.
Κατηγορία Παγκόσμιο Motocross
Πέμπτη, 21 Απριλίου 2016 18:26

MXGP, 5ος αγώνας, Μεξικό

 

Πρωτάθλημα για δύο

 

Πέμπτος αγώνας για το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα ΜΧ με επίσκεψη στο Leon του Μεξικού, με τους Romain Febvre και Tim Gajser να μετατρέπουν τον τίτλο σε μια μεταξύ τους μονομαχία, ενώ ο Jeffrey Herlings καλπάζει στην ΜΧ2.

Ο αγώνας στο Μεξικό έχει μια ιδιαιτερότητα, το υψόμετρο. Αυτός ο παράγοντας προσθέτει έναν βαθμό δυσκολίας στις μάχες στο καλοψημένο απ’ τον ήλιο αργιλώδες χώμα.
Μιλώντας για μάχες λοιπόν, η MXGP κατέφτασε στο Leon με μια μεγάλη εν εξελίξει, καθώς οι Romain Febvre (Yamaha) και Tim Gajser (Honda) ήρθαν με διαφορά τριών βαθμών και έφυγαν ακριβώς έτσι, προσθέτοντας από 47 (25+22) έκαστος στο άθροισμά του. Στο μεταξύ η απόστασή τους από τον τρίτο, Antonio Cairoli (KTM), έχει πλέον καβαλήσει τους 45 βαθμούς.

Ο Febvre εμφανίστηκε εκρηκτικά πέρυσι παίρνοντας τον τίτλο στη rookie χρονιά του, ενώ ο Gajser, ο φετινός πρωτοεμφανιζόμενος, επιδεικνύει όλην την καλή διάθεση να επαναλάβει το κατόρθωμα για λογαριασμό του – με τον ακόμη φρέσκο τίτλο της ΜΧ2 ως κινητήρια δύναμη.

ΜΧ1


Στον πρώτο αγώνα της μεγάλης κατηγορίας οι δύο πρωταγωνιστικοί αναβάτες παρέδωσαν άλλο ένα σεμινάριο για το πόσο εντυπωσιακά εύκολη μπορεί να δείχνει η μετάβαση από τα 250 στα 450 cc.
Κυριάρχησαν στον αγώνα και το πρώτο αίμα πήγε στον Febvre, κρατώντας τον Gajser σε απόσταση 4.3 δευτερολέπτων. Τρίτος, άλλα 4 δεύτερα πιο πίσω ο Max Nagl (Husqvarna).

Στον δεύτερο αγώνα ωστόσο οι ρόλοι αντιστράφηκαν, με τον Gajser να κερδίζει πολύ πιο άνετα για 16 δευτερόλεπτα τον Febvre, ενώ ο Nagl συνέχισε να αναδεικνύεται σε καλύτερος όλων των υπολοίπων.

Febvre και Gajser οδηγούν το πρωτάθλημα με 219 βαθμούς ο πρώτος και 216 ο δεύτερος. Ο Antonio Cairo

li κρατά προς το παρόν την τρίτη θέση, με τους Evgeny Bobryshev (Honda), 170 βαθμοί, Max Nagl (KTM), 165 και Jeremy Van Horebeek (Yamaha), 162, να αναπνέουν στον σβέρκο του.
 


ΜΧ2


Ο Jeffrey Herlings (KTM) απλά δεν έχει αντίπαλο στην κατηγορία των 250 cc, φεύγοντας από το Μεξικό όπως ακριβώς ήρθε – με ένα ακόμη 50άρικο από δύο επιβλητικές νίκες.

Στον πρώτο αγώνα κέρασε σχεδόν 34 δευτερόλεπτα διαφορά τον δεύτερο Vsevolod Brylyakov (Kawasaki), ενώ στο έτερο σκέλος ήταν ο Max Anstie (Husqvarna) που τερμάτισε 44 δευτερόλεπτα πίσω του. Τρίτος και στα δύο σκέλη της ΜΧ2 ήταν ο Jeremy Seewer της Suzuki.

Στην κατάταξη ο Herlings έχει το απόλυτο σε πέντε διπλούς αγώνες, ήτοι 250 βαθμούς. Εκ του μακρόθεν ακολουθούν οι ο Jeremy Seewer με 192 και Pauls Jonass (ΚΤΜ) με 166.

 
 

 

Ακολουθήστε το BIKEIT.GR στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα
Σπύρος Τσαντήλας

Λίγο μετά το τέλος των σπουδών του στο Τμήμα Φυσικής του Εθνικού Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών και τους απαραίτητους 18 μήνες στρατιωτικής θητείας, πρωτομπήκε στον χώρο από το περιοδικό ΜΟΤΟ στις αρχές του 2000.

Συνέχισε περνώντας από σχεδόν όλα τα περιοδικά του χώρου, 2Τροχοί, 0300, Moto Τρίτη – ξέφυγε το Powerbikes που δεν το πρόλαβε πριν κλείσει. Από το 2008 άφησε πίσω το χαρτί για την αμιγώς διαδικτυακή απόπειρα του πρωτοποριακού eBike και έκτοτε συνεχίζει να συνεργάζεται με ηλεκτρονικά μέσα τόσο εσωτερικού όσο και εξωτερικού.

Σπύρος Τσαντήλας Γράφτηκε από τον
Τελευταία τροποποίηση στις Πέμπτη, 21 Απριλίου 2016 20:28

ΕΠΙΛΟΓΕΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « MXGP, 4ος αγώνας, Αργεντινή MXGP, 6ος αγώνας, Λετονία »
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ
ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΩΝ ΔΥΟ ΤΡΟΧΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ
  • twitter
  • facebook icon
  • instagram
  • youtube
  • Google News icon