.
Κατηγορία Παγκόσμιο Motocross
Τετάρτη, 08 Ιουνίου 2016 18:32

MXGP, 10ος αγώνας, Γαλλία

 

Febvre-mania

Το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Motocross MXGP επισκέφτηκε για τον δέκατο αγώνα τη Γαλλία και την πίστα Saint Jean d’Angely, όπου το κοινό περίμενε πώς και πώς να αποθεώσει τον τοπικό του ήρωα Romain Febvre – και αυτός τους αποζημίωσε με μια σπουδαία νίκη. 

Η πανέμορφη γαλλική πίστα φιλοξένησε έναν ακόμη θεαματικό αγώνα σε ένα πρωτάθλημα που φέτος έχει χαρακτηριστεί από την τρομερή μονομαχία του πρωταθλητή Febvre και του rookie διεκδικητή Tim Gajser. Νικητής αυτή τη φορά αναδείχθηκε ο πρώτος, αλλά την πρωτοκαθεδρία στην κατάταξη εξακολουθεί να κρατά ο δεύτερος. 

Την ίδια ώρα στην ΜΧ2 ο Jeffrey Herlings συνεχίζει να παραδίδει παραστάσεις κυριαρχίας με μια ακόμη διπλή νίκη. 

ΜΧ1


Η μονομαχία των δύο κορυφαίων αναβατών της κατηγορίας ήταν καυτή από την αρχή, με τον πρώτο αγώνα της ΜΧ1 να κρίνεται σε νήμα. Ο Tim Gajser Honda) ήταν εξαιρετικά εντυπωσιακός για μια ακόμη φορά, παίρνοντας τη νίκη από έναν αποφασισμένο Romain Febvre (Yamaha) για μόλις 6 δέκατα τυου δευτερολέπτου! 

Στο δεύτερο σκέλος ήταν η ώρα του Γάλλου να απαντήσει, κερδίζοντας με την άνεση 9.6 ολόκληρων δευτερολέπτων και προκαλώντας ντελίριο στο κοινό της πατρίδας του. Με τη νίκη αυτή πήρε και τη γενική πρωτιά του αγώνα. 

Η 3η θέση του Γαλλικού MXGP πήγε στον έτερο αναβάτη της Honda, Evgeny Bobryshev, με μια 4η και μια 3η θέση στους δύο αγώνες της κατηγορίας. 

Στη βαθμολογία ο Tim Gajser (432 β.) κρατά την πρωτιά, με τον Febvre (408 β.) να τον πλησιάζει στους 24 βαθμούς, ενώ ο Antonio Cairoli (KTM) με μια 3η και μια 7η θέση έχασε λίγο έδαφος από τους πρωτοπόρους φτάνοντας στους 372 συνολικά. 

Αποτελέσματα

ΜΧ2


Το παρατσούκλι του είναι The Bullet (Η Σφαίρα) και προφανώς αυτό κάθε άλλο παρά τυχαίο είναι. Ο Jeffrey Herlings (ΚΤΜ) για μια φορά ακόμη δεν είχε αντίπαλο και συνεχίζει με όλη του τη φόρα προς τον μαγικό στόχο που είναι το αήττητο πρωτάθλημα. Στην πορεία αυτή έσπασε επί γαλλικού εδάφους ένα μεγάλο ρεκόρ με 57 νίκες σε GP που κατείχε ο Joel Smets. 

Δεύτερος τερμάτισε στο σύνολο Γάλλος Benoit Paturel (Yamaha), ο οποίος μάλιστα στο πρώτο σκέλος έφτασε δύο γύρους από τη νίκη – πριν τον περάσει ο απίθανος Herlings – και φυσικά αποθεώθηκε από τους συμπατριώτες του στις πλαγιές και τις εξέδρες. 

Τρίτος στον αγώνα αναδείχθηκε ο δεύτερος της κατάταξης, Jeremy Seewer (Suzuki), αποκομίζοντας μια 3η και μια 4η θέση στα ανάλογα σκέλη. 

Ο Herlings έφτασε αισίως στους 497 βαθμούς, με τον Jeremy Seewer (Suzuki) στους 363 και τρίτο τον Pauls Jonass (ΚΤΜ) με 332. 

Αποτελέσματα 

Φωτογραφίες

Βίντεο MX2

Βίντεο MXGP

 

 

Ακολουθήστε το BIKEIT.GR στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα
Σπύρος Τσαντήλας

Λίγο μετά το τέλος των σπουδών του στο Τμήμα Φυσικής του Εθνικού Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών και τους απαραίτητους 18 μήνες στρατιωτικής θητείας, πρωτομπήκε στον χώρο από το περιοδικό ΜΟΤΟ στις αρχές του 2000.

Συνέχισε περνώντας από σχεδόν όλα τα περιοδικά του χώρου, 2Τροχοί, 0300, Moto Τρίτη – ξέφυγε το Powerbikes που δεν το πρόλαβε πριν κλείσει. Από το 2008 άφησε πίσω το χαρτί για την αμιγώς διαδικτυακή απόπειρα του πρωτοποριακού eBike και έκτοτε συνεχίζει να συνεργάζεται με ηλεκτρονικά μέσα τόσο εσωτερικού όσο και εξωτερικού.

Σπύρος Τσαντήλας Γράφτηκε από τον
Τελευταία τροποποίηση στις Παρασκευή, 24 Ιουνίου 2016 23:51

ΕΠΙΛΟΓΕΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « MXGP, 9ος αγώνας, Ισπανία MXGP, 11ος αγώνας, Αγγλία »
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ
ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΩΝ ΔΥΟ ΤΡΟΧΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ
  • twitter
  • facebook icon
  • instagram
  • youtube
  • Google News icon