.
Κατηγορία MotoGP
Δευτέρα, 16 Μαϊος 2011 19:46

MotoGP, 4ος αγώνας, LeMans

 

Άπιαστος Stoner

 

 

 

Του Χρήστου Σώκου

Μπορεί ο Casey Stoner να έδειξε εξαιρετική αγωνιστική υπεροχή στον αγώνα του LeMans, κερδίζοντας παράλληλα για πρώτη φορά στην συγκεκριμένη πίστα, όμως υπήρξε πλειάδα γεγονότων εντός και εκτός πίστας που είναι άξια αναφοράς.
Καταρχήν η άνοδος του Valentino Rossi στο βάθρο μετά τις αλλαγές που έγιναν στο πλαίσιο της Desmosedici, φανερώνει ότι οι Ιταλοί βρίσκονται στον σωστό δρόμο.

Marco!

Ο μεγαλύτερος ντόρος όμως γίνεται ακόμα γύρω από το όνομα του Marco Simoncelli που με την επιθετική του οδήγηση προκάλεσε τις αντιδράσεις μερίδας αναβατών, μεταξύ των οποίων φυσικά οι Jorge Lorenzo και Casey Stoner, οι οποίοι λίγο έως πολύ ζήτησαν να δημιουργηθεί κανονισμός για τις προσπεράσεις!!! Μπορεί ο Rossi να σχολίασε ειρωνικά ότι «σιγά μην ζητηθεί να ανάβουν και φλας (!)», αλλά είναι λυπηρό ότι στην κορυφαία κατηγορία αγώνων μοτοσικλέτας οι αναβάτες εκφέρουν τέτοιες απόψεις.
Σα να μην έφταναν όλα αυτά, κατά την διάρκεια μιας μάχης για την δεύτερη θέση μεταξύ του Dani Pedrosa και του Marco Simoncelli, ο Pedrosa χτύπησε τον πίσω τροχό του Simoncelli, με αποτέλεσμα να πέσει και να σπάσει την δεξιά του κλείδα.
Το αν έφταιγε ο Simoncelli ή όχι είναι ένα θέμα που οι απόψεις ακόμα διίστανται στα πιτς. Πάντως οι κριτές του επέβαλαν ποινή Stop And  Go, με αποτέλεσμα να χάσει το βάθρο.
Επίσης ξαφνιασμένοι οι θεατές παρακολούθησαν τον Stoner να χτυπάει με γροθιά τον Randy De Puniet κατά την διάρκεια του γύρου προθέρμανσης! Ο Stoner είχε πιάσει γρήγορο ρυθμό και φτάνοντας στο δεύτερο εσάκι πέτυχε τον De Puniet να πηγαίνει πολύ σιγά κόβοντας του την φόρα. Αυτό ήταν αρκετό για να εξοργίσει τον Stoner, ο οποίος πλησιάζοντας κοντά στην μοτοσικλέτα του De Puniet, τον χτύπησε. Γι’ αυτό τον λόγο του επεβλήθη πρόστιμο 5.000 ευρώ. Ο De Puniet φαίνεται από το βίντεο ότι κοιτούσε πίσω καθώς τον πλησίαζε ο Stoner αλλά δήλωσε ότι ρύθμιζε κάτι στο φρένο του και δεν είχε κανένα σκοπό να βρεθεί στον δρόμο του.

Ο αγώνας


Γνωστός για τις πολύ δυνατές του εκκινήσεις ο Pedrosa έφυγε πρώτος αλλά μετά από ένα γύρο ο Stoner έκανε την κίνησή του και πέρασε μπροστά. Για μερικούς γύρους οι δύο αναβάτες της Repsol Honda οδηγούσαν τροχό με τροχό δείχνοντας ότι θα είναι οι κυρίαρχοι του παιχνιδιού αφού ο Simoncelli από την τρίτη θέση έχανε έδαφος. Όμως στον 17ο γύρο και ενώ ο Stoner είχε ξεφύγει λίγο, ο Simoncelli έφτασε τον Pedrosa, τον προσπέρασε και αμέσως μετά έγινε το συμβάν που αναφέραμε με την πτώση του Iσπανού αναβάτη. Έτσι ο Pedrosa έχασε την ευκαιρία να ηγηθεί της βαθμολογίας και έχει πλέον έναν τραυματισμό να αντιμετωπίσει.

Ο Simoncelli από την άλλη με την ποινή που δέχτηκε, έχασε το βάθρο και τερμάτισε πέμπτος.
Ενώ λοιπόν ο Stoner βρισκόταν στον δικό του αγώνα, ο Lorenzo υπέκυψε στις πιέσεις του Rossi και του Dovizioso και έμεινε στην τέταρτη θέση, μην μπορώντας να κάνει κάτι καλύτερο εξαιτίας του τραυματισμένου του δακτύλου από την πτώση στον γύρο προθέρμανσης.
Όλο το ενδιαφέρον στράφηκε στους δύο Ιταλούς αφού ο Rossi με μία αναπάντεχη και εξαιρετική επίδοση βρέθηκε στην δεύτερη θέση. Τελικά όμως δεν μπόρεσε να αντισταθεί στην επίθεση του Dovizioso και τερμάτισε τρίτος, αλλά περιχαρής για την πρόοδο που έχει γίνει.
Ο Ben Spies με την έκτη θέση πήρε το καλύτερο φετινό του αποτέλεσμα και ο Nicky Heyden τα πήγε πολύ καλά τερματίζοντας έβδομος.

Δηλώσεις


Μερικές δηλώσεις σχετικά με την πτώση του Pedrosa:

Pedrosa: “ Ο Simoncelli με προσπέρασε, τον πέρασα ξανά και είχα καλύτερη γραμμή. Αυτός όμως ήρθε καταπάνω μου αφήνοντας τα φρένα και εγώ δεν μπορούσα πια να κάνω τίποτα. Φεύγω με μία σπασμένη κλείδα έχοντας μόλις συνέλθει από τον εφιάλτη της προηγούμενης επέμβασης. Είναι πολύ άδικο και δεν το αξίζω.”

Simoncelli: “ Για μένα δεν έκανα κάτι λάθος, ήταν απλώς ένα αγωνιστικό συμβάν. Είδα στο βίντεο ότι η μοτοσικλέτα του χοροπηδούσε με αποτέλεσμα να χάσει την γραμμή του και να με ακουμπήσει. Όταν είδα ότι δεν μπορούσε να στρίψει σήκωσα την μοτοσικλέτα μου αλλά ήταν αργά. Πιστεύω ότι η ποινή που μου δόθηκε ήταν εξαιτίας όλων αυτών που έχουν ειπωθεί για μένα. Εάν ήταν κάποιος άλλος αναβάτης δεν θα γινόταν τίποτα.”

Rossi: “ Πιστεύω ότι ο Simoncelli αυτή την φορά ήταν αρκετά επιθετικός αφού ο Dani δεν είχε χώρο να αντιδράσει. Επίσης ο Simoncelli θα μπορούσε να περιμένει ένα γύρο και να κάνει την κίνηση του λίγο αργότερα μιας και είχε πιάσει τόσο καλό ρυθμό.”

Livio Suppo (Διευθυντής επικοινωνίας και marketing HRC): “ Πιστεύω ότι ο Simoncelli έκανε ένα λάθος, το οποίο μπορεί να συμβεί. Δυστυχώς ήταν ένα λάθος με άσχημες συνέπειες μιας και ο Dani ήταν ήδη μπροστά του και ο Simoncelli του έκλεισε την πόρτα με αποτέλεσμα να είναι αδύνατο για τον Dani να κάνει κάτι.”

Αποτελέσματα

 

θέση Αναβάτης Μοτοσυκλέτα Χρόνος / διαφορά
1 Casey STONER Honda 44'03.955
2 Andrea DOVIZIOSO Honda 14.214
3 Valentino ROSSI Ducati 14.564
4 Jorge LORENZO Yamaha 21.075
5 Marco SIMONCELLI Honda 31.245
6 Ben SPIES Yamaha 31.609
7 Nicky HAYDEN Ducati 35.566
8 Hiroshi AOYAMA Honda 51.502
9 Hector BARBERA Ducati +1'03.731
10 Karel ABRAHAM Ducati +1'03.885
11 Toni ELIAS Honda +1'04.068
12 Alvaro BAUTISTA Suzuki +1'04.192
13 Colin EDWARDS Yamaha 2 Laps
Not Classified
Loris CAPIROSSI Ducati 7 Laps
Dani PEDROSA Honda 11 Laps
Cal CRUTCHLOW Yamaha 22 Laps
Randy DE PUNIET Ducati 27 Laps

 

Φωτογραφίες


Ακολουθήστε το BIKEIT.GR στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα
Τάκης Μανιάτης Γράφτηκε από Τάκης Μανιάτης
Τελευταία τροποποίηση στις Δευτέρα, 11 Ιουνίου 2012 21:56

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΕΠΙΛΟΓΕΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « MotoGP, 3ος αγώνας, Estoril MotoGP, 5ος γύρος, Catalunya »
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ
ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΩΝ ΔΥΟ ΤΡΟΧΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ
  • twitter
  • facebook icon
  • instagram
  • youtube
  • Google News icon