.
Κατηγορία MotoGP
Κυριακή, 20 Μαρτίου 2022 08:54

Moto2 2022, 2ος Αγώνας, Mandalika (Ινδονησία)

Δυνατή εμφάνιση και απόλυτη κυριαρχία του Somkiat Chantra στον δεύτερο αγώνα της σεζόν στην πίστα Mandalika της Ινδονησίας.

Μια τρομερή εμφάνιση έκανε σήμερα ο Somkiat Chantra και πήρε την πρώτη του νίκη στα GP. Μάλιστα έγινε και ο πρώτος οδηγός από την Ταϊλάνδη που κερδίζει αγώνα σε παγκόσμιο επίπεδο.

Ένας αγώνας που για την κατηγορία της Moto2 είχε μειωμένη διάρκεια, καθώς εκφράστηκαν φόβοι για την αντοχή των ελαστικών στην πίστα. Επιπλέον, υπήρχαν φόβοι και για βροχή, οπότε συντόμευσαν τη διαδικασία.

Έτσι αντί για 25 γύρους, οι αναβάτες της Moto2 έκαναν μόνο 16.

Ο Chantra ξεκίνησε δυνατά και πήρε την πρώτη θέση από τον Sam Lowes και τον Jake Dixon, ο οποίος κυνηγούσε τον Ταϊλανδό αλλά από την υπερπροσπάθεια έκανε το λάθος κι έπεσε.

Με τον poleman εκτός, ο Aron Canet ανέβασε το ρυθμό του κι άρχισε να καλύπτει τη διαφορά του από τον Lowes, τον οποίο και πέρασε για να πάρει τη δεύτερη θέση. Πιο πίσω ερχόταν με φόρα και ο Celestino Vietti.

Στον 8ο γύρο ο ανεβασμένος Vietti ξεπέρασε το εμπόδιο του Aron Canet και πήρε αυτός τη δεύτερη θέση, αρκετά πίσω βέβαια από τον κυρίαρχο Chantra.

Από εκεί και πέρα δεν άλλαξε κάτι στον αγώνα και φτάσαμε έως την καρώ σημαία, με τους τέσσερεις πρώτους (4ος ο Lowes) να τερματίζουν με διαφορά στα 8 δευτερόλεπτα μεταξύ τους.

Οι υπόλοιποι ήταν αρκετά πιο πίσω, με τον Augusto Fernandez να εκμεταλλεύεται και την εμπειρία του για να κερδίσει έναν εντυπωσιακό Fermin Aldeguer, που ήταν και ο μόνος με πλαίσιο διαφορετικό από αυτό της Kalex στις 16 πρώτες θέσεις!
Ο 16χρονος Aldeguer (!) τελικά τερμάτισε στην 7η θέση, αφού στο τέλος έχασε μία ακόμα από τον εκπληκτικό Ai Ogura, ο οποίος ξεπέρασε 15 οδηγούς στη διάρκεια του αγώνα για να τερματίσει 6ος!

Την 8η θέση πήρε ο Tony Arbolino, ενώ 9ος ήταν ο Pedro Acosta που έχασε αρκετές θέσεις εξαιτίας της ποινής Long Lap που δέχτηκε. Τη δεκάδα έκλεισε ο Albert Arenas, μπροστά από τους Αμερικανούς Roberts και Beaubier.

Δείτε εδώ τη βαθμολογία της Moto2

 

Moto2-Race-Results.jpg

 

Ακολουθήστε το BIKEIT.GR στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα
Νίκος Μπλούνας

Σπούδασε στο Τμήμα Ιστορίας-Αρχαιολογίας του ΕΚΠΑ και μαζί με την ιστορία, η άλλη μεγάλη του αγάπη είναι οι μοτοσυκλέτες. Ξεκίνησε αργά στο χώρο, με συγγραφή άρθρων για το παγκόσμιο πρωτάθλημα ταχύτητας μοτοσυκλετών στο motograndprix.gr.

Στη συνέχεια, από το 2013 και έως το 2020 ήταν ο παρουσιαστής των κατηγοριών Moto2 και Moto3 στην Cosmote TV, ενώ στο ίδιο χρονικό διάστημα αρθρογραφούσε και στο ελληνικό περιοδικό MotoGP World.

Από το 2021 είναι συντάκτης στο bikeit.gr και έχει αναλάβει την ενημέρωση σχετικά με το MotoGP.

Νίκος Μπλούνας Γράφτηκε από τον
Τελευταία τροποποίηση στις Κυριακή, 20 Μαρτίου 2022 08:57

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΕΠΙΛΟΓΕΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ
ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΩΝ ΔΥΟ ΤΡΟΧΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ
  • twitter
  • facebook icon
  • instagram
  • youtube
  • Google News icon