.
Κατηγορία Παγκόσμιο Motocross
Σάββατο, 27 Ιουνίου 2015 22:05

Παγκόσμιο Πρωτάθλημα MX, 10ος αγώνας, Γερμανία

 

Εκτός οι πρωτοπόροι

 

 

Φωτoγραφίες: mxgp.com

Στην γερμανική πίστα του Teutschenthal πραγματοποιήθηκε ο 10ος αγώνας του φετινού συναρπαστικού αλλά και συνάμα δραματικού πρωταθλήματος.

Δυνατός συναγωνισμός

Ειδικά στην κατηγορία MX1 είναι τόσο δυνατός ο ανταγωνισμός που παρατηρούμε κορυφαίους αναβάτες να ξεπερνούν τα όρια και να τραυματίζονται ο ένας μετά τον άλλο. Πρώτος στην σειρά των τραυματισμών ήταν ο Ryan Villopoto, μετά ακολούθησε ο Clement Desalle και προσφάτως ο Antonio Cairoli. Σα να μην έφταναν λοιπόν όλα αυτά, στον προκριματικό αγώνα του Σαββάτου, ο πρωτοπόρος στην βαθμολογία Max Nagl έκανε ένα λάθος, έπεσε και ενώ βρισκόταν στο έδαφος τον χτύπησε ο David Phillipaerts με αποτέλεσμα να σπάσει τον αστράγαλό του. Υπεβλήθη σε χειρουργική επέμβαση και περιμένει να δει αν θα μπορέσει να επιστρέψει στην ενεργό δράση για τον αγώνα της Σουηδίας στις 5 Ιουλίου. Κάπως έτσι ο rookie στην κατηγορία Romain Febvre, μετά και τις εκπληκτικές του νίκες στους τελευταίους αγώνες, βρέθηκε εντελώς απρόσμενα να οδηγεί την κούρσα του πρωταθλήματος! Σίγουρα κανείς δεν περίμενε μία τέτοια τροπή, ειδικά όταν θεωρούσαν ως φαβορί τους Ryan Villopoto και Antonio Cairoli.
Αναπάντεχη τροπή όμως φαίνεται να παίρνει και η MX2 μετά το λάθος που έκανε ο Jeffrey Herlings στο άλμα μετά την εκκίνηση του πρώτου σκέλους, που οδήγησε σε πτώση και σπάσιμο της κλείδας. Ήδη χειρουργήθηκε, τοποθετήθηκε λάμα στην κλείδα και με την σειρά του ευελπιστεί να μπορέσει να αγωνιστεί ώστε να μαζέψει μερικούς βαθμούς στην Σουηδία.

Η προσπάθεια του Παναγιώτη Κουζή


Στον αγώνα της Γερμανίας συμμετείχε και ο Έλληνας πολυπρωταθλητής Παναγιώτης Κουζής. Σκοπεύει φέτος να λάβει μέρος σε επιλεγμένους αγώνες επί ευρωπαϊκού εδάφους. Στον αγώνα της Γερμανίας παρά το ιδιαίτερο επικίνδυνο και γλιστερό τερέν της πίστας έκανε μία εξαιρετική εμφάνιση που τον οδήγησε στην 25η θέση στο πρώτο σκέλος και στην 22η θέση στο δεύτερο. Η προσπάθειά του θα συνεχιστεί και στον επόμενο αγώνα στην Σουηδία.

MX1 – Ακόμα μία πρωτιά για τον Febvre


Ο Antonio Cairoli παρά τον τραυματισμό του στον καρπό δεν το έβαλε κάτω και αποφάσισε να συμμετάσχει στον αγώνα προκειμένου να μαζέψει όσο το δυνατόν περισσότερους βαθμούς. Στο πρώτο σκέλος φαινόταν ότι τα πήγαινε πολύ καλά στην αρχή, αλλά ένα λάθος του Todd Waters τον υποχρέωσε σε πτώση και έτσι πέτυχε τον τερματισμό στην 14η θέση. Εν τω μεταξύ ο Romain Febvre δεν έχασε καθόλου χρόνο, πίεσε για να βρεθεί στην πρώτη θέση και από εκεί άρχισε να ελέγχει τον αγώνα. Ο Evgeny Bobryshev σε μία εξαιρετική εμφάνιση ακολουθούσε στην δεύτερη θέση και έμεινε εκεί μέχρι το τέλος. Ο Febvre κέρδισε με άνεση το σκέλος και την πεντάδα έκλεισαν οι Gautier Paulin, Jeremy Van Horebeek και Kevin Strijbos.

