.
Κατηγορία Παγκόσμιο Motocross
Παρασκευή, 31 Ιουλίου 2015 21:38

Παγκ.Π. Μotocross 2015, 12ος αγώνας Λετονία

 

Νέα αστέρια στο βάθρο

 

 

Φωτό:mxgp.com

Στην αμμώδη πίστα του Kegums στην Λετονία έλαμψαν διαφορετικοί πρωταγωνιστές και στις δύο κατηγορίες από αυτούς που είχαμε συνηθίσει μέχρι τώρα. Η πιο αξιοσημείωτη εμφάνιση φυσικά ανήκει στον Glenn Coldenhoff (Suzuki) που πήρε την πρώτη του νίκη στα 450 και έδειξε ότι είναι από τους αναβάτες με μέλλον. Στα 250 μπορεί ο Max Anstie να έχει κερδίσει ξανά στο παρελθόν αλλά σίγουρα όχι με τέτοιο αποφασιστικό τρόπο!

450 – Η ώρα του Coldenhoff


Ο Coldenhoff θα θυμάται σίγουρα για πολύ καιρό τον αγώνα της Λετονίας, αφού όχι μόνο πήρε την εκκίνηση και στα δύο σκέλη για πρώτη φορά στην καριέρα του αλλά κατάφερε με μία πρώτη και μία δεύτερη θέση να φύγει νικητής! Ο Gautier Paulin (Honda) είχε κερδίσει τους πάντες σε αυτή την πίστα στο περυσινό MX των Εθνών και σίγουρα θα περίμενε να θριαμβεύσει ξανά. Όμως μία κακή εκκίνηση στο πρώτο σκέλος και μία μέτρια εκκίνηση στο δεύτερο δεν του έδωσαν τη δυνατότητα να παλέψει για κάτι καλύτερο από την δεύτερη θέση συνολικά.

Ο Romain Febvre είχε μία πτώση στην εκκίνηση του πρώτου σκέλους και έχασε πάρα πολύ χρόνο μέχρι να επανέλθει. Το αποτέλεσμα ήταν να τα δώσει όλα για το υπόλοιπο σκέλος και να τερματίσει όγδοος. Στο δεύτερο σκέλος όμως πήρε την εκδίκησή του τερματίζοντας πρώτος και αυξάνοντας κατά 2 βαθμούς ακόμα την βαθμολογική του διαφορά από τον Cairoli.
O Ιταλός αναβάτης συνεχίζει να μάχεται με χτυπημένο καρπό και αγκώνα εντυπωσιάζοντας τους πάντες με την δύναμή του! Πήρε δύο τέταρτες θέσεις και συνεχίζει τη μάχη.
Ο Kevin Strijbos (Suzuki) τερμάτισε τέταρτος συνολικά με μία δεύτερη και μία έκτη θέση αντίστοιχα στα δύο σκέλη.

250 – O Anstie το 1-1


Ο Jeffrey Herlings δεν μπόρεσε τελικά να συμμετάσχει σε αυτό τον αγώνα μετά από τον άσχημο τραυματισμό του στο δάχτυλο. Όλοι βέβαια γνωρίζουν ότι στην αμμώδη πίστα του Kegums αν έδινε το παρόν τότε ο ανταγωνισμός θα τα έβρισκε σκούρα.

Ο Max Anstie (Kawasaki) όμως έδειξε επίσης ότι κατέχει εξαιρετικές ικανότητες στην άμμο διαλύοντας πραγματικά τους πάντες τόσο στον προκριματικό αγώνα του Σαββάτου, όσο και στα δύο σκέλη του αγώνα. Ο Pauls Jonass (KTM) αγωνιζόταν μπροστά στο κοινό της χώρας του και είχε απίστευτη υποστήριξη. Όπως δήλωσε ο ίδιος το να ανέβει στο βάθρο στον αγώνα της πατρίδας του ήταν ένα όνειρο που είχε από μικρός και τελικά το κατάφερε τερματίζοντας δεύτερος και στα δύο σκέλη!

Ο Φιλανδός Harri Kullas (Husqvarna) αγωνίστηκε σαν αντικαταστάτης του Wilvo Nestaan αλλά αυτό δεν τον εμπόδισε από το να πάρει την τρίτη θέση στον αγώνα! Σίγουρα κανείς δεν περίμενε μία τόσο καλή εμφάνιση από τον Kullas και αυτό εξηγεί και τον ενθουσιασμό του στο βαθρο!
Ο Tim Gasjer δεν τα πήγε και τόσο καλά σε αυτό τον αγώνα και βρέθηκε πέμπτος συνολικά.

Φωτογραφίες

Video

 

Ακολουθήστε το BIKEIT.GR στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα
Τάκης Μανιάτης

Γεννημένος στην Αθήνα το 1974, είναι πολυνίκης σε αγώνες enduro, motocross και scramble, πολύ-πρωταθλητής Ελλάδος Enduro (2004 - '05, '06), με συμμετοχές στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα, ενώ έχει εκπροσωπήσει δύο φορές την Ελλάδα στην “Ολυμπιάδα του Enduro”, International Six Days Enduro (ISDE Σλοβακία 2005, Νέα Ζηλανδία 2006) ως μέλος της εθνικής ομάδας.

Μηχανολόγος Μηχανικός, Εκδότης και διευθυντής των αναγνωρισμένων περιοδικών μοτοσυκλέτας BIKEIT και CITYRIDER, είναι Δημοσιογράφος μέλος της Ένωσης Συντακτών Αυτοκινήτου Μοτοσυκλέτας (ΕΣΣΑΜ) και Συντάκτης Ειδικού Τύπου - μέλος της Ένωσης Συντακτών (ΕΣΠΗΤ) επί 22 συναπτά έτη.

Ακόμη, είναι ιδιοκτήτης της Σχολής Ασφαλούς Οδήγησης RIDEIT, συνυπογράφοντας την Ευρωπαϊκή Χάρτα Οδικής Ασφάλειας, με στόχο την διάδοση της ασφαλούς οδήγησης και την μείωση των τροχαίων ατυχημάτων.

Είναι επίσημα πιστοποιημένος εκπαιδευτής προηγμένης οδήγησης αναβατών μοτοσυκλέτας της BMW Motorrad με εκπαίδευση στο Hehlingen της Γερμανίας.
Έχει συνεργαστεί με τα μεγαλύτερα περιοδικά μοτοσυκλέτας της χώρας, από το '96.

Τάκης Μανιάτης Γράφτηκε από τον
Τελευταία τροποποίηση στις Σάββατο, 01 Αυγούστου 2015 00:09

ΕΠΙΛΟΓΕΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ
ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΩΝ ΔΥΟ ΤΡΟΧΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ
  • twitter
  • facebook icon
  • instagram
  • youtube
  • Google News icon