.
Κατηγορία MotoGP
Δευτέρα, 02 Μαϊος 2011 21:32

MotoGP, 3ος αγώνας, Estoril

 


Πρώτη νίκη για Pedrosa

 


Του Χρήστου Σώκου

Μετά από έναν ολόκληρο μήνα (εξαιτίας της ακύρωσης του αγώνα της Ιαπωνίας), οι πρωταγωνιστές του ΜotoGP επανήλθαν στην ενεργό δράση στο Estoril της Πορτογαλίας. Δυστυχώς η οικονομική κρίση που έχει χτυπήσει και αυτή την χώρα είχε αρνητική επίπτωση στους θεατές που παραβρέθηκαν στην πίστα κατά την διάρκεια του τριήμερου.
Αυτή η ανάπαυλα του ενός μήνα είχε ευεργετικά αποτελέσματα για τον Dani Pedrosa, ο οποίος έκανε επέμβαση αφαίρεσης της λάμας από τον τραυματισμένο του ώμο και άφησε στο παρελθόν τα έντονα προβλήματα με την αίσθηση του χεριού του. Έτσι ο Ισπανός κατάφερε να πάρει την πολυπόθητη νίκη, η οποία παρεμπιπτόντως είναι και η πρώτη του σε οποιαδήποτε κατηγορία στην πίστα του Estoril!
Εμφανώς ικανοποιημένος από την απόδοσή του ήταν και ο Jorge Lorenzo, παρά το ότι είχε πάρει την pole position και με την δεύτερη θέση στον αγώνα διεκόπη το σερί νικών του (3 συνολικά) στην συγκεκριμένη πίστα.

Κόντρες εντός και εκτός


Έντονη ήταν η ατμόσφαιρα μεταξύ του Rossi και του Stoner μετά το τέλος των χρονομετρημένων δοκιμών. Μην έχοντας ξεχάσει την σύγκρουση μεταξύ τους, ο Stoner κατηγόρησε τον Rossi ότι τον ακολουθούσε διαρκώς στα χρονομετρημένα λες και ήταν ο σκύλος του! Ο Rossi φυσικά απάντησε ότι έκανε μία ανασυγκρότηση όταν ο Stoner βρέθηκε μπροστά του και βρισκόταν κατόπιν σε απόσταση.
Ανάλογο κλίμα επικράτησε όμως και ανάμεσα στον Lorenzo και τον Simoncelli. Ο Lorenzo τον κατηγόρησε στην συνέντευξη τύπου ότι οδηγεί πολύ επιθετικά θέτοντας σε κίνδυνο και τους υπόλοιπους αναβάτες, ενώ ο Simoncelli απάντησε ότι θα έπρεπε να είναι ο τελευταίος που μιλά, μετά το παρομοίως επιθετικό παρελθόν που έχει.

Ο αγώνας


Ο Lorenzo από την αρχή μέχρι και τρεις γύρους πριν την πτώση της καρό σημαίας, έδειχνε ότι έλεγχε την κατάσταση. Σίγουρα θα πρέπει να έμεινε και ο ίδιος έκπληκτος όταν είδε τον Pedrosa να τον περνάει και να αρχίζει να φτιάχνει με ευκολία και διαφορά! Ο Lorenzo δεν μπορούσε να φρενάρει το ίδιο καλά, σε σύγκριση με την περυσινή του εμφάνιση, με αποτέλεσμα να χάσει γρήγορα έδαφος και να συμβιβαστεί με την δεύτερη θέση, η οποία τον διατηρεί στην κορυφή του βαθμολογικού πίνακα.
Το βάθρο συμπλήρωσε ο Stoner, αρκετά μακριά από τους πρώτους. Ένας πόνος στην πλάτη (εμφανίστηκε σκυμμένος στη συνέντευξη τύπου) από παλαιότερη πτώση δεν του επέτρεψε να αποδώσει όπως θα ήθελε.
Η μάχη που κράτησε έντονο το ενδιαφέρον των θεατών έγινε για την τέταρτη θέση μεταξύ του Rossi και του Dovizioso. Ο Dovi κρατήθηκε στον τροχό του Rossi μέχρι τον τελευταίο γύρο και εκεί που ο Rossi νόμιζε ότι θα έπαιρνε την τέταρτη θέση, είδε τον αναβάτη της Honda να τον περνάει κυριολεκτικά στο νήμα!
Για έντεκα συνεχόμενα χρόνια η χειρότερη θέση του Rossi στο Estoril ήταν η τέταρτη, αλλά από εδώ και πέρα τα στατιστικά δεν θα είναι τα ίδια. Ο ίδιος ο Rossi δήλωσε ότι ο τραυματισμός του έχει αποκατασταθεί κατά 85% και ότι σε σύντομο χρονικό διάστημα θα έχει επανέλθει πλήρως. Το μόνο που μένει είναι να λυθεί και το πρόβλημα με το μπροστινό της Ducati.
Ο Marco Simoncelli, παρά το ότι ξεκίνησε από την πρώτη γραμμή είχε ακόμα μία πτώση στον πρώτο μόλις γύρο.
Απογοήτευση και για τον Ben Spies, αφού οι μηχανικοί της Yamaha ξέχασαν να αφαιρέσουν πριν την εκκίνηση ένα σωληνάκι που μπλοκάρει την υπερχείλιση του καυσίμου, με αποτέλεσμα ο Αμερικάνος να αποδιοργανωθεί και να πέσει βγαίνοντας εκτός αγωνιστικής γραμμής.  