Στο δεύτερο σκέλος ο Cairoli βρέθηκε να οδηγεί τον αγώνα για τους πρώτους γύρους μέχρι που οι δυνάμεις του άρχισαν να τον εγκαταλείπουν και έχασε θέσεις και τερμάτισε στην έκτη θέση. Με τους βαθμούς που συγκέντρωσε όμως παραμένει ενεργός στην μάχη του τίτλου και αποδεικνύει την κλάση του. Νικητής αναδείχθηκε ο Gautier Paulin, ο οποίος είχε κάνει μία πολύ άσχημη αρχή στους πρώτους αγώνες του πρωταθλήματος. Πλέον όμως κρατάει την τέταρτη θέση στην βαθμολογία και σίγουρα διατηρεί ελπίδες για τον τίτλο με πιθανά στραβοπατήματα των υπόλοιπων.
Ο Romain Febvre τερμάτισε δεύτερος, κάτι που ήταν αρκετό για να του χαρίσει τη νίκη και σε αυτό το GP. Πλέον έχει το κόκκινο number plate, ανανέωσε για άλλα δύο χρόνια το συμβόλαιό του με την Yamaha και δείχνει να έχει πετύχει μέχρι στιγμής πολύ περισσότερα από όσα και ο ίδιος θα περίμενε! Ο Kevin Strijbos με την τρίτη θέση του πέτυχε να είναι και τρίτος overall στο GP.

MX2 – Νίκη ξανά για τον Gajser


Στο πρώτο σκέλος ήρθε η καταστροφή για τον Jeffrey Herlings αφού στην προσπάθειά του να βρεθεί πρώτος μετά την εκκίνηση έκανε ένα πολύ επιθετικό scrub στο κατηφορικό άλμα και βρήκε στο έδαφος το τιμόνι με το μαρσπιέ! Στη συνέχεια ακολούθησε φυσικά η πτώση και ο τραυματισμός στον ώμο. Πλέον βρίσκεται 100 βαθμούς μπροστά από τον Tim Gajser, ο οποίος πέτυχε την δεύτερη νίκη του overall σε GP με μία πρωτιά και μία δεύτερη θέση. Ο Valentin Guillod βρίσκεται σε απόσταση αναπνοής στην τρίτη θέση του πρωταθλήματος αφού στο γερμανικό GP τερμάτισε τρίτος overall (2 – 5). Εντυπωσιακός αυτός ο αγώνας για τον Max Anstie με μία νίκη στο δεύτερο σκέλος και μία όγδοη στο πρώτο, που τον οδήγησαν στη δεύτερη θέση του βάθρου.

 Φωτογραφίες

Video

Ακολουθήστε το BIKEIT.GR στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα
Τάκης Μανιάτης

Γεννημένος στην Αθήνα το 1974, είναι πολυνίκης σε αγώνες enduro, motocross και scramble, πολύ-πρωταθλητής Ελλάδος Enduro (2004 - '05, '06), με συμμετοχές στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα, ενώ έχει εκπροσωπήσει δύο φορές την Ελλάδα στην “Ολυμπιάδα του Enduro”, International Six Days Enduro (ISDE Σλοβακία 2005, Νέα Ζηλανδία 2006) ως μέλος της εθνικής ομάδας.

Μηχανολόγος Μηχανικός, Εκδότης και διευθυντής των αναγνωρισμένων περιοδικών μοτοσυκλέτας BIKEIT και CITYRIDER, είναι Δημοσιογράφος μέλος της Ένωσης Συντακτών Αυτοκινήτου Μοτοσυκλέτας (ΕΣΣΑΜ) και Συντάκτης Ειδικού Τύπου - μέλος της Ένωσης Συντακτών (ΕΣΠΗΤ) επί 22 συναπτά έτη.

Ακόμη, είναι ιδιοκτήτης της Σχολής Ασφαλούς Οδήγησης RIDEIT, συνυπογράφοντας την Ευρωπαϊκή Χάρτα Οδικής Ασφάλειας, με στόχο την διάδοση της ασφαλούς οδήγησης και την μείωση των τροχαίων ατυχημάτων.

Είναι επίσημα πιστοποιημένος εκπαιδευτής προηγμένης οδήγησης αναβατών μοτοσυκλέτας της BMW Motorrad με εκπαίδευση στο Hehlingen της Γερμανίας.
Έχει συνεργαστεί με τα μεγαλύτερα περιοδικά μοτοσυκλέτας της χώρας, από το '96.

Τάκης Μανιάτης Γράφτηκε από τον
Τελευταία τροποποίηση στις Σάββατο, 27 Ιουνίου 2015 22:56

ΕΠΙΛΟΓΕΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ
ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΩΝ ΔΥΟ ΤΡΟΧΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ
  • twitter
  • facebook icon
  • instagram
  • youtube
  • Google News icon