.
Κατηγορία Παγκόσμιο Motocross
Δευτέρα, 07 Μαρτίου 2016 23:35

MXGP 2016, 2ος αγώνας, Thailand

 

Ο πρωταθλητής είναι εδώ!

 

Μπορεί στον πρώτο αγώνα στο Qatar ο Tim Gasjer της Honda να έκανε τη διπλή έκπληξη, ωστόσο ο πρωταθλητής του 2015 Romain Febvre επέστρεψε και καπάρωσε το διπλό στον ηλιόλουστο αγώνα της Ταϊλάνδης.
 
Στην ΜΧ2 ο Jeffrey Herlings της ΚΤΜ δεν άφησε περιθώρια στον ανταγωνισμό, κατακτώντας δύο νίκες στα ισάριθμα σκέλη του αγώνα.
 
Επόμενος σταθμός του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος ΜΧ είναι το GP της Ευρώπης στο Valkenswaard της Ολλανδίας, στις 28 Μαρτίου. 

MXGP - Διπλός Febvre

Στον εναρκτήριο αγώνα στο Qatar o Γάλλος αναβάτης της Yamaha και πρωταθλητής της κατηγορίας (ως rookie) το 2015, Romain Febvre, δεν ήταν στην απαιτούμενη φυσική κατάσταση για να διεκδικήσει τη νίκη, ωστόσο κατάφερε να αναρριχηθεί στο βάθρο.
 
Βάζοντας πλέον πίσω του τον τραυματισμό που τον ταλαιπωρούσε, ο Febvre πήγε στη ζεστή Ταϊλάνδη για να βάλει τα πραγματα στη θέση τους και το κατάφερε εμφατικά, παίρνοντας τη νίκη και στα δύο σκέλη του αγώνα στην πίστα του Suphan Buri.
 
Στο πρώτο σκέλος το βάθρο συμπληρώθηκε από τον Ιταλό Antonio Cairoli (KTM) και τον Σλοβένο rookie Tim Gasjer (Honda) που τόσο εντυπωσίασε στο Qatar.
 
Στο δεύτερο σκέλος ο Ben Townley κατάφερε να τερματίσει με τη Suzuki του δεύτερος, ενώ τρίτος ήρθε ο Γερμανός Max Nagl (Husqvarna).
 
Στη γενική κατάταξη της MXGP ο Febvre πήρε πλέον κεφάλι με 50 βαθμούς, με δεύτερο τον Gajser στους 36 βαθμούς. Την πρώτη τριάδα συμπληρώνει ο Βέλγος Jeremy Van Horebeek (Yamaha), με μια πέμπτη και μια τέταρτη θέση στην Ταϊλάνδη.

ΜΧ2 - Herlings κυρίαρχος

Στην ΜΧ2 ο Jeffrey Herlings συνέχισε την απόλυτη κυριαρχία του με άλλη μια διπλή νίκη, όπως ακριβώς έκανε και στον πρώτο αγώνα πριν μια εβδομάδα. Ο Ολλανδός δεν είχε αντίπαλο, ρίχνοντας 32 δευτερόλεπτα στον Aleksandr Tonkov (Yamaha) στο πρώτο σκέλος και 24 στον Max Anstie (Husqvarna) στο δεύτερο.
 
Τρίτος και στα δύο σκέλη τερμάτισε ο Ελβετός Jeremy Seewer (Suzuki).
 
Με το απόλυτο των 100 βαθμών φυσικά ο Herlings προηγείται στη γενική κατάταξη, έχοντας πίσω του τον Seewer με 74 και τρίτο τον Ρώσο Tonkov με 70. 

Φωτογραφίες

Ακολουθήστε το BIKEIT.GR στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα
Σπύρος Τσαντήλας

Λίγο μετά το τέλος των σπουδών του στο Τμήμα Φυσικής του Εθνικού Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών και τους απαραίτητους 18 μήνες στρατιωτικής θητείας, πρωτομπήκε στον χώρο από το περιοδικό ΜΟΤΟ στις αρχές του 2000.

Συνέχισε περνώντας από σχεδόν όλα τα περιοδικά του χώρου, 2Τροχοί, 0300, Moto Τρίτη – ξέφυγε το Powerbikes που δεν το πρόλαβε πριν κλείσει. Από το 2008 άφησε πίσω το χαρτί για την αμιγώς διαδικτυακή απόπειρα του πρωτοποριακού eBike και έκτοτε συνεχίζει να συνεργάζεται με ηλεκτρονικά μέσα τόσο εσωτερικού όσο και εξωτερικού.

Σπύρος Τσαντήλας Γράφτηκε από τον
Τελευταία τροποποίηση στις Τρίτη, 08 Μαρτίου 2016 08:58

ΕΠΙΛΟΓΕΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « MXGP 2016, 1ος αγώνας, Qatar MXGP 2016, 3ος αγώνας, Valkenswaard »
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ
ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΩΝ ΔΥΟ ΤΡΟΧΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ
  • twitter
  • facebook icon
  • instagram
  • youtube
  • Google News icon