.
Κατηγορία Παγκόσμιο Motocross
Τετάρτη, 04 Μαϊος 2016 15:06

MXGP, 6ος αγώνας, Λετονία

 

Ο Gajser βρυχάται 

 

Υπερατλαντικό ταξίδι για το Παγκόσμιο Motocross, από το Μεξικό επιστροφή στα Ευρωπαϊκά εδάφη και τη Λετονία για έναν σκληρό αγώνα γεμάτο ανατροπές, καθώς ο Tim Gajser έφερε το πρωτάθλημα στον ένα βαθμό από τον πρωτοπόρο Romain Fevbre, την ώρα που στην ΜΧ2 ο Jeffrey Herlings απλώς κάνει πλάκα.

Η πίστα Zelta Zirgs στην πόλη Kegums της Λετονίας δεν είναι εύκολη. Τεχνικώς απαιτητική και με σκληρό τερέν μας προσέφερε σκληρούς αγώνες με έντονες μάχες που ευνόησαν εκείνους τους αναβάτες που μπόρεσαν να οδηγήσουν με σταθερό ρυθμό και μαλακό χέρι στο γκάζι.

Ο Tim Gajser με τη Honda του πρωταγωνίστησαν, παίρνοντας προσωρινά την πρωτοπορεία στην κατάταξη στο πρώτο σκέλος, για να την ξαναπάρει ο Romain Febvre της Yamaha στο δεύτερο. Το πρωτάθλημα του 2016 προβλέπεται καυτό.

Στη μικρότερη κατηγορία των 250 cc ο Jeffrey Herlings (ΚΤΜ) συνεχίζει να καλπάζει δίχως αντίπαλο, ανίκητος ως τώρα σε έξι αγώνες.

ΜΧ1

Στη μεγάλη κατηγορία εξελίσσεται μια μονομαχία μεταξύ δύο σπουδαίων αναβατών που μονοπωλεί το ενδιαφέρον. Μια εβδομάδα πριν στο Μεξικό ο Romain Fevbre κυριαρχούσε και στρογγυλοκαθόταν στην κορυφή της ΜΧ1, ωστόσο ο Tim Gajser είχε απάντηση στη Λετονία.

Στο πρώτο σκέλος κέρδισε εμφατικά και προσωρινά πέρασε έξι βαθμούς πρώτος στην κατάταξη καθώς ο αντίπαλός του έκανε έναν κακό αγώνα στον πέμπτη θέση.

Όλα άλλαξαν στο δεύτερο σκέλος, όπου ο μεν Febvre βρήκε τον καλό του εαυτό και πήρε πειστικά τη νίκη, ενώ ο Gajser παραλίγο να τα χάσει όλα. Μια τρομακτική πτώση φάνηκε να τον σταματά, ωστόσο αυτός σηκώθηκε ατσαλάκωτος και καβάλησε τη μηχανή του που δούλευε ακόμη. Τότε, μέσα στη φούρια του, αφήνει απότομα τον συμπλέκτη και τη σβήνει. Όταν ξαναμπήκε στον αγώνα ήταν εικοστός. Οδήγησε με τρελή λύσσα και έφτασε ως την τέταρτη θέση!

Κάπως έτσι αναδείχθηκε συνολικός νικητής του αγώνα, κλέβοντας μάλιστα τη θέση αυτή από τον Antonio Cairoli (KTM) όταν προσπέρασε τον Max Nagl (Husqvarna) στον τελευταίο γύρο του δεύτερου αγώνα. Ο Cairoli έχει έναν χρόνο να κερδίσει αγώνα και το χουνέρι αυτό τον άφησε διψασμένο μπροστά στη βρύση για έναν μόλις βαθμό.

Το βάθρο της Λετονίας ολοκλήρωσε ο Romain Febvre, ο οποίος πήρε με την επιστροφή του στο δεύτερο σκέλος ξανά την πρωτοπορεία της κατάταξης (260 βαθμοί) με τον Gajser έναν μόλις βαθμό από τον σβέρκο του. Ο τρίτος Cairoli προς το παρόν απλώς παρακολουθεί εκ του μακρόθεν με 213 βαθμούς.

Αποτελέσματα

ΜΧ2

Εδώ δεν υπάρχουν δράματα όπως στην ΜΧ1, ούτε μάχες κορυφής. Ο Jeffrey Herlings (KTM) συνεχίζει το απόλυτο σερί νικών του με άλλες δύο παραστάσεις πρωταθλητισμού για τους υπόλοιπους αναβάτες της κατηγορίας. Οδηγώντας ως ημίθεος ανάμεσα σε θνητούς, ο αναβάτης της ΚΤΜ απλώς έριχνε τα γυρολόγιά του εκεί που όλοι οι υπόλοιποι δυσκολεύονταν.

Αναμφίβολα κερδισμένος έφυγε από τη Λετονία και ο Max Anstie της Husqvarna με δύο δεύτερες θέσεις, άρα και τη συνολική δεύτερη του αγώνα, για να εδραιώσει τη θέση του ως ένατος της γενικής κατάταξης.

Στην κατάταξη ο Herlings έχει το απόλυτο των 300 βαθμών σε έξι αγώνες, με τον Jeremy Seewer (Suzuki) να τον παρακολουθεί από μακριά στους 230 και τον Pauls Jonass (ΚΤΜ) ακόμα μακρύτερα στους 193.

Αποτελέσματα

Φωτογραφίες

Βίντεο



Ακολουθήστε το BIKEIT.GR στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα
Σπύρος Τσαντήλας

Λίγο μετά το τέλος των σπουδών του στο Τμήμα Φυσικής του Εθνικού Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών και τους απαραίτητους 18 μήνες στρατιωτικής θητείας, πρωτομπήκε στον χώρο από το περιοδικό ΜΟΤΟ στις αρχές του 2000.

Συνέχισε περνώντας από σχεδόν όλα τα περιοδικά του χώρου, 2Τροχοί, 0300, Moto Τρίτη – ξέφυγε το Powerbikes που δεν το πρόλαβε πριν κλείσει. Από το 2008 άφησε πίσω το χαρτί για την αμιγώς διαδικτυακή απόπειρα του πρωτοποριακού eBike και έκτοτε συνεχίζει να συνεργάζεται με ηλεκτρονικά μέσα τόσο εσωτερικού όσο και εξωτερικού.

Σπύρος Τσαντήλας Γράφτηκε από τον
Τελευταία τροποποίηση στις Τετάρτη, 04 Μαϊος 2016 19:52

ΕΠΙΛΟΓΕΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « MXGP, 5ος αγώνας, Μεξικό MXGP 2016, 7ος αγώνας, Γερμανία »
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ
ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΩΝ ΔΥΟ ΤΡΟΧΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ
  • twitter
  • facebook icon
  • instagram
  • youtube
  • Google News icon