.
Κατηγορία MotoGP
Κυριακή, 20 Μαρτίου 2022 07:36

Moto3 2022, 2ος Αγώνας, Mandalika (Ινδονησία)

Κυριάρχησε και πήρε τη νίκη στην Ινδονησία ο Dennis Foggia, στον δεύτερο αγώνα της χρονιάς για την κατηγορία της Moto3.

Την πρώτη του φετινή νίκη πανηγύρισε ο Dennis Foggia, ο οποίος από την 6η θέση του grid γρήγορα έγινε αντιληπτό ότι είχε ένα ρυθμό που κανείς άλλος δεν μπορούσε να φτάσει.

Ο αγώνας ξεκίνησε με τον Izan Guevara – ένα από τα φαβορί – να παίρνει την πρώτη θέση. Όμως σύντομα η ταχύτητα του Foggia έφερε τον Ιταλό στην πρωτιά.

Στον 4ο γύρο κατάφερε να ανέβει στην πρώτη θέση, χωρίς να την χάσει μέχρι το τέλος του αγώνα, κυριαρχώντας απόλυτα στην Mandalika. Όλο το ενδιαφέρον πλέον ήταν στη μάχη για τη δεύτερη θέση.

Οι Guevara, Garcia και Migno τα έδιναν όλα, αλλάζοντας θέση σχεδόν σε κάθε στροφή καθώς προσπαθούσαν παράλληλα να πιάσουν τον Foggia μπροστά.

Όμως αυτές ακριβώς τις μεταξύ τους μάχες εκμεταλλεύτηκε ο «ιπτάμενος» Ιταλός για να μεγαλώσει ακόμα περισσότερο τη διαφορά του και να μην κινδυνεύσει καθόλου στη συνέχεια.

Επιπλέον, οι πιο πίσω βρήκαν την ευκαιρία να πλησιάσουν τους τρεις προαναφερθέντες κι έτσι το γκρουπ μεγάλωσε με την προσθήκη των Masia, Holgado, Oncu και Carlos Tatay.

Από εκεί και πέρα ήταν ένα κλασικό θέαμα απίστευτων μαχών που τόσο πολύ έχουμε απολαύσει στο παρελθόν από τους οδηγούς της Moto3!

Σε κάποια στιγμή ο Tatay βγήκε εκτός πίστας και απέκτησε πλεονέκτημα, το οποίο έχασε στη συνέχεια καθώς του επιβλήθηκε ποινή Long Lap.

Παρά ταύτα ο Ισπανός κατάφερε να βρεθεί στην τρίτη θέση (μετά την εκτέλεση της ποινής), πίσω από τον Izan Guevara που είχε καταφέρει εν τω μεταξύ να φτιάξει μια διαφορά ασφαλείας και να εξασφαλίσει τη δεύτερη θέση.

Η πίεση που δέχτηκε ο Tatay από τον Sergio Garcia πίσω του ήταν τρομακτική, όμως άντεξε μέχρι τέλους και ήταν αυτός που ανέβηκε στο τρίτο σκαλί του βάθρου, το πρώτο του στην Moto3.

Ο Garcia έμεινε στην 4η θέση, με τον Deni Oncu να τερματίζει πίσω του. Νωρίτερα ο Ayumu Sasaki που είχε κερδίσει θέσεις, έκανε το λάθος κι έριξε μαζί του τον Andrea Migno, τον πρωτοπόρο της βαθμολογίας της Moto3 μέχρι πριν τον αγώνα.

Έτσι την πρώτη θέση στο βαθμολογικό πίνακα πήρε ο Dennis Foggia με τη σημερινή του νίκη, ένα βαθμό μπροστά από τον Sergio Garcia και έξι από τον Izan Guevara στην 3η θέση.

Δείτε τη βαθμολογία της Moto3 εδώ

 

Moto3-Race-Results.jpg

 

 

 

Ακολουθήστε το BIKEIT.GR στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα
Νίκος Μπλούνας

Σπούδασε στο Τμήμα Ιστορίας-Αρχαιολογίας του ΕΚΠΑ και μαζί με την ιστορία, η άλλη μεγάλη του αγάπη είναι οι μοτοσυκλέτες. Ξεκίνησε αργά στο χώρο, με συγγραφή άρθρων για το παγκόσμιο πρωτάθλημα ταχύτητας μοτοσυκλετών στο motograndprix.gr.

Στη συνέχεια, από το 2013 και έως το 2020 ήταν ο παρουσιαστής των κατηγοριών Moto2 και Moto3 στην Cosmote TV, ενώ στο ίδιο χρονικό διάστημα αρθρογραφούσε και στο ελληνικό περιοδικό MotoGP World.

Από το 2021 είναι συντάκτης στο bikeit.gr και έχει αναλάβει την ενημέρωση σχετικά με το MotoGP.

Νίκος Μπλούνας Γράφτηκε από τον
Τελευταία τροποποίηση στις Κυριακή, 20 Μαρτίου 2022 07:41

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΕΠΙΛΟΓΕΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ
ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΩΝ ΔΥΟ ΤΡΟΧΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ
  • twitter
  • facebook icon
  • instagram
  • youtube
  • Google News icon