.
Κατηγορία Παγκόσμιο Motocross
Πέμπτη, 06 Αυγούστου 2015 09:46

Παγκ.Π. Μotocross 2015, 13ος αγώνας, Τσεχία

 

Εκτός Herlings - Cairoli

 

 

Φωτό:mxgp.com

Ο Jeffrey Herlings (KTM) θα θυμάται με τον χειρότερο τρόπο την πίστα του Loket, όπως επίσης και όλο το αγωνιστικό έτος του 2015. Σα να μην έφταναν όλοι οι τραυματισμοί που είχε υποστεί, το φετινό κεφάλαιο έκλεισε άδοξα για αυτόν. Στον προκριματικό αγώνα είχε μία πτώση και ο Jordi Tixier που ακολουθούσε δεν μπόρεσε να τον αποφύγει με αποτέλεσμα να τον χτυπήσει και ο Herlings να υποστεί εξάρθρωση γοφού. Ένας πολύ άσχημος τραυματισμός που θα αφήσει για αρκετό καιρό εκτός αγώνων τον Herlings. Κάπως έτσι για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά βλέπει τον παγκόσμιο τίτλο να φεύγει μέσα από τα χέρια του εξαιτίας ενός τραυματισμού.
Από την άλλη μεριά ο Antonio Cairoli (KTM) δεν είχε καλύτερη τύχη φέτος αφού στους τελευταίους αγώνες συμμετείχε με χτυπημένο καρπό και κάταγμα στον αγκώνα. Ο Ιταλός πρωταθλητής έκανε ό, τι καλύτερο μπορούσε αλλά το κάταγμα δεν γινόταν να θεραπευτεί όσο αγωνιζόταν. Μετά από παρότρυνση του γιατρού του αποφάσισε λοιπόν να μείνει εκτός για το υπόλοιπο πρωτάθλημα, χάνοντας τη δυνατότητα να πολεμήσει για ένα ακόμα τίτλο.

450 – Ο Febvre βαδίζει προς τον τίτλο


Στο σκληρό τερέν του Loket έλαμψε ξανά ο Romain Febvre (Yamaha) με μία εκπληκτική εμφάνιση και δύο πρωτιές! Ο rookie στην κατηγορία έχει αφήσει τους πάντες με το στόμα ανοιχτό με την ταχύτητα και την σταθερότητά του και πλέον οδηγεί την βαθμολογία με 88 βαθμούς διαφορά από τον δεύτερο Gautier Paulin (Honda). Απομένουν 5 αγώνες και σίγουρα ο τίτλος είναι δικός του για να τον χάσει, αλλά απομένει προσγειωμένος δηλώνοντας ότι όλα μπορεί να συμβούν στο MX μέχρι τον τελευταίο αγώνα.
Εξαιρετικό αγώνα έκανε και ο Evgeny Bobryshev (Honda) που κατάφερε να τερματίσει και στα δύο σκέλη δεύτερος. Ήταν φανερό ότι δεν μπορούσε να πιάσει τον ρυθμό του Febvre, κάτι το οποίο παραδέχτηκε ο ίδιος, αλλά δεν τον ενόχλησε και πολύ γιατί πλέον καλοβλέπει την τρίτη θέση της βαθμολογίας με τον Cairoli εκτός.
Επιστροφή στην δράση για τον Clement Desalle (Suzuki) μετά από αρκετούς αγώνες εξαιτίας του τραυματισμού του. Ο Βέλγος αναβάτης είχε καλό ρυθμό που τον οδήγησε σε δύο τρίτες θέσεις στα σκέλη και αντίστοιχα στην τρίτη θέση overall. Δήλωσε ευχαριστημένος για την απόδοσή του μετά απο τόσο καιρό αλλά με πικρία παραδέχτηκε ότι ήταν άδοξος ο τρόπος με τον οποίο έμεινε εκτός μάχης για το πρωτάθλημα, κάτι βέβαια που μπορούν να ισχυριστούν αρκετοί πρωτοκλασάτοι αναβάτες φέτος.
Δύο ακόμα Βέλγοι αναβάτες, οι Kevin Strijbos (Suzuki) και Jeremy Van Horebeek (Yamaha) συμπλήρωσαν την τέταρτη και πέμπτη θέση αντίστοιχα στην κατάταξη.

