.
Κατηγορία Παγκόσμιο Motocross
Τετάρτη, 30 Μαρτίου 2016 03:42

MXGP 2016, 3ος αγώνας, Valkenswaard

 

Με τη σφραγίδα του πρωταθλητή

 

Ο τρίτος αγώνας στο καλεντάρι του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος Motocross επισκέφτηκε την Ολλανδία για το ευρωπαϊκό GP στην περίφημη πίστα του Valkenswaard, όπου οι Romain Fevbre (MXGP) και Jeffrey Herlings (MX2) εδραίωσαν την κυριαρχία τους.
 
Η Ολλανδική πίστα φημίζεται ως ιδιαίτερα απαιτητική χάρη στο αμμώδες τερέν της. Προσθέστε τώρα θερμοκρασία 12 βαθμών με διαρκή βροχή και πολύ δυνατές ριπές ανέμου για να πάρετε μια ιδέα του τι είχαν να αντιμετωπίσουν οι αναβάτες στην προσπάθειά τους.

MXGP


Ο Γάλλος αναβάτης της Yamaha και πρωταθλητής του 2015, Romain Fevbre, έφυγε από την Ολλανδία θριαμβευτής, παρότι στον πρώτο αγώνα η επίδοσή του δεν ήταν και τόσο καλογυαλισμένη, μένοντας στην τρίτη θέση.
 
Στον δεύτερο αγώνα ωστόσο ο Fevbre έδειξε σε όλους πώς οδηγεί ένας πρωταθλητής και μάλιστα μας χάρισε μια αξέχαστη μονομαχία με τον Antonio Cairoli (KTM) που κρίθηκε στον τελευταίο γύρο, για να πάρει τη συνολική νίκη στο Ευρωπαϊκό GP.
 
Στη συνολική κατάταξη του αγώνα δεύτερος ήρθε ο Max Nagl (Husqvarna) με μια δεύτερη και μια τέταρτη θέση, ενώ τρίτος κατατάχθηκε ο Tim Gajser (Honda) με μια νίκη και μια όγδοη θέση.
 
Στη βαθμολογία ο Romain Fevbre (Yamaha) προηγείται με 137 βαθμούς και ακολουθούν οι Tim Gajser (Honda) 124, Evgeny Bobryshev (Honda) 107, Jeremy Van Horebeek (Yamaha) 104 p, Antonio Cairoli (KTM) 100 και Maximilian Nagl (Husqvarna) 84.

ΜΧ2


Ο Ολλανδός Jeffrey Herlings (KTM) δεν άφησε κανέναν να τον αμφισβητήσει καθώς πήρε δύο σπουδαίες νίκες μπροστά στον κοινό της πατρίδας του. Μάλιστα ο Herlings – ο οποίος δεν έχει χάσει ποτέ στο GP του Valkenswaard από τότε που πρωτοέτρεξε εκεί το 2010 σε ηλικία 15 ετών – συμπλήρωσε 50 νίκες σε MXGP και το γιόρτασε δεόντως με τους συμπατριώτες του.
 
Στον αγώνα συνολικά ο Herlings αναμενόμενα πήρε την πρώτη θέση, ακολουθούμενος στο βάθρο από τον Pauls Jonass (KTM) με δύο δεύτερες θέσεις και τον Jeremy Seewer (Suzuki) που μάζεψε μια τέταρτη και μια τρίτη θέση στα δύο σκέλη του αγώνα.
 
Στη βαθμολογία προηγείται καθαρά ο Jeffrey Herlings (KTM) με 150 βαθμούς και ακολουθούν οι Pauls Jonass (KTM) 112, Jeremy Seewer (Suzuki) 112, Aleksandr Tonkov (Yamaha) 91, Brent Van Doninck (Yamaha) 78 και Petar Petrov (Kawasaki) 75.

Φωτογραφίες

Video

Ακολουθήστε το BIKEIT.GR στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα
Σπύρος Τσαντήλας

Λίγο μετά το τέλος των σπουδών του στο Τμήμα Φυσικής του Εθνικού Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών και τους απαραίτητους 18 μήνες στρατιωτικής θητείας, πρωτομπήκε στον χώρο από το περιοδικό ΜΟΤΟ στις αρχές του 2000.

Συνέχισε περνώντας από σχεδόν όλα τα περιοδικά του χώρου, 2Τροχοί, 0300, Moto Τρίτη – ξέφυγε το Powerbikes που δεν το πρόλαβε πριν κλείσει. Από το 2008 άφησε πίσω το χαρτί για την αμιγώς διαδικτυακή απόπειρα του πρωτοποριακού eBike και έκτοτε συνεχίζει να συνεργάζεται με ηλεκτρονικά μέσα τόσο εσωτερικού όσο και εξωτερικού.

Σπύρος Τσαντήλας Γράφτηκε από τον
Τελευταία τροποποίηση στις Τετάρτη, 13 Απριλίου 2016 23:47

ΕΠΙΛΟΓΕΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « MXGP 2016, 2ος αγώνας, Thailand MXGP, 4ος αγώνας, Αργεντινή »
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ
ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΩΝ ΔΥΟ ΤΡΟΧΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ
  • twitter
  • facebook icon
  • instagram
  • youtube
  • Google News icon