.
Κατηγορία Παγκόσμιο Motocross
Δευτέρα, 16 Μαϊος 2016 17:10

MXGP, 8ος αγώνας, Trentino

 

Ήταν να μην πάρει φόρα ο Cairoli

 

 

Στα βόρεια σύνορα της Ιταλίας και ενώπιον ενός μεγάλου πλήθους Ιταλών και Σλοβένων, π Antonio Cairoli έκανε δύο τις νίκες του στο φετινό πρωτάθλημα της ΜΧ1, την ώρα που στην ΜΧ2 βρέθηκε αναβάτης να νικήσει τον Jeffrey Herlings.

Πριν μια εβδομάδα στο Teutschenthal της Γερμανίας ο Antonio Cairoli επέστρεψε στις νίκες μετά από έναν χρόνο. Προφανώς αυτή η ξηρασία δεν έμελλε να κρατήσει άλλο και στον αμέσως επόμενο αγώνα μές στην πατρίδα του ο Σικελός πήρε ξανά τη νίκη.

Στην ΜΧ2 ο Jeffrey Herlings αναδείχθηκε ξανά νικητής του GP, ωστόσο η απώλεια του πρώτου σκέλους από τον Dylan Ferrandis μάλλον ήταν η είδηση της ημέρας.

ΜΧ1


Με την ευκαιρία ενός αγώνα που γίνεται μερικά χιλιόμετρα από τα σύνορα της Ιταλίας με τη Σλοβενία, χιλιάδες συμπατριώτες του Tim Gajser έκαναν τη βόλτα για να υποστηρίξουν τον rookie που κλέβει τις εντυπώσεις στην ΜΧ1.

Πρωταγωνιστής στο Trentino ωστόσο ήταν ο Antonio Cairoli, οδηγώντας την ΚΤΜ του σε έναν ακόμη συνεχόμενο θρίαμβο με νίκη στον πρώτο αγώνα και δεύτερη θέση στον δεύτερο – αποτελέσματα που ήταν αρκετά για τη συνολική πρωτιά του GP.

Δεύτερος στο σύνολο ήταν ο Romain Febvre (Yamaha), καθώς έβαλε γρήγορα πίσω του την έκτη θέση του πρώτου σκέλους για να νικήσει εμφατικά στο δεύτερο. Αυτή η νίκη ήταν πολύ σημαντική για τον Γάλλο πρωταθλητή που ήθελε να πιάσει τον Tim Gajser (Honda) στην κορυφή της κατάταξης.

Ο νεαρός Σλοβένος έπεσε και στους δύο αγώνες της κατηγορίας του, αλλά σε αμφότερες περιπτώσεις ξανασηλώθηκε και οδήγησε εκπληκτικά για να πάρει ισάριθμες τέταρτες θέσεις. Αυτό είχε ως αποτέλεσμα να τερματίσει τρίτος στην συνολική κατάταξη του GP.

Στη βαθμολογία ο Tim Gajser διατήρησε για δεύτερη αγωνιστική την πρωτοπορία του στη βαθμολογία, με τον Febvre να τον πλησιάζει στους 4 βαθμούς, ενώ οι δύο νίκες του Cairoli σε ισάριθμα GP τον έφεραν πιο κοντά στην κορυφή, απ’ όπου πλέον απέχει 25 βαθμούς. Και κάπως έτσι, έχουμε ένα συναρπαστικό πρωτάθλημα τριών διεκδικητών!


Αποτελέσματα

ΜΧ2


Ο Jeffrey Herlings (KTM) επί επτά αγώνες δεν είχε χάσει ούτε ένα σκέλος και ανάμεσα στους στόχους του είχε μπει και το απίστευτο ενδεχόμενο να πάρει τον τίτλο χωρίς να χάσει ούτε σκέλος. Δυστυχώς αυτό πλέον δεν είναι εφικτό, αφού στον πρώτο αγώνα της ΜΧ2 στο Trentino o Dylan Ferrandis (Kawasaki) έβαλε τέλος στο σπάνιο σερί του αντιπάλου του, επικρατώντας μετά από μια καυτή μεταξύ τους μονομαχία.

Μάλιστα ο Γάλλος αναβάτης της Kawasaki εξέπληξε πολλούς με την απόδοσή του με δεδομένο πως έχει χάσει σχεδόν τη μισή φετινή σεζόν από σοβαρό τραυματισμό στον πρώτο αγώνα στην Ταϊλάνδη και με μια δύσκολη εγχείρηση ανάπλασης στον ώμο του.

Ο Herlings επέστεψε στις νίκες στο δεύτερο σκέλος και με αυτό πήρε και την πρωτιά της γενικής (καθώς ο Ferrandis τερμάτισε τρίτος εδώ). Πλέον για τον απίθανο Ολλανδό ο στόχος είναι να κλείσει τη σεζόν έχοντας νικήσει όλα τα GP.

Στη βαθμολογία ο Herlings καλπάζει με 397 βαθμούς, με τον Jeremy Seewer (Suzuki) στους 297 και τον Pauls Jonass (ΚΤΜ) στους 260.


Αποτελέσματα

Φωτογραφίες

Βίντεο

 

Ακολουθήστε το BIKEIT.GR στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα
Σπύρος Τσαντήλας

Λίγο μετά το τέλος των σπουδών του στο Τμήμα Φυσικής του Εθνικού Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών και τους απαραίτητους 18 μήνες στρατιωτικής θητείας, πρωτομπήκε στον χώρο από το περιοδικό ΜΟΤΟ στις αρχές του 2000.

Συνέχισε περνώντας από σχεδόν όλα τα περιοδικά του χώρου, 2Τροχοί, 0300, Moto Τρίτη – ξέφυγε το Powerbikes που δεν το πρόλαβε πριν κλείσει. Από το 2008 άφησε πίσω το χαρτί για την αμιγώς διαδικτυακή απόπειρα του πρωτοποριακού eBike και έκτοτε συνεχίζει να συνεργάζεται με ηλεκτρονικά μέσα τόσο εσωτερικού όσο και εξωτερικού.

Σπύρος Τσαντήλας Γράφτηκε από τον
Τελευταία τροποποίηση στις Δευτέρα, 16 Μαϊος 2016 20:29

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΕΠΙΛΟΓΕΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « MXGP 2016, 7ος αγώνας, Γερμανία MXGP, 9ος αγώνας, Ισπανία »
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ
ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΩΝ ΔΥΟ ΤΡΟΧΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ
  • twitter
  • facebook icon
  • instagram
  • youtube
  • Google News icon