.
Κατηγορία Παγκόσμιο Motocross
Δευτέρα, 07 Σεπτεμβρίου 2015 11:54

Παγκ. Πρωτάθλημα ΜΧ 2015, 16ος αγώνας, Ολλανδία

 

Πρωταθλητής ο Febvre!

 

 

Φωτό: mxgp

Όπως ήταν αναμενόμενο ο Romain Febvre κατάφερε να στεφθεί πρωταθλητής δύο αγώνες πριν το τέλος! Πρόκειται για μία πολύ σημαντική επιτυχία τόσο για τον ίδιο στην παρθενική του χρονιά στην μεγάλη κατηγορία, όσο και για την Yamaha που παίρνει ξανά τίτλο από το 2009.

Ο φετινός αγώνας της Ολλανδίας δεν πραγματοποιήθηκε σε κάποια από τις γνωστές αμμώδεις πίστες αλλά σε τεχνητό (αμμώδες βέβαια πάλι) τεραίν στην πίστα ταχύτητας του Assen. Υπήρχαν κάποιες ανησυχίες για το εάν ο κόσμος θα ανταποκριθεί στον αγώνα αυτό, οι οποίες ευτυχώς δεν επαληθεύτηκαν μιας και συγκεντρώθηκαν περίπου 37.000 θεατές!

450 – Simpson o αμμώδης!


Ο Shaun Simpson φαίνεται ότι βρίσκεται στο στοιχείο του κάθε φορά που οδηγεί σε αμμώδη πίστα! Μετά το Lommel κατάφερε να ανέβει ξανά στο ψηλότερο σκαλί του βάθρου. Κέρδισε άνετα το πρώτο σκέλος και στο δεύτερο χρειάστηκε απλώς μία τρίτη θέση για να πάρει τη νίκη συνολικά. Έτσι βρίσκεται πια στην τέταρτη θέση της βαθμολογίας.
Ο Romain Febvre έκανε αυτό που έπρεπε! Τερμάτισε πέμπτος στο πρώτο σκέλος και κέρδισε το δεύτερο, επίδοση που του χάρισε τη δεύτερη θέση συνολικά και φυσικά τον πολυπόθητο τίτλο.

Το τρίτο σκαλί του βάθρου συμπλήρωσε ο Ολλανδός Glen Coldenhoff (Suzuki), ο οποίος είχε φυσικά και την βοήθεια του κόσμου.
O Gautier Paulin παρότι φημίζεται για τις ικανότητές του στην άμμο, έκανε πολλά λάθη με αποτέλεσμα να πάρει την τέταρτη θέση και να χάσει κάθε μαθηματική ελπίδα που είχε για τον τίτλο.
Πέμπτος τερμάτισε ο teammate του Evgeny Bobryshev.
Αξιοσημείωτη είναι και η έκτη θέση του Max Nagl μετά από τον τραυματισμό που τον άφησε εκτός πρωταθλήματος για πολλούς αγώνες.

250 – Μπροστά ο Gasjer


Ο Tim Gasjer (Honda) ανέβασε ρυθμό κερδίζοντας το πρώτο σκέλος και τερματίζοντας δεύτερος στο επόμενο. Σε συνδυασμό με την άσχημη εμφάνιση του Pauls Jonass (KTM), ο οποίος είχε πολλά προβλήματα, τώρα ο Gasjer οδηγεί την κούρσα του πρωταθλήματος με 15 βαθμούς διαφορά.
Ο Max Anstie (Kawasaki) είχε ένα απογοητευτικό πρώτο σκέλος στην ένατη θέση αλλά επανήλθε στο δεύτερο σκέλος κερδίζοντας αποφασιστικά.
Την τρίτη θέση του βάθρου πήρε ο νεαρός Βέλγος Brent Van Doninck, ο οποίος για πρώτη φορά κατάφερε μία τόσο μεγάλη επιτυχία.

Φωτογραφίες

Video

 

Ακολουθήστε το BIKEIT.GR στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα
Τάκης Μανιάτης

Γεννημένος στην Αθήνα το 1974, είναι πολυνίκης σε αγώνες enduro, motocross και scramble, πολύ-πρωταθλητής Ελλάδος Enduro (2004 - '05, '06), με συμμετοχές στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα, ενώ έχει εκπροσωπήσει δύο φορές την Ελλάδα στην “Ολυμπιάδα του Enduro”, International Six Days Enduro (ISDE Σλοβακία 2005, Νέα Ζηλανδία 2006) ως μέλος της εθνικής ομάδας.

Μηχανολόγος Μηχανικός, Εκδότης και διευθυντής των αναγνωρισμένων περιοδικών μοτοσυκλέτας BIKEIT και CITYRIDER, είναι Δημοσιογράφος μέλος της Ένωσης Συντακτών Αυτοκινήτου Μοτοσυκλέτας (ΕΣΣΑΜ) και Συντάκτης Ειδικού Τύπου - μέλος της Ένωσης Συντακτών (ΕΣΠΗΤ) επί 22 συναπτά έτη.

Ακόμη, είναι ιδιοκτήτης της Σχολής Ασφαλούς Οδήγησης RIDEIT, συνυπογράφοντας την Ευρωπαϊκή Χάρτα Οδικής Ασφάλειας, με στόχο την διάδοση της ασφαλούς οδήγησης και την μείωση των τροχαίων ατυχημάτων.

Είναι επίσημα πιστοποιημένος εκπαιδευτής προηγμένης οδήγησης αναβατών μοτοσυκλέτας της BMW Motorrad με εκπαίδευση στο Hehlingen της Γερμανίας.
Έχει συνεργαστεί με τα μεγαλύτερα περιοδικά μοτοσυκλέτας της χώρας, από το '96.

Τάκης Μανιάτης Γράφτηκε από τον
Τελευταία τροποποίηση στις Δευτέρα, 07 Σεπτεμβρίου 2015 11:54

ΕΠΙΛΟΓΕΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ
ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΩΝ ΔΥΟ ΤΡΟΧΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ
  • twitter
  • facebook icon
  • instagram
  • youtube
  • Google News icon