.
Κατηγορία Παγκόσμιο Motocross
Τρίτη, 10 Μαϊος 2016 13:30

MXGP 2016, 7ος αγώνας, Γερμανία

 

O Cairoli επέστρεψε

 

 

Το πέρασμα από το Teutschenthal της Γερμανίας σηματοδότησε την επιστροφή στις νίκες για τον Antonio Cairoli μετά από έναν ολόκληρο χρόνο ξηρασίας. Στη μικρή κατηγορία ωστόσο ακόμη δεν φαίνεται αυτός που θα μπορέσει να χτυπήσει τον Jeffrey Herlings.

Η MX1 έφτασε επί γερμανικού εδάφους με μια σκληρή μάχη σε εξέλιξη για την κορυφή της κατάταξης ανάμεσα στον πρωταθλητή Romain Fevbre και τον εντυπωσιακό rookie Tim Gajser, ο οποίος και έφυγε νικητής από το Teutschenthal.

Όσον αφορά στην ΜΧ2, είναι τόσο συντριπτική η κυριαρχία του Jeffrey Herlings που πραγματικά θα μπορούσαμε απλώς να ξαναβάλουμε το κείμενο από οποιονδήποτε άλλο φετινό αγώνα. Μια ακόμη διπλή επικράτηση και το 7 στα 7 καλά κρατεί.

MX1


Είχε να κερδίσει αγώνα από το περσινό Αγγλικό MXGP, δηλαδή από τις 24 Μαΐου 2015, μα κάποια στιγμή ήταν δεδομένο πως ο σπουδαίος Ιταλός Antonio Cairoli θα επέτρεφε στον δρόμο των επιτυχιών.
Αυτό συνέβη στη Γερμανία, όπου ο αναβάτης της ΚΤΜ απλώς κυριάρχησε σε αμφότερα τα σκέλη, άρα και στην τελικήξ κατάταξη του αγώνα.

Πίσω του ωστόσο παιζόταν η μάχη για την κορυφή της κατηγορίας, όπου κερδισμένος βγήκε ο Tim Gajser (Honda) με μια δεύτερη και μια τέταρτη θέση που μεταφράζονται σε δεύτερη γενικής στο Γερμανικό GP. Ο αντίπαλός του και πρωταθλητής Romain Fevbre (Yamaha) είχε ένα άτυχο πρώτο σκέλος, καθώς συγκρούστηκε με τον Jeremy Van Horebeek (Yamaha), έπεσε και τελικά κατάφερε να φτάσει ως τη δέκατη θέση. Κάπως έτσι η τρίτη θέση στο δεύτερο σκέλος απλώς περιόρισε τη ζημιά.

Στη βαθμολογία πλέον ο Tim Gajser –που βρισκόταν δεύτερος με έναν βαθμό πίσω– πέρασε πρώτος στην κατάταξη με οκτώ βαθμούς περισσότερους από τους 291 του Fevbre, ενώ ο Cairoli ακολουθεί από απόσταση στους 263.

Αποτελέσματα

ΜΧ2

Ο Jeffrey Herlings (KTM) κατέβηκε στο Γερμανικό GP με πυρετό, αλλά ούτε αυτό το γεγονός ήταν αρκετό για να τον σταματήσει. Ο μόνος αναβάτης που έδειχνε ικανός να τον πολεμήσει ήταν ο Jeremy Seewer (Suzuki), αλλά μια πτώση στο πρώτο σκέλος τον έστειλε πολύ πίσω. Οδηγώντας εντυπωσιακά και ιδιαίτερα επιθετικά, ο Seewer επέστρεψε ως την τέταρτη θέση.

Στο δεύτερο σκέλος ωστόσο ο αναβάτης της Suzuki δεν είχε ατυχίες και, συνεχίζοντας να οδηγεί εξίσου θεαματικά, πίεσε τον Herlings μέχρι τέλους και έφτασε μιαν ανάσα από το να σπάσει το αήττητο του αντιπάλου του. Παρά την εξαιρετική του μέρα ωστόσο και παρότι ο πρωτοπόρος της βαθμολογίας ήταν άρρωστος, ούτε αυτή τη φορά κατάφερε να τον κερδίσει.

Κάπως έτσι ο Herlings έφτασε στο απόλυτο των 350 βαθμών από επτά αγώνες, ανοίγοντας κι άλλο τη διαφορά του από τον Jeremy Seewer (Suzuki) που ακολουθεί από τους 270 και τον Pauls Jonass (ΚΤΜ) στους 218.

Αποτελέσματα

Φωτογραφίες

Βίντεο

 

Ακολουθήστε το BIKEIT.GR στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα
Σπύρος Τσαντήλας

Λίγο μετά το τέλος των σπουδών του στο Τμήμα Φυσικής του Εθνικού Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών και τους απαραίτητους 18 μήνες στρατιωτικής θητείας, πρωτομπήκε στον χώρο από το περιοδικό ΜΟΤΟ στις αρχές του 2000.

Συνέχισε περνώντας από σχεδόν όλα τα περιοδικά του χώρου, 2Τροχοί, 0300, Moto Τρίτη – ξέφυγε το Powerbikes που δεν το πρόλαβε πριν κλείσει. Από το 2008 άφησε πίσω το χαρτί για την αμιγώς διαδικτυακή απόπειρα του πρωτοποριακού eBike και έκτοτε συνεχίζει να συνεργάζεται με ηλεκτρονικά μέσα τόσο εσωτερικού όσο και εξωτερικού.

Σπύρος Τσαντήλας Γράφτηκε από τον
Τελευταία τροποποίηση στις Παρασκευή, 20 Μαϊος 2016 09:46

ΕΠΙΛΟΓΕΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « MXGP, 6ος αγώνας, Λετονία MXGP, 8ος αγώνας, Trentino »
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ
ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΩΝ ΔΥΟ ΤΡΟΧΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ
  • twitter
  • facebook icon
  • instagram
  • youtube
  • Google News icon