250 – Όλα ανοιχτά

Με τον Jeffrey Herlings εκτός, η μάχη για το φετινό πρωτάθλημα είναι ανοιχτή!
Ο Valentin Guillod (Yamaha) με το αέρινο στυλ του ανέβηκε στο ψηλότερο σκαλί του βάθρου κερδίζοντας το πρώτο σκέλος και τερματίζοντας δεύτερος στο επόμενο, παρά κάποια λάθη που έκανε. Μετά από την άσχημη εμφάνιση του Tim Gasjer (Honda) που εγκατέλειψε από πτώση το πρώτο σκέλος, πλέον οι δύο αυτοί αναβάτες ισοβαθμούν στην δεύτερη θέση με 399 βαθμούς και σίγουρα θα πολεμήσουν δυνατά για τον τίτλο.
Στη μάχη αυτή του τίτλου βρίσκεται και ο Pauls Jonass (KTM), ο οποίος πήρε μία τρίτη και μία τέταρτη θέση που ήταν αρκετές για να τον ανεβάσουν στο δεύτερο σκαλί του βάθρου. Κάπως έτσι βρίσκεται να ακολουθεί με 389 βαθμούς στην τριτη θέση του πρωταθλήματος.
Την τρίτη θέση στο βάθρο πήρε ο Jordi Tixier (Kawasaki), ο οποίος είχε την ταχύτητα για κάτι καλύτερο αλλά η πτώση του στον προκριματικό αγώνα τον άφησε ελαφρώς χτυπημένο.
Ο Max Anstie (Kawasaki) κέρδισε το πρώτο σκέλος αλλά είχε μία πτώση στο δεύτερο που τον οδήγησε σε εγκατάλειψη.

Φωτογραφίες

Video

 

Ακολουθήστε το BIKEIT.GR στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα
Τάκης Μανιάτης

Γεννημένος στην Αθήνα το 1974, είναι πολυνίκης σε αγώνες enduro, motocross και scramble, πολύ-πρωταθλητής Ελλάδος Enduro (2004 - '05, '06), με συμμετοχές στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα, ενώ έχει εκπροσωπήσει δύο φορές την Ελλάδα στην “Ολυμπιάδα του Enduro”, International Six Days Enduro (ISDE Σλοβακία 2005, Νέα Ζηλανδία 2006) ως μέλος της εθνικής ομάδας.

Μηχανολόγος Μηχανικός, Εκδότης και διευθυντής των αναγνωρισμένων περιοδικών μοτοσυκλέτας BIKEIT και CITYRIDER, είναι Δημοσιογράφος μέλος της Ένωσης Συντακτών Αυτοκινήτου Μοτοσυκλέτας (ΕΣΣΑΜ) και Συντάκτης Ειδικού Τύπου - μέλος της Ένωσης Συντακτών (ΕΣΠΗΤ) επί 22 συναπτά έτη.

Ακόμη, είναι ιδιοκτήτης της Σχολής Ασφαλούς Οδήγησης RIDEIT, συνυπογράφοντας την Ευρωπαϊκή Χάρτα Οδικής Ασφάλειας, με στόχο την διάδοση της ασφαλούς οδήγησης και την μείωση των τροχαίων ατυχημάτων.

Είναι επίσημα πιστοποιημένος εκπαιδευτής προηγμένης οδήγησης αναβατών μοτοσυκλέτας της BMW Motorrad με εκπαίδευση στο Hehlingen της Γερμανίας.
Έχει συνεργαστεί με τα μεγαλύτερα περιοδικά μοτοσυκλέτας της χώρας, από το '96.

Τάκης Μανιάτης Γράφτηκε από τον
Τελευταία τροποποίηση στις Πέμπτη, 06 Αυγούστου 2015 10:11

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΕΠΙΛΟΓΕΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ
ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΩΝ ΔΥΟ ΤΡΟΧΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ
  • twitter
  • facebook icon
  • instagram
  • youtube
  • Google News icon