.
Κατηγορία Παγκόσμιο Motocross
Δευτέρα, 07 Σεπτεμβρίου 2015 10:51

Παγκ. Πρωτάθλημα ΜΧ 2015, 15ος αγώνας, Ιταλία

 

Βλέπει τίτλο ο Febvre

 

 

Φωτό:mxgp

Για δεύτερη φορά στο φετινό πρωτάθλημα πραγματοποίηθηκε αγώνας στην Ιταλία. Η πίστα της Mantova φιλοξένησε λοιπόν τον 15ο αγώνα στον οποίο έλαμψαν οι Romain Febvre στα 450 και Max Anstie στα 250.
Ο Febvre διανύει μία ονειρεμένη σαιζόν με 11 νίκες σε σκέλη, 6 overall και 10 συνεχόμενους τερματισμούς στο βάθρο. To αποτέλεσμα είναι να βρίσκεται στην κορυφή της βαθμολογίας με 101 βαθμούς και μια ανάσα μακριά από τον τίτλο.
Ο Max Anstie στα 250 στους τελευταίους αγώνες έχει βρει την συνταγή της επιτυχίας αφού παίρνει τη μία νίκη μετά την άλλη σκαρφαλώνοντας έτσι από έβδομος στην τρίτη θέση της βαθμολογίας

450 – Άπιαστος ο Febvre


Κανείς δεν μπορούσε να αμφισβητήσει τον Romain Febvre (Yamaha) στην τεχνική πίστα της Mantova. Πήρε δύο πειστικές νίκες στα αντίστοιχα σκέλη και έβαλε πλώρη για τον τίτλο που μπορεί να κατακτήσει ήδη από τον επόμενο αγώνα!

Ο Jeremy Van Horebeek (Yamaha) δεν τα πηγαίνει τόσο καλά φέτος όσο τον συνηθίσαμε πέρυσι. Σε αυτό τον αγώνα όμως πήρε μία τρίτη και μία δεύτερη θέση που του χάρισαν την δεύτερη θέση στο βάθρο. Σίγουρα ήταν μία τονωτική ένεση για την αυτοπεποίθησή του γιατί σε όλη τη σαιζόν είχε καταφέρει να ανέβει μόνο μία φορά στο βάθρο.

Την τρίτη θέση του βάθρου συμπλήρωσε ο Evgeny Bobryshev (Honda), ο οποίος διανύει την πιο σταθερή του χρονιά χωρίς τραυματισμούς και φαίνεται να το απολαμβάνει ιδιαίτερα. Στο πρώτο σκέλος ήρθε δεύτερος, όχι πολύ πίσω από τον Febvre, ενώ στο δεύτερο έμεινε στην τέταρτη θέση.
Ο Shaun Simpson αφού έκανε πολλά κεφάλια να γυρίσουν προς το μέρος του μετά τη νίκη του στον προηγούμενο αγώνα του Lommel, αλλά και την 4η θέση που πήρε στο ΑΜΑ ΜΧ, δέχτηκε μετά χαράς την εργοστασιακή βοήθεια από την ΚΤΜ. Έτσι με μία 5η και μία 3η θέση βρέθηκε τέταρτος συνολικά.

Ο Gautier Paulin (Honda) έχασε και άλλους βαθμούς στην μάχη του τίτλου από τον Febvre μη μπορώντας να πετύχει κάτι καλύτερο από μία 4η και μία 6η θέση.

250 – Σίφουνας ο Anstie


Ο Max Anstie (Kawasaki) μπορεί να αντιμετώπισε μερικά προβλήματα τόσο με το συμπλέκτη της μοτοσικλέτας του όσο και με μία μικρή πτώση στο πρώτο σκέλος, όμως τίποτα δεν φαινόταν αρκετό να τον σταματήσει το τρίτο για φέτος τέλειο αποτέλεσμα των δύο νικών! Ο Άγγλος αναβάτης έχει βρει κάποιο μυστικό που του έλειπε στην αρχή του πρωταθλήματος και εντυπωσιάζει τους πάντες.

Ο Tim Gasjer (Honda) είχε δυσκολίες στον προκριματικό αγώνα του Σαββάτου, παρόλα αυτά όμως επανήλθε με μία 3η και μία 2η θέση την Κυριακή. Τα ίδια αποτελέσματα αλλά με διαφορετική σειρά στα σκέλη είχε και ο Pauls Jonass (KTM). Έτσι οι δύο αυτοί αναβάτες που είναι και τα φαβορί για τον τίτλο παρέμειναν με την ίδια βαθμολογική διαφορά των 4 πόντων υπέρ του Jonass.
Ο Valentin Guillod (Yamaha) είχε αρκετές δυσκολίες και έχασε ακόμα περισσότερους βαθμούς στο κυνήγι του τίτλου κερδίζοντας την πέμπτη θέση συνολικά.

Φωτογραφίες

Video

 

Ακολουθήστε το BIKEIT.GR στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα
Τάκης Μανιάτης

Γεννημένος στην Αθήνα το 1974, είναι πολυνίκης σε αγώνες enduro, motocross και scramble, πολύ-πρωταθλητής Ελλάδος Enduro (2004 - '05, '06), με συμμετοχές στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα, ενώ έχει εκπροσωπήσει δύο φορές την Ελλάδα στην “Ολυμπιάδα του Enduro”, International Six Days Enduro (ISDE Σλοβακία 2005, Νέα Ζηλανδία 2006) ως μέλος της εθνικής ομάδας.

Μηχανολόγος Μηχανικός, Εκδότης και διευθυντής των αναγνωρισμένων περιοδικών μοτοσυκλέτας BIKEIT και CITYRIDER, είναι Δημοσιογράφος μέλος της Ένωσης Συντακτών Αυτοκινήτου Μοτοσυκλέτας (ΕΣΣΑΜ) και Συντάκτης Ειδικού Τύπου - μέλος της Ένωσης Συντακτών (ΕΣΠΗΤ) επί 22 συναπτά έτη.

Ακόμη, είναι ιδιοκτήτης της Σχολής Ασφαλούς Οδήγησης RIDEIT, συνυπογράφοντας την Ευρωπαϊκή Χάρτα Οδικής Ασφάλειας, με στόχο την διάδοση της ασφαλούς οδήγησης και την μείωση των τροχαίων ατυχημάτων.

Είναι επίσημα πιστοποιημένος εκπαιδευτής προηγμένης οδήγησης αναβατών μοτοσυκλέτας της BMW Motorrad με εκπαίδευση στο Hehlingen της Γερμανίας.
Έχει συνεργαστεί με τα μεγαλύτερα περιοδικά μοτοσυκλέτας της χώρας, από το '96.

Τάκης Μανιάτης Γράφτηκε από τον
Τελευταία τροποποίηση στις Δευτέρα, 07 Σεπτεμβρίου 2015 10:52

ΕΠΙΛΟΓΕΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ
ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΩΝ ΔΥΟ ΤΡΟΧΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ
  • twitter
  • facebook icon
  • instagram
  • youtube
  • Google News icon