.
Κατηγορία Παγκόσμιο Motocross
Πέμπτη, 08 Οκτωβρίου 2015 00:51

Παγκ. Motocross 2015, 17ος αγώνας, Mexico

 

Το φαβορί και ο τοπικός!

 

 

Οι καταιγίδες που έπεφταν όλο το βράδυ, δημιούργησαν πολύ σκληρές συνθήκες στην πίστα του Leon, όπου έγινε ο 17ος αγώνας για το παγκόσμιο πρωτάθλημα Motocross. Μία μίξη από λάσπη και άμμο, έφτιαξε ένα τερέν που δυσκόλεψε τους αναβάτες που είδαν ως κύριο αντίπαλο την πίστα. Στην MXGP, ο Romain Febvre ήταν ο γρηγορότερος αναβάτης που κέρδισε και τα δύο σκέλη, ενώ στην MX2, ο Thomas Covington, κέρδισε για πρώτη φορά στην καριέρα του.

MXGP - Όπως συνηθίζεται...


Ένας ακόμη μονότονος αγώνας ήταν και αυτός για τον Romain Febvre, ο οποίος συνέχισε να προηγείται, όπως έχει κάνει άλλωστε κερδίζοντας φέτος 7 φορές την γενική, με 14 νίκες σε σκέλη. Ο παγκόσμιος πρωταθλητής του 2015 κέρδισε το πρώτο σκέλος, με τον Shaun Simpson να διανύει την καλύτερη σεζόν του στην μεγάλη κατηγορία, στην 2η θέση. Ακολούθησε ο Evgeny Bobryshev με τους Gautier Paulin και Glenn Coldenhoff στην πεντάδα.
Η πρώτη θέση ήταν πάλι κλεισμένη για το δεύτερο σκέλος από τον Febvre, ενώ η μάχη για την δεύτερη θέση δόθηκε ανάμεσα στους Jeremy Van Horebeek που είχε πάρει την εκκίνηση, και τους Paulin, Simpson, Bobryshev και Coldenhoff. Οι Simpson και Bobryshev είχαν τον δικό τους ρυθμό τερματίζοντας έτσι ακριβώς, με τον Jeremy Van Horebeek να τερματίζει τελικά 4ος, και τον Glenn Coldenhoff 5ο.

ΜΧ2 - Ο τοπικός!


Ο καλύτερος τρόπος για να δείξει την αξία σου, είναι σίγουρα να κερδίσεις μπροστά στο κοινό σου, στον αγώνα της πατρίδας σου. Έτσι, ο Thomas Covington, κατάφερε να κερδίσει για πρώτη φορά στην καριέρα του στην κατηγορία MX2, όντας 1ος στο δεύτερο σκέλος, αλλά και πρώτος στα συνολικά αποτελέσματα, με την 4η θέση του πρώτου σκέλους.
Ο Tim Gajser δεν είχε την καλύτερη του μέρα, έχασε μία θέση στην εκκίνηση, αλλά λίγους γύρους μετά, έφτασε στην 5η θέση. Ήταν ο Pauls Jonass που κέρδισε τελικά το πρώτο σκέλος, με τον Max Anstie και τον Benoit Paturel, να συμπληρώνουν το βάθρο.

Στο δεύτερο σκέλος, με τον Covington να κερδίζει, τον Gajser να έρχεται δεύτερος και τον Julien Lieber στην τρίτη θέση, τα αποτελέσματα άλλαξαν τελείως στην γενική κατάταξη, με τους δύο πρώτους να παραμένουν όπως και στο δεύτερο σκέλος, και την 3η θέση να την παίρνει τελικά ο Benoit Paturel, που τερμάτισε 5ος στο σκέλος.
Την πεντάδα του σκέλους συμπλήρωσε ο Valentin Guillod, με την τέταρτη θέση του.

Συνολικά αποτελέσματα


MXGP Overall Top Ten: 1. Romain Febvre (FRA, YAM), 50 points; 2. Shaun Simpson (GBR, KTM), 44 p.; 3. Evgeny Bobryshev (RUS, HON), 40 p.; 4. Jeremy Van Horebeek (BEL, YAM), 32 p.; 5. Glenn Coldenhoff (NED, SUZ), 32 p.; 6. Gautier Paulin (FRA, HON), 30 p.; 7. Maximilian Nagl (GER, HUS), 28 p.; 8. Dean Ferris (AUS, HUS), 26 p.; 9. Tyla Rattray (RSA, KAW), 25 p.; 10. Jose Butron (ESP, KTM), 25 p.
MX2 Overall Top Ten: 1. Thomas Covington (USA, KAW), 43 points; 2. Tim Gajser (SLO, HON), 38 p.; 3. Benoit Paturel (FRA, YAM), 36 p.; 4. Pauls Jonass (LAT, KTM), 33 p.; 5. Max Anstie (GBR, KAW), 32 p.; 6. Valentin Guillod (SUI, YAM), 29 p.; 7. Calvin Vlaanderen (NED, KTM), 29 p.; 8. Harri Kullas (FIN, HUS), 28 p.; 9. Julien Lieber (BEL, YAM), 27 p.; 10. Jeremy Seewer (SUI, SUZ), 27 p.

Φωτογραφίες

Video

 

Ακολουθήστε το BIKEIT.GR στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα
Τάκης Μανιάτης

Γεννημένος στην Αθήνα το 1974, είναι πολυνίκης σε αγώνες enduro, motocross και scramble, πολύ-πρωταθλητής Ελλάδος Enduro (2004 - '05, '06), με συμμετοχές στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα, ενώ έχει εκπροσωπήσει δύο φορές την Ελλάδα στην “Ολυμπιάδα του Enduro”, International Six Days Enduro (ISDE Σλοβακία 2005, Νέα Ζηλανδία 2006) ως μέλος της εθνικής ομάδας.

Μηχανολόγος Μηχανικός, Εκδότης και διευθυντής των αναγνωρισμένων περιοδικών μοτοσυκλέτας BIKEIT και CITYRIDER, είναι Δημοσιογράφος μέλος της Ένωσης Συντακτών Αυτοκινήτου Μοτοσυκλέτας (ΕΣΣΑΜ) και Συντάκτης Ειδικού Τύπου - μέλος της Ένωσης Συντακτών (ΕΣΠΗΤ) επί 22 συναπτά έτη.

Ακόμη, είναι ιδιοκτήτης της Σχολής Ασφαλούς Οδήγησης RIDEIT, συνυπογράφοντας την Ευρωπαϊκή Χάρτα Οδικής Ασφάλειας, με στόχο την διάδοση της ασφαλούς οδήγησης και την μείωση των τροχαίων ατυχημάτων.

Είναι επίσημα πιστοποιημένος εκπαιδευτής προηγμένης οδήγησης αναβατών μοτοσυκλέτας της BMW Motorrad με εκπαίδευση στο Hehlingen της Γερμανίας.
Έχει συνεργαστεί με τα μεγαλύτερα περιοδικά μοτοσυκλέτας της χώρας, από το '96.

Τάκης Μανιάτης Γράφτηκε από τον
Τελευταία τροποποίηση στις Πέμπτη, 08 Οκτωβρίου 2015 00:52

ΕΠΙΛΟΓΕΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « ΜΧDN - ΜΧ των Εθνών 2015 MXGP 2016, 1ος αγώνας, Qatar »
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ
ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΩΝ ΔΥΟ ΤΡΟΧΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ
  • twitter
  • facebook icon
  • instagram
  • youtube
  • Google News icon