.
Κατηγορία Παγκόσμιο Motocross
Παρασκευή, 07 Αυγούστου 2015 12:51

Παγκ. Π. Μotocross 2015, 14ος αγώνας Βέλγιο

 

Στην κόλαση του Lommel

 

Φωτό:mxgp

Ο πρωταγωνιστής του 14ου αγώνα ήταν αδιαμφισβήτητα η αμμώδης πίστα του Lommel. Γνωστή για την βαθιά άμμο, η οποία δημιουργεί τεράστια λούκια, είχε φιλοξενήσει πριν από τρία χρόνια το MX των Εθνών αφήνοντας όλο τον κόσμο έκπληκτο με την δυσκολία της. Παρόλο όμως που τα τελευταία 25 χρόνια πραγματοποιείται σε αυτήν αγώνας του Παγκόσμιου Πρωταθλήματος MX, φέτος ήταν στην χειρότερη κατάσταση που έχει βρεθεί ποτέ, σύμφωνα με πολλούς αναβάτες αλλά και παρατηρητές. Και στις δύο κατηγορίες οι αναβάτες είχαν πραγματικά να παλέψουν με την πίστα και αυτό οδήγησε σε θεαματικά σκέλη με ένα απρόσμενο νικητή: Tον Shaun Simpson χωρίς εργοστασιακή υποστήριξη!

450 – Ο Simpson έβαλε τα γυαλιά στους factory


O Shaun Simpson λοιπόν φάνηκε να είναι ο καλύτερα προετοιμασμένος για αυτό τον απαιτητικό αγώνα και παρά το ότι αγωνίζεται με ιδιωτική ομάδα, πήρε δύο πρωτιές μπροστά από πολλούς αναβάτες με εργοστασιακή υποστήριξη. Βέβαια στο δεύτερο σκέλος έκανε και αυτός ένα λάθος πέφτοντας, αλλά πραγματικά σηκώθηκε εξαιρετικα γρήγορα, ανέβηκε στην μοτοσυκλέτα του και πήρε με θριαμβευτικό τρόπο την καρό σημαία.

Ο Gautier Paulin (Honda) είναι γνωστός για τις ικανότητες του στην άμμο. Μπορεί να μην είχε απάντηση για τον Simpson, αλλά με τις δύο δεύτερες θέσεις του μείωσε κατά 4 βαθμούς την διαφορά από τον πρωτοπόρο στην βαθμολογία Febvre.

Ο Romain Febvre (Yamaha) πήρε δύο τρίτες θέσεις και έτσι δεν έχασε πολλούς βαθμούς. Η διαφορά του βρίσκεται στους 84 βαθμούς πλέον από τον Gautier Paulin και συνεχίζει να ελέγχει την κατάσταση για τον τίτλο.

Ο Evgeny Bobryshev (Honda) παρά τα προβλήματά του, όπως οι περισσότεροι αναβάτες εξάλλου, μπόρεσε να έρθει τέταρτος overall αφήνοντας στην πέμπτη θέση με ισοβαθμία τους Βέλγους Kevin Strijbos (Suzuki) και Jeremy Van Horebeek (Yamaha).

250 – Anstie ξανά


Μόλις δύο αγώνες πριν ο Max Anstie (Kawasaki) πήρε για πρώτη φορά στην καριέρα του δύο νίκες την ίδια ημέρα. Ήταν να μην κάνει την αρχή, μιας και στο Βέλγιο ήταν πραγματικά ασταμάτητος. Έκανε για ακόμα μία φορά το 1-1 πλησιάζοντας έτσι βαθμολογικά τους πρωτοπόρους. Εξάλλου όπως παραδέχτηκε και ο ίδιος, το πιο σημαντικό είναι να μαζεύεις όσους περισσότερους βαθμούς μπορείς σε κάθε αγώνα γιατί όλα είναι ρευστά μέχρι τον τελευταίο γύρο.

Ο Pauls Jonass (KTM) πήρε δύο δεύτερες θέσεις που απρόσμενα πλέον τον έφεραν στην πρώτη θέση της βαθμολογίας, κάτι που δεν περίμενε ούτε ο ίδιος! Πραγματικά υπάρχει τρομερός ανταγωνισμός στην ΜΧ2, αφού ο Tim Gasjer (Honda) ακολουθεί μόλις 4 βαθμούς πιο πίσω, ενώ σε απόσταση βολής βρίσκεται και ο Valentin Guillod (Yamaha) με 25 βαθμούς διαφορά. Κανείς βέβαια δεν μπορεί να ξεγράψει και τους Jeremy Seewer, Jordi Tixier και Max Anstie.
Στα αξιοσημείωτα του αγώνα συγκαταλέγεται η τρίτη θέση του Βούλγαρου αναβάτη Petar Petrov!

Φωτογραφίες

Video

 

Ακολουθήστε το BIKEIT.GR στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα
Τάκης Μανιάτης

Γεννημένος στην Αθήνα το 1974, είναι πολυνίκης σε αγώνες enduro, motocross και scramble, πολύ-πρωταθλητής Ελλάδος Enduro (2004 - '05, '06), με συμμετοχές στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα, ενώ έχει εκπροσωπήσει δύο φορές την Ελλάδα στην “Ολυμπιάδα του Enduro”, International Six Days Enduro (ISDE Σλοβακία 2005, Νέα Ζηλανδία 2006) ως μέλος της εθνικής ομάδας.

Μηχανολόγος Μηχανικός, Εκδότης και διευθυντής των αναγνωρισμένων περιοδικών μοτοσυκλέτας BIKEIT και CITYRIDER, είναι Δημοσιογράφος μέλος της Ένωσης Συντακτών Αυτοκινήτου Μοτοσυκλέτας (ΕΣΣΑΜ) και Συντάκτης Ειδικού Τύπου - μέλος της Ένωσης Συντακτών (ΕΣΠΗΤ) επί 22 συναπτά έτη.

Ακόμη, είναι ιδιοκτήτης της Σχολής Ασφαλούς Οδήγησης RIDEIT, συνυπογράφοντας την Ευρωπαϊκή Χάρτα Οδικής Ασφάλειας, με στόχο την διάδοση της ασφαλούς οδήγησης και την μείωση των τροχαίων ατυχημάτων.

Είναι επίσημα πιστοποιημένος εκπαιδευτής προηγμένης οδήγησης αναβατών μοτοσυκλέτας της BMW Motorrad με εκπαίδευση στο Hehlingen της Γερμανίας.
Έχει συνεργαστεί με τα μεγαλύτερα περιοδικά μοτοσυκλέτας της χώρας, από το '96.

Τάκης Μανιάτης Γράφτηκε από τον
Τελευταία τροποποίηση στις Παρασκευή, 07 Αυγούστου 2015 12:51

ΕΠΙΛΟΓΕΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ
ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΩΝ ΔΥΟ ΤΡΟΧΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ
  • twitter
  • facebook icon
  • instagram
  • youtube
  • Google News icon