθρογραφούσε και στο ελληνικό περιοδικό MotoGP World.

Από το 2021 είναι συντάκτης στο bikeit.gr και έχει αναλάβει την ενημέρωση σχετικά με το MotoGP.

Νίκος Μπλούνας Γράφτηκε από τον
Τελευταία τροποποίηση στις Κυριακή, 20 Μαρτίου 2022 11:19

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΕΠΙΛΟΓΕΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ
ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΩΝ ΔΥΟ ΤΡΟΧΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ
  • twitter
  • facebook icon
  • instagram
  • youtube
  • Google News icon