Δηλώσεις


Dani Pedrosa: “Είμαι πολύ χαρούμενος για την σημερινή μου νίκη, αλλά πιο πολύ για την φυσική μου κατάσταση. Φαίνεται ότι η αγωνία μου με τα χειρουργεία τελείωσε. Περίμενα ότι το μούδιασμα στο χέρι θα επανερχόταν όσο κουραζόμουν αλλά κάτι τέτοιο δεν έγινε όσο βρισκόμουν πίσω από τον Lorenzo. Από εκείνη τη στιγμή που το συνειδητοποίησα έκανα την κίνησή μου πέρασα μπροστά και πήρα για πρώτη φορά τη νίκη σε αυτή την πίστα.”

Lorge Lorenzo: “ Έκανα πολύ καλή εκκίνηση και προσπάθησα στο maximum να φτιάξω διαφορά από τον Pedrosa. Δυστυχώς σήμερα δεν ήταν η κατάλληλη ημέρα καθώς ήταν αρκετά δυνατός. Η δεύτερη θέση είναι πολύ καλό αποτέλεσμα μιας και έχουμε συγκεντρώσει πολλούς βαθμούς στους τρεις πρώτους αγώνες, άρα είμαστε πολύ καλά για το πρωτάθλημα.”

Casey Stoner: “ Έχασα γρήγορα την οπτική επαφή με τους πρώτους και στη συνέχεια το πίσω ελαστικό γλιστρούσε αρκετά στις αριστερές στροφές. Μάλιστα κινδύνεψα να πέσω μερικές φορές. Μετά κάποια στιγμή εντελώς ξαφνικά η μέση μου μπλόκαρε και σκέφτηκα να εγκαταλείψω. Ευτυχώς μισό γύρο αργότερα καλυτέρεψε λίγο και μπόρεσα να κρατηθώ στην τρίτη θέση, οπότε είμαι ευχαριστημένος.

Αποτελέσματα

Θέση Αναβάτης Χώρα Ομάδα
1 Dani PEDROSA SPA Repsol Honda Team
2 Jorge LORENZO SPA Yamaha Factory Racing
3 Casey STONER AUS Repsol Honda Team
4 Andrea DOVIZIOSO ITA Repsol Honda Team
5 Valentino ROSSI ITA Ducati Team
6 Colin EDWARDS USA Monster Yamaha Tech 3
7 Hiroshi AOYAMA JPN San Carlo Honda Gresini
8 Cal CRUTCHLOW GBR Monster Yamaha Tech 3
9 Nicky HAYDEN USA Ducati Team
10 Randy DE PUNIET FRA Pramac Racing Team
11 Toni ELIAS SPA LCR Honda MotoGP
12 Loris CAPIROSSI ITA Pramac Racing Team
13 Alvaro BAUTISTA SPA Rizla Suzuki MotoGP

 

Βαθμολογία

Θέση Αναβάτης Μοτοσυκλέτα Εθνικότητα Βαθμοί
1 Jorge LORENZO Yamaha SPA 65
2 Dani PEDROSA Honda SPA 61
3 Casey STONER Honda AUS 41
4 Valentino ROSSI Ducati ITA 31
5 Nicky HAYDEN Ducati USA 30
6 Andrea DOVIZIOSO Honda ITA 30
7 Hiroshi AOYAMA Honda JPN 28
8 Cal CRUTCHLOW Yamaha GBR 21
9 Colin EDWARDS Yamaha USA 18
10 Hector BARBERA Ducati SPA 14
11 Karel ABRAHAM Ducati CZE 12
12 Toni ELIAS Honda SPA 12
13 Marco SIMONCELLI Honda ITA 11
14 Ben SPIES Yamaha USA 10
15 Loris CAPIROSSI Ducati ITA 9
16 Randy DE PUNIET Ducati FRA 6
17 John HOPKINS Suzuki USA 6
18 Alvaro BAUTISTA Suzuki SPA 3

 

Φωτογραφίες


Ακολουθήστε το BIKEIT.GR στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα
Τάκης Μανιάτης Γράφτηκε από Τάκης Μανιάτης
Τελευταία τροποποίηση στις Δευτέρα, 11 Ιουνίου 2012 21:57

ΕΠΙΛΟΓΕΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « MotoGP, 2ος αγώνας, Jerez MotoGP, 4ος αγώνας, LeMans »
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ
ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΩΝ ΔΥΟ ΤΡΟΧΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ
  • twitter
  • facebook icon
  • instagram
  • youtube
  • Google News icon