.
Κατηγορία Παγκόσμιο Motocross
Παρασκευή, 31 Ιουλίου 2015 20:56

Παγκ.Π.Μotocross 2015, 11ος αγώνας Σουηδία

 

Άπιαστος ο Febvre

 

 

 Φωτό:mxgp.com

Χωρίς κάποια συναρπαστική ανατροπή στην κατηγορία των 450, μιας και σχεδόν όλα τα μεγάλα ονόματα ταλαιπωρούνται από τραυματισμούς, ο Romain Febvre επικράτησε ξανά και κρατάει πλέον για τα καλά τα ηνία στην βαθμολογία.
Αντίθετα στα 250 το δράμα συνεχίζεται και έχει κυρίως πρωταγωνιστή τον Jeffrey Herlings, ο οποίος ήρθε στην Σουηδία μετά από μία εγχείριση στην κλείδα μόλις πριν από δύο εβδομάδες για να πέσει ξανά και να σπάσει με άσχημο τρόπο το μικρό δάχτυλο στο χέρι του!

450 – Μπροστά ο rookie


Είναι η πρώτη φορά εδώ και 6 χρόνια που ένας rookie φαίνεται να έχει τις περισσότερες ελπίδες να πάρει τον τίτλο στα 450 από τότε που ο Cairoli είχε κάνει κάτι παρόμοιο ξανά με την Yamaha - όντας όμως ήδη παγκόσμιος πρωταθλητής στα 250. Ο Romain Febvre συνεχίζει να εντυπωσιάζει τους πάντες με την ταχύτητα και την σταθερότητά του! Στο πρώτο σκέλος του αγώνα έκανε τον δικό του μοναχικό αγώνα από την αρχή, χωρίς να απειληθεί μέχρι την πτώση της καρό σημαίας. Η Yamaha πανηγύρισε και την κατάκτηση της δεύτερης θέσης από τον Jeremy Van Horebeek. Για την τρίτη θέση έγινε ωραία μάχη μεταξύ των Shaun Simpson (KTM) και Todd Waters (Husqvarna) με τον Simpson να επικρατεί τελικά. Ο Gautier Paulin (Honda) συνεχίζει να μην δείχνει τον καλό του εαυτό που παρακολουθούσαμε πέρυσι μένοντας πέμπτος.
Στο δεύτερο σκέλος τα πράγματα ήταν πιο ενδιαφέροντα μιας και ο Kevin Strijbos (Suzuki) βρέθηκε να οδηγεί τον αγώνα. Κρατούσε για πολλούς γύρους στην δεύτερη θέση τον Febvre που προσπαθούσε να τον περάσει πάση θυσία. Κάποια στιγμή ο Febvre έκανε το λάθος, έσβησε η μοτοσικλέτα του και έχασε μερικά δευτερόλεπτα. Όμως δεν το έβαλε κάτω, έφτασε ξανά τον Strijbos και έκανε την κίνησή του! Κάπως έτσι πήρε άλλη μία πρωτιά και αύξησε τη διαφορά του στους 39 βαθμούς από τον Antonio Cairoli, ο οποίος συνεχίζει να αγωνίζεται με κάταγμα στο χέρι κάνοντας ό, τι καλύτερο μπορεί (13ος και 3ος ). Ο Van Horebeek τερμάτισε πέμπτος σε αυτό το σκέλος αλλά αυτό ήταν αρκετό για να συμπληρώσει το βάθρο overall.

250 – Ο άτυχος Herlings


Ούτε ο ίδιος ο Jeffrey Herlings να μην περίμενε πιθανώς ότι θα κέρδιζε το πρώτο σκέλος, ειδικά μετά από τον τόσο πρόσφατο τραυματισμό του στην κλείδα. Η χαρά του όμως δεν κράτησε για πολύ, αφού στην εκκίνηση του δεύτερου σκέλους έπεσε σπάζοντας το δάχτυλό του. Οι ομολογουμένως ανατριχιαστικές φωτογραφίες από τον τραυματισμό του γέμισαν το διαδίκτυο και έκαναν τον Herlings να ψάχνει να βρει κουράγιο για να επανέλθει ξανά.
Κάπως έτσι άνοιξε ο δρόμος για τον Tim Gasjer (Honda) που με μία δεύτερη θέση και μία πρωτιά, κέρδισε τον αγώνα και βρίσκεται 78 βαθμούς πίσω από τον Herlings. Από κοντά ακολουθεί και ο Valentin Guillod (Yamaha) ο οποίος ανέβηκε στο δεύτερο σκαλί του βάθρου. Ο Jeremy Seewer (Suzuki) συμπλήρωσε το βάθρο πετυχαίνοντας το καλύτερο αποτέλεσμα στην καριέρα του .

Φωτογραφίες

Video

 

Ακολουθήστε το BIKEIT.GR στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα
Τάκης Μανιάτης

Γεννημένος στην Αθήνα το 1974, είναι πολυνίκης σε αγώνες enduro, motocross και scramble, πολύ-πρωταθλητής Ελλάδος Enduro (2004 - '05, '06), με συμμετοχές στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα, ενώ έχει εκπροσωπήσει δύο φορές την Ελλάδα στην “Ολυμπιάδα του Enduro”, International Six Days Enduro (ISDE Σλοβακία 2005, Νέα Ζηλανδία 2006) ως μέλος της εθνικής ομάδας.

Μηχανολόγος Μηχανικός, Εκδότης και διευθυντής των αναγνωρισμένων περιοδικών μοτοσυκλέτας BIKEIT και CITYRIDER, είναι Δημοσιογράφος μέλος της Ένωσης Συντακτών Αυτοκινήτου Μοτοσυκλέτας (ΕΣΣΑΜ) και Συντάκτης Ειδικού Τύπου - μέλος της Ένωσης Συντακτών (ΕΣΠΗΤ) επί 22 συναπτά έτη.

Ακόμη, είναι ιδιοκτήτης της Σχολής Ασφαλούς Οδήγησης RIDEIT, συνυπογράφοντας την Ευρωπαϊκή Χάρτα Οδικής Ασφάλειας, με στόχο την διάδοση της ασφαλούς οδήγησης και την μείωση των τροχαίων ατυχημάτων.

Είναι επίσημα πιστοποιημένος εκπαιδευτής προηγμένης οδήγησης αναβατών μοτοσυκλέτας της BMW Motorrad με εκπαίδευση στο Hehlingen της Γερμανίας.
Έχει συνεργαστεί με τα μεγαλύτερα περιοδικά μοτοσυκλέτας της χώρας, από το '96.

Τάκης Μανιάτης Γράφτηκε από τον
Τελευταία τροποποίηση στις Παρασκευή, 31 Ιουλίου 2015 20:56

ΕΠΙΛΟΓΕΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ
ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΩΝ ΔΥΟ ΤΡΟΧΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ
  • twitter
  • facebook icon
  • instagram
  • youtube
  • Google News icon