.
Κατηγορία Παγκόσμιο Motocross
Δευτέρα, 30 Μαϊος 2016 18:16

MXGP, 9ος αγώνας, Ισπανία

 

Ο θαυματοποιός Tim Gajser

 

 

Η επίσκεψη του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος Motocross MXGP από την πίστα Talavera de la Reina στο κέντρο της Ισπανίας, κοντά στη Μαδρίτη και το Τολέδο, ανέδειξε τον rookie της Honda, Tim Gajser, σε μεγάλο πρωταγωνιστή της ΜΧ1, ενώ ο Jeffrey Herlings συνεχίζει να κάνει πλάκα με τον ανταγωνισμό της ΜΧ2.

Ο καιρός έπαιξε τα παιχνίδια του με κάμποσες βροχές τις τελευταίες μέρες προ του αγώνα, με αποτέλεσμα τα τεκταινόμενα του Σαββάτου να γίνουν σε μια ιδιαιτέρως υγρή και βαριά πίστα. Ωστόσο ο καθαρός καιρός της Κυριακής και η δουλειά των διοργανωτών στην προετοιμασία της αργιλώδους πίστας έφτιαξαν τις ιδανικές συνθήκες για μερικές κλασικές μάχες Παγκοσμίου ΜΧ.

ΜΧ1


Ο Tim Gajser έχει βαλθεί να τρελάνει τον κόσμο και στην Ισπανία παρέδωσε μαθήματα οδήγησης επί οποιουδήποτε εδάφους, παίρνοντας δύο πειστικότατες νίκες στα σκέλη και, συνεπώς και την συνολική πρωτιά της ΜΧ1 στον Ισπανικό αγώνα.

Δεύτερος ο έμπειρος Max Nagl (KTM), ο οποίος δεν κατάφερε μεν να κοντράρει πολύ τον Σλοβένο νικητή, αλλά πήρε με άνεση τη δεύτερη θέση του αγώνα.

Η τρίτη θέση πήγε στον Gautier Paulin (Honda), ο οποίος κατέκτησε μια τρίτη και μια τέταρτη θέση στα ισάριθμα σκέλη.

Κακός αγώνας για τον έτερο διεκδικητή του τίτλου – και περσινό rookie-πρωταθλητή – Romain Febvre (Yamaha), ο οποίος περιορίστηκε σε μια ένατη και μια τέταρτη θέση. Ανάλογα φτωχή συγκομιδή είχε και ο εσχάτως αναγεννημένος Antonio Cairoli (ΚΤΜ) με μια πέμπτη και μια ένατη θέση.

Κάπως έτσι στη βαθμολογία ο Tim Gajser (385 β.) απομακρύνθηκε λίγο από τους διώκτες του: 24 βαθμούς από τον Febvre και 47 από τον Cairoli. Ο τελευταίος ωστόσο πλέον έχει αρχίσει να αποκτά απτές ελπίδες τίτλου με εννιά αγώνες να απομένουν, και εμείς ελπίζουμε πράγματι η σεζόν να εξελιχθεί σε μια τριπλή μάχη.

Αποτελέσματα

ΜΧ2


Ο Jeffrey Herlings συνεχίζει να κυριαρχεί απόλυτα στη μικρότερη κατηγορία με την KTM του, μαζεύοντας άλλες δύο νίκες σε σκέλη που μεταφράζονται σε μια ακόμη νίκη γενικής. Πλέον ο Ολλανδός φτάνει στα μισά του πρωταθλήματος έχοντας χάσει μόνο ένα σκέλος σε εννιά διπλούς αγώνες και ποτέ την συνολική πρωτιά.

Δεύτερο στο σύνολο πίσω του τερμάτισε ο Γάλλος Benoit Paturel (Yamaha), με μια τέταρτη και μια δεύτερη θέση στα δύο σκέλη. Τρίτος στην τελική κατάταξη της Ισπανίας κατετάχθη ο Pauls Jonass (KTM) με δύο τρίτες θέσεις.

Με 447 βαθμούς ο αήττητος Herlings απομακρύνθηκε κι άλλο από τον Jeremy Seewer (Suzuki) που είχε ένα κακό διήμερο και έμεινε στους 325 βαθμούς , ενώ πλέον ο Pauls Jonass (ΚΤΜ) με 300 εποφθαλμιά ευθέως τη δεύτερη θέση.

Αποτελέσματα 

Φωτογραφίες

Βίντεο

Ακολουθήστε το BIKEIT.GR στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα
Σπύρος Τσαντήλας

Λίγο μετά το τέλος των σπουδών του στο Τμήμα Φυσικής του Εθνικού Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών και τους απαραίτητους 18 μήνες στρατιωτικής θητείας, πρωτομπήκε στον χώρο από το περιοδικό ΜΟΤΟ στις αρχές του 2000.

Συνέχισε περνώντας από σχεδόν όλα τα περιοδικά του χώρου, 2Τροχοί, 0300, Moto Τρίτη – ξέφυγε το Powerbikes που δεν το πρόλαβε πριν κλείσει. Από το 2008 άφησε πίσω το χαρτί για την αμιγώς διαδικτυακή απόπειρα του πρωτοποριακού eBike και έκτοτε συνεχίζει να συνεργάζεται με ηλεκτρονικά μέσα τόσο εσωτερικού όσο και εξωτερικού.

Σπύρος Τσαντήλας Γράφτηκε από τον
Τελευταία τροποποίηση στις Σάββατο, 18 Ιουνίου 2016 23:37

ΕΠΙΛΟΓΕΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « MXGP, 8ος αγώνας, Trentino MXGP, 10ος αγώνας, Γαλλία »
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ
ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΩΝ ΔΥΟ ΤΡΟΧΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ
  • twitter
  • facebook icon
  • instagram
  • youtube
  • Google News icon