.
Κατηγορία Παγκόσμιο Motocross
Τρίτη, 28 Ιουνίου 2016 16:34

MXGP, 12ος αγώνας, Ιταλία

 

Καλπάζουν Gajser και Herlings

 

 

Επίσκεψη στην Ιταλία και δη την περιοχή της Λομβαρδίας, όπου το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Motocross MXGP συνεχίστηκε με δύο επιβλητικές παραστάσεις των πρωτοπόρων στις δύο βασικές κατηγορίες. 

Με υψηλές θερμοκρασίες σταθερά άνω των 30 βαθμών να βάζουν δύσκολα στους αναβάτες, αλλά και το παραδοσιακά θερμό κοινό των Ιταλών να γεμίζει την πίστα, το θέαμα στην άμμο της Mantova ήταν εξασφαλισμένο. 

ΜΧ1


Ο πρωταθλητής Romain Febvre (Yamaha) έμεινε εκτός για δεύτερο αγώνα μετά τη διάσειση που απεκόμισε στις δοκιμές του προηγούμενου αγώνα στην Αγγλία. 

Κάπως έτσι ο Tim Gajser (Honda) βρήκε την ιδανική ευκαιρία να διευρύνει τη διαφορά του στην κορυφή της κατάταξης και φυσικά δεν την άφησε να πάει χαμένη. Με δύο σαρωτικές εμφανίσεις πήρε ισάριθμες νίκες και πλέον τρέχει ως το μεγάλο φαβορί για να επαναλάβει το κατόρθωμα του αντιπάλου του, δηλαδή να πάρει τίτλο ως rookie στην ΜΧ1. 

Ο Antonio Cairoli ήταν ο δεύτερος μεγάλος κερδισμένος του αγώνα στην πατρίδα του, καθώς ξεπέρασε τον Febvre στη βαθμολογία και είναι πλέον αυτός δεύτερος. Αν είχε κάνει ένα καλύτερο πρώτο σκέλος (έκτος) μάλιστα, θα είχε ανοίξει ακόμη περισσότερο τη διαφορά. 

Αποτελέσματα 

ΜΧ2


Πιάστε τον αν μπορείτε! Η αλήθεια είναι πως ουδείς μπορεί και ο Jeffrey Herlings (ΚΤΜ) συνεχίζει ακάθεκτος για τον μεγάλο του στόχο – που φυσικά δεν είναι ο αδιαμφισβήτητος τίτλος, μα το να τον πάρει αήττητος! 

Δύο νίκες με χαρακτηριστική άνεση προσέθεσε στην Mantova στο φετινό του βιογραφικό ο αναβάτης της ΚΤΜ, μπροστά από τον εντυπωσιακό όσο και αναπάντεχο Ολλανδό Brian Bogers (ΚΤΜ), ο οποίος με μια δεύτερη και μια τρίτη θέση σίγουρα έφτασε πολύ υψηλότερα απ’ όσο προδιαθέτει η θέση του εκτός της πρώτης δεκάδας στη γενική κατάταξη της ΜΧ2. 

Αποτελέσματα 

Φωτογραφίες

Βίντεο

 

Ακολουθήστε το BIKEIT.GR στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα
Σπύρος Τσαντήλας

Λίγο μετά το τέλος των σπουδών του στο Τμήμα Φυσικής του Εθνικού Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών και τους απαραίτητους 18 μήνες στρατιωτικής θητείας, πρωτομπήκε στον χώρο από το περιοδικό ΜΟΤΟ στις αρχές του 2000.

Συνέχισε περνώντας από σχεδόν όλα τα περιοδικά του χώρου, 2Τροχοί, 0300, Moto Τρίτη – ξέφυγε το Powerbikes που δεν το πρόλαβε πριν κλείσει. Από το 2008 άφησε πίσω το χαρτί για την αμιγώς διαδικτυακή απόπειρα του πρωτοποριακού eBike και έκτοτε συνεχίζει να συνεργάζεται με ηλεκτρονικά μέσα τόσο εσωτερικού όσο και εξωτερικού.

Σπύρος Τσαντήλας Γράφτηκε από τον
Τελευταία τροποποίηση στις Σάββατο, 02 Ιουλίου 2016 16:39

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΕΠΙΛΟΓΕΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « MXGP, 11ος αγώνας, Αγγλία MXGP, 13ος αγώνας, Τσεχία »
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ
ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΩΝ ΔΥΟ ΤΡΟΧΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ
  • twitter
  • facebook icon
  • instagram
  • youtube
  • Google News icon