.
Κατηγορία Παγκόσμιο Motocross
Τρίτη, 01 Μαρτίου 2016 08:42

MXGP 2016, 1ος αγώνας, Qatar

 

Γράφει ιστορία ο Gasjer!

 

 

Του Τάκη Μανιάτη

Στον πρώτο του αγώνα στην κατηγορία MXGP, ο παγκόσμιος πρωταθλητής της MX2, Tim Gasjer, κέρδισε άνετα και τα δύο σκέλη, γράφοντας ιστορία!

Ο πρώτος αγώνας της χρονιάς για το παγκόσμιο πρωτάθλημα Motocross έγινε στο Qatar, παραδοσιακά πλέον, βράδυ. Τις νίκες μοιράστηκαν οι Tim Gasjer στην κατηγορία MXGP και Jeffrey Herlings στην MX2, κερδίζοντας παράλληλα και τα πρώτα κόκκινα number plates της χρονιάς.

MXGP - Σαρώνει ο Gasjer!


Έπειτα από τον παγκόσμιο τίτλο που κατέκτησε το 2015 στην MX2 κατηγορία, ο Tim Gasjer μεταπήδησε στην κατηγορία MXGP, αντί να κάτσει να υπερασπιστεί τον τίτλο του, αποφασίζοντας να συμμετάσχει στην μεγάλη κατηγορία, με ότι δυσκολία συνεπάγεται αυτό. Το αποτέλεσμα στην πρώτη του συμμετοχή, ήταν, παρά το νεαρό της ηλικίας του, στα 19 του έτη, να γραφτεί στην ιστορία ως ο πρώτος αναβάτης που κερδίζει στην κατηγορία MXGP στην πρώτη του συμμετοχή! Από την άλλη, ο παγκόσμιος πρωταθλητής της κατηγορίας και rookie της προηγούμενης χρονιάς, Romain Febvre, ήταν χτυπημένος, και κατάφερε ωστόσο να τερματίσει 3ος και 2ος στα δύο σκέλη του αγώνα. Την έκπληξη έκανε ο Evgeny Bobryshev τερματίζοντας και στα δύο σκέλη στο βάθρο (2-3), κάνοντας έτσι μία καταπληκτική αρχή χρονιάς.
Ο Jeremy Van Horebeek ακολούθησε "γράφοντας" την 4η και 5η θέση ενώ ο
Antonio Cairoli που ποτέ δεν έχει κερδίσει στο Qatar, τερμάτισε 6ος και 4ος, τερματίζοντας συνολικά στην 5η θέση.

ΜΧ2 - Αχτύπητος Herlings


Στην κατηγορία MX2, ο Jeffrey Herlings ήταν αχτύπητος και στα δύο σκέλη, κερδίζοντας μάλιστα με 2'' το ένα, και με 17'' διαφοράς, το άλλο σκέλος! Έκανε έτσι την καλύτερη έναρξη για φέτος, ενώ ακολουθήθηκε από τους Dylan Ferrandis και Pauls Jonass που τερμάτισαν και στα δύο σκέλη 2ος και 3ος.

Στην 4η θέση συνολικά βρέθηκε ο Jeremy Seewer με 4η και 5η θέση, ενώ ακολούθησε στην 5η θέση της κατάταξης ο Brent Van doninck, ο οποίος είχε τερματισμούς στην 8η και 4η θέση.

Φωτογραφίες

Video Highlights

 

Ακολουθήστε το BIKEIT.GR στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα
Τάκης Μανιάτης

Γεννημένος στην Αθήνα το 1974, είναι πολυνίκης σε αγώνες enduro, motocross και scramble, πολύ-πρωταθλητής Ελλάδος Enduro (2004 - '05, '06), με συμμετοχές στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα, ενώ έχει εκπροσωπήσει δύο φορές την Ελλάδα στην “Ολυμπιάδα του Enduro”, International Six Days Enduro (ISDE Σλοβακία 2005, Νέα Ζηλανδία 2006) ως μέλος της εθνικής ομάδας.

Μηχανολόγος Μηχανικός, Εκδότης και διευθυντής των αναγνωρισμένων περιοδικών μοτοσυκλέτας BIKEIT και CITYRIDER, είναι Δημοσιογράφος μέλος της Ένωσης Συντακτών Αυτοκινήτου Μοτοσυκλέτας (ΕΣΣΑΜ) και Συντάκτης Ειδικού Τύπου - μέλος της Ένωσης Συντακτών (ΕΣΠΗΤ) επί 22 συναπτά έτη.

Ακόμη, είναι ιδιοκτήτης της Σχολής Ασφαλούς Οδήγησης RIDEIT, συνυπογράφοντας την Ευρωπαϊκή Χάρτα Οδικής Ασφάλειας, με στόχο την διάδοση της ασφαλούς οδήγησης και την μείωση των τροχαίων ατυχημάτων.

Είναι επίσημα πιστοποιημένος εκπαιδευτής προηγμένης οδήγησης αναβατών μοτοσυκλέτας της BMW Motorrad με εκπαίδευση στο Hehlingen της Γερμανίας.
Έχει συνεργαστεί με τα μεγαλύτερα περιοδικά μοτοσυκλέτας της χώρας, από το '96.

Τάκης Μανιάτης Γράφτηκε από τον
Τελευταία τροποποίηση στις Τρίτη, 01 Μαρτίου 2016 08:56

ΕΠΙΛΟΓΕΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Παγκ. Motocross 2015, 17ος αγώνας, Mexico MXGP 2016, 2ος αγώνας, Thailand »
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ
ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΩΝ ΔΥΟ ΤΡΟΧΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ
  • twitter
  • facebook icon
  • instagram
  • youtube
  • Google News icon