.
Κατηγορία Παγκόσμιο Motocross
Τρίτη, 24 Ιουλίου 2012 09:42

Παγκ.Π. ΜΧ 2012, 10ος αγώνας, Λετονία

 

 

Επανήλθε ο Cairoli

 

 




Του Χρήστου Σώκου

Μετά από την μεγάλη ανατροπή του προηγούμενου αγώνα στη Σουηδία και τις δύο εγκαταλείψεις, ο Antonio Cairoli (KTM) πείσμωσε και επέστρεψε στο ψηλότερο σκαλί του βάθρου παίρνοντας παράλληλα και το red plate!

Τα πάνω κάτω


Ήταν ένας αγώνας με αρκετά αξιοσημείωτα γεγονότα, μιας και λίγο έλειψε ο καιρός να φέρει ξανά τα πάνω κάτω (αυτή τη φορά αναστάτωσε μόνο το δεύτερο σκέλος των 250 με μία λασπωμένη πίστα).
Το τερέν ήταν πολύ μαλακό, σχεδόν αμμώδες και δημιουργήθηκαν πάρα πολλά λούκια κάνοντας ιδιαίτερα απαιτητική την οδήγηση.
Στην ΜΧ1 ο Clement Desalle (Suzuki) έκανε πολλά λάθη, χάνοντας βαθμούς, ενώ ο Kevin Strijbos (KTM) κέρδισε σκέλος μετά από 5 ολόκληρα χρόνια!
Στην ΜΧ2 ο Tommy Searle (Kawasaki) είχε δύο εγκαταλείψεις από μηχανικά προβλήματα με αποτέλεσμα να μείνει επίσης πίσω στο κυνήγι του τίτλου. Μία εγκατάλειψη από μηχανικό πρόβλημα είχε και ο Jeffrey Herlings (KTM). Κάπως έτσι άνοιξε ο δρόμος για την παρθενική νίκη του Joel Roelants (Kawasaki)!

MX1

Ο Antonio Cairoli είχε πεισμώσει για τα καλά πολύ πριν ξεκινήσει ο αγώνας. Όταν ο Σικελός παίρνει την κατάσταση τόσο σοβαρά τότε το αποτέλεσμα είναι άσχημο για τους αντιπάλους του! Κέρδισε με άνεση το πρώτο σκέλος αλλά στο δεύτερο έπεσε σε ένα τραπέζι και τραυμάτισε τον καρπό του. Αυτό βέβαια δεν τον εμπόδισε από το να επανέλθει άμεσα και να φτάσει μέχρι την δεύτερη θέση ξαναπαίρνοντας τα βαθμολογικά ηνία.
Ο Ken De Dycker (KTM) έκανε τον καλύτερο του φετινό αγώνα. Μπόρεσε να ανέβει στο δεύτερο σκαλί του βάθρου με μία 2η και μία 3η θέση. Αυτή ήταν η πρώτη φορά φέτος που πέτυχε θέση μέσα στην πρώτη τριάδα και δήλωσε ότι περιμένει ανάλογες εμφανίσεις στους επόμενους αγώνες.
Ο Kevin Strijbos ήταν ενθουσιασμένος! Μπορεί αρχικά να τα βρήκε σκούρα στην πολύ γρήγορη πίστα αλλά στο δεύτερο πιο λασπωμένο σκέλος ένιωσε άνετα και πήρε μία φοβερή νίκη. Η τελευταία φορά που είχε κερδίσει σε σκέλος ήταν το 2007 στην Ολλανδία.
O Rui Goncalves (Honda) ισοβάθμισε με τον Strijbos, αλλά βρέθηκε στην τέταρτη θέση αποδεικνύοντας ότι έχει τη δυνατότητα να κοντραριστεί με τους πρωτοκλασάτους αναβάτες.
Πέμπτος ο Gautier Paulin (Kawasaki) που τα είχε πάει πολύ καλά στον προκριματικό αγώνα αλλά έκανε λάθη στα σκέλη.
Ο Cristophe Pourcel (Kawasaki) είχε ένα απογοητευτικό διήμερο αφού δεν βολεύτηκε καθόλου την πίστα και τερμάτισε μόλις 11ος .

ΜΧ2


Ο Joel Roelants (Kawasaki) τα πήγε εξαιρετικά στο πρώτο σκέλος παίρνοντας τη νίκη. Στο δεύτερο σκέλος δεν ξεκίνησε τόσο καλά και είχε προβλήματα με τους προπορευόμενους αναβάτες που του γέμισαν λάσπη τη μάσκα. Αναγκάστηκε να βγει στα πιτ για να την αλλάξει και έφτασε μέχρι τη δεύτερη θέση. Αυτό ήταν αρκετό για να του χαρίσει τη νίκη συνολικά!
Δεύτερος στο βάθρο ο Jeremy Van Horebeek (KTM). Ο Βέλγος αναβάτης περίμενε να νικήσει αλλά απογοητεύτηκε. Κέρδισε εύκολα το δεύτερο σκέλος, όμως στο πρώτο μπλέχτηκε με τον Jose Butron σε μία μάχη, έπεσε και τερμάτισε τρίτος.
Ο Jordi Tixier (KTM) συμπλήρωσε το βάθρο με μία 5η και μία 3η θέση εμφανώς συγκινημένος, αφού δεν περίμενε ότι θα έκανε μία τέτοια εμφάνιση!
Ο Herlings συνεχίζει να προηγείται στη βαθμολογία με 41 βαθμούς, αφού παρά τη μία εγκατάλειψή του ο Searle έχασε και τα δύο σκέλη.

Αποτελέσματα

MX1 Results
1. T Cairoli 1/2 KTM
2. K d Dycker 2/3 KTM
3. K Strijbos 10/1 KTM
4. R Goncavles 3/5 HON
5. G Paulin 4/6 KAW
6. C Desalle 7/4 SUZ
7. T Leok SUZ
8. S Simpson YAM
9. E Bobryshev HON
10. X Boog KAW
MX2 Results
1. J Roelants 1/2 KAW
2. J Horebeek 3/1 KTM
3. J Tixier 5/3 KTM
4. Coldenhoff KTM
5. J Butron KTM
6. M Anstie 14/4 HON
7. J Herlings 2/18 KTM
8. A Tonus YAM
9. R Febvre KTM

Βαθμολογία

MX1 Points
1. Tony Cairoli 392
