.
Κατηγορία Παγκόσμιο Motocross
Πέμπτη, 23 Ιουνίου 2016 15:30

MXGP, 11ος αγώνας, Αγγλία

 

Καρέ του πρωτοπόρου

 

 

Μια εντεκάδα αγώνων συμπληρώθηκε για το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Motocross MXGP με τον Αγγλικό αγώνα Fullback MXGP στη Matterley Basin, όπου οι πρωτοπόροι των δύο βασικών κατηγοριών πήραν από δύο νίκες και ισχυροποίησαν την πρωτιά τους. 

Σε μια πίστα που διαθέτει πληθώρα στροφών, γρήγορη ροή και πηλώδες χώμα που προσφέρει άριστη πρόσφυση στις μοτοσυκλέτες ΜΧ, αλλά και άριστο οπτικό πεδίο από κάθε θέση για τους θεατές, οι Tim Gajser στην ΜΧ1 και Jeffrey Herlings στην ΜΧ2 απλά κυριάρχησαν ολοκληρωτικά στις κατηγορίες τους. 

ΜΧ1


Η μονομαχία των διεκδικητών του τίτλου της μεγάλης κατηγορίας, Tim Gajser (Honda) και Romain Febvre (Yamaha) θα ήταν για μια φορά ακόμη το επίκεντρο του θεάματος στην Αγγλία. Ωστόσο ο δεύτερος είχε μια δυνατή πτώση στις δοκιμές του Σαββάτου, έμεινε για λίγη ώρα αναίσθητος και μετά υπέφερε από πόνους στον αυχένα και απώλεια μνήμης, έτσι τελικώς δεν έτρεξε καθόλου το Σαββατοκύριακο. 

Ως αποτέλεσμα ο Gajser απλώς περέδωσε σεμινάρια ηγετικής οδήγησης, κέρδισε αμφότερα τα σκέλη και τη συνολική κατάταξη του αγώνα και πήρε μια πολύ γερή ανάσα 74 βαθμών στη βαθμολογία από τον Γάλλο διώκτη του. 

Δεύτερος στη Matterley Basin τερμάτισε ο Max Nagl (KTM) και τρίτος ο Gautier Paulin (Honda). Ο Antonio Cairoli (KTM) με μια δεύτερη και μια δέκατη θέση τερμάτισε συνολικά έκτος στον αγώνα, χάνοντας μια ευκαιρία να προσπεράσει τον Febvre στη βαθμολογία, μένοντας εν τέλει τρεις βαθμούς πίσω του. 

Αποτελέσματα 

ΜΧ2


Ο Jeffrey Herlings (ΚΤΜ) έκανε στην Αγγλία τις χειρότερες κατακτήριες δοκιμές του κλείνοντας στην πέμπτη θέση, ωστόσο όταν έφτασε η ώρα των αγώνων ήταν ξανά ο γνωστός, αήττητος εαυτός του. Μάζεψε άλλες δύο νίκες και συνέχισε το σερί του προς το θαύμα ενός αήττητου τίτλου. 

Δεύτερος αναδείχθηκε ο Γάλλος Dylan Ferrandis (Kawasaki), ενώ τρίτος ο Λετονός Pauls Jonass (ΚΤΜ). 

Στη βαθμολογία ο Jeremy Seewer (Suzuki, 399 βαθμοί) με την τέταρτη θέση του στην Αγγλία έχασε κι άλλο την επαφή με τον Herlings και τους 547 βαθμούς, καθώς τρίτος παραμένει ο Pauls Jonass (ΚΤΜ) με 370. 

Αποτελέσματα 

Φωτογραφίες

Βίντεο

 

Ακολουθήστε το BIKEIT.GR στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα
Σπύρος Τσαντήλας

Λίγο μετά το τέλος των σπουδών του στο Τμήμα Φυσικής του Εθνικού Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών και τους απαραίτητους 18 μήνες στρατιωτικής θητείας, πρωτομπήκε στον χώρο από το περιοδικό ΜΟΤΟ στις αρχές του 2000.

Συνέχισε περνώντας από σχεδόν όλα τα περιοδικά του χώρου, 2Τροχοί, 0300, Moto Τρίτη – ξέφυγε το Powerbikes που δεν το πρόλαβε πριν κλείσει. Από το 2008 άφησε πίσω το χαρτί για την αμιγώς διαδικτυακή απόπειρα του πρωτοποριακού eBike και έκτοτε συνεχίζει να συνεργάζεται με ηλεκτρονικά μέσα τόσο εσωτερικού όσο και εξωτερικού.

Σπύρος Τσαντήλας Γράφτηκε από τον
Τελευταία τροποποίηση στις Παρασκευή, 24 Ιουνίου 2016 23:53

ΕΠΙΛΟΓΕΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « MXGP, 10ος αγώνας, Γαλλία MXGP, 12ος αγώνας, Ιταλία »
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ
ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΩΝ ΔΥΟ ΤΡΟΧΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ
  • twitter
  • facebook icon
  • instagram
  • youtube
  • Google News icon