.
Κατηγορία Παγκόσμιο Motocross
Τρίτη, 12 Απριλίου 2016 14:47

MXGP, 4ος αγώνας, Αργεντινή

 

Αντεπίθεση Gajser, προέλαση Herlings



 

 

Ο τέταρτος αγώνας του Παγκοσμίου Motocross επισκέφτηκε την πίστα Neuquen στην Παταγονία, όπου στην MXGP ο Tim Gajser εκμεταλλεύτηκε τα στραβοπατήματα του Romain Febvre για να φτάσει μια ανάσα από την κορυφή, ενώ στην ΜΧ2 ο Jeffrey Herlings έτρεχε μόνος.
 
Κατά το περσινό ντεμπούτο της στο MXGP η πίστα που απλώνεται στους ηφαιστειογενείς πρόποδες των βουνών Villa la Angostura κέρδισε τα κολακευτικά σχόλια όλων. Αναμφίβολα η επιστροφή στην Παταγονία και τον νότο της Αργεντινής ήταν για δεύτερη φορά πετυχημένη, με περισσότερους από 30,000 θεατές να κοσμούν μια από τις ομορφότερες και τεχνικά απαιτητικές πίστες του πρωταθλήματος.
 

MXGP

Febvre MXGP 4 PAT 2016

Ο Γάλλος αναβάτης της Monster Energy Yamaha Factory Racing, Romain Febvre, ήρθε στην Αργεντινή με το κόκκινο number plate στην κατοχή του και μια κυριαρχική εμφάνιση στους πρώτους αγώνες του πρωταθλήματος. Μόνο που όλοι αργά ή γρήγορα θα συναντήσουν την κακή τους μέρα.

Για τον Febvre αυτό συνέβη στο Neuquen, όπου πτώσεις και λάθη σε αμφότερα τα σκέλη της μεγάλης κατηγορίας σήμαναν τέλος για το εντυπωσιακό σερί 16 βάθρων που έτρεχε ως τώρα. Η έκτη θέση του στο πρώτο σκέλος συμπληρώθηκε από την επιστροφή στο βάθρο και την τρίτη θέση στον δεύτερο αγώνα μετά από υπερπροσπάθεια και σκληρές μάχες.

Αυτός που έβλεπε την Αργεντίνικη πίστα ως παιδική χαρά ήταν ο 19χρονος rookie της Honda Gariboldi, Tim Gajser. Τρίτος στο πρώτο σκέλος και νικητής του δευτέρου, έφτασε μόλις 3 βαθμούς από την κορυφή και πλέον απειλεί στα ίσια τον Febvre.

Η άλλη μεγάλη είδηση από την νοτιοαμερικανική χώρα είναι η επανεμφάνιση του Toni Cairoli (KTM) στο βάθρο, για πρώτη φορά μετά τον περασμένο Μάιο και μάλιστα με δύο διαδοχικές δεύτερες θέσεις στα ισάριθμα σκέλη της κατηγορίας.

Η συνολική κατάταξη του αγώνα της Αργεντινής έχει ως εξής: Tim Gajser (HON) 45 βαθμοί, Antonio Cairoli (KTM) 44, Maximilian Nagl (HUS) 41, Romain Febvre (YAM) 35, Jeremy Van Horebeek (YAM) 34, Glenn Coldenhoff (KTM) 27.

Η βαθμολογία του πρωταθλήματος διαμορφώνεται ως εξής: Romain Febvre (YAM) 172 βαθμοί, Tim Gajser (HON) 169, Antonio Cairoli (KTM) 144, Jeremy Van Horebeek (YAM) 138, Evgeny Bobryshev (HON) 134, Maximilian Nagl (HUS) 125.



MX2

 
Herlings MXGP 4 PAT 2016

Στον προηγούμενο αγώνα ο Jeffrey Herlings (ΚΤΜ) συμπλήρωσε 50 νίκες σε MXGP, ενώ στην Αργεντινή συνέχισε να βρίσκεται σε καυτή φόρμα παίρνοντας την 100ή του νίκη σε σκέλος. Για την ακρίβεια, δεν άφησε σε κανέναν περιθώρια για διεκδικήσεις όντας ταχύτερος σε όλες τις διαδικασίες του αγώνα, από τις πρώτες δοκιμές ως και τα δύο αγωνιστικά σκέλη – ρίχνοτας πάνω από 30 δευτερόλεπτα διαφοράς στον εκάστοτε δεύτερο.

Η συνολική δεύτερη θέση του GP από τον Jeremy Seewer (Suzuki) διατήρησε τη διαφορά στη γενική κατάταξη σε σταθερή απόσταση 48 βαθμών όπως και στον προηγούμενο Ευρωπαϊκό αγώνα του Valkenswaard. Αντίθετα, ο Pauls Jonass (KTM)που ισοβαθμούσε με τον Seewer στην γενική, είχε εδώ μια άσχημη πτώση στο πρώτο σκέλος που τον “κέρασε” κάμποσα ράμματα στο σαγόνι και μοιραία υποχώρησε.

Στη γενική κατάταξη ο Jeffrey Herlings (KTM) προηγείται με 200 βαθμούς και ακολουθούν οι Jeremy Seewer (Suzuki) 152, Aleksandr Tonkov (Yamaha) 131, Pauls Jonass (KTM) 130, Petar Petrov (Kawasaki) 104 και Benoit Paturel (Yamaha) 99.



Φωτογραφίες






{slide-= Video}

 
Ακολουθήστε το BIKEIT.GR στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα
Σπύρος Τσαντήλας

Λίγο μετά το τέλος των σπουδών του στο Τμήμα Φυσικής του Εθνικού Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών και τους απαραίτητους 18 μήνες στρατιωτικής θητείας, πρωτομπήκε στον χώρο από το περιοδικό ΜΟΤΟ στις αρχές του 2000.

Συνέχισε περνώντας από σχεδόν όλα τα περιοδικά του χώρου, 2Τροχοί, 0300, Moto Τρίτη – ξέφυγε το Powerbikes που δεν το πρόλαβε πριν κλείσει. Από το 2008 άφησε πίσω το χαρτί για την αμιγώς διαδικτυακή απόπειρα του πρωτοποριακού eBike και έκτοτε συνεχίζει να συνεργάζεται με ηλεκτρονικά μέσα τόσο εσωτερικού όσο και εξωτερικού.

Σπύρος Τσαντήλας Γράφτηκε από τον
Τελευταία τροποποίηση στις Τετάρτη, 13 Απριλίου 2016 23:46

ΕΠΙΛΟΓΕΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « MXGP 2016, 3ος αγώνας, Valkenswaard MXGP, 5ος αγώνας, Μεξικό »
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ
ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΩΝ ΔΥΟ ΤΡΟΧΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ
  • twitter
  • facebook icon
  • instagram
  • youtube
  • Google News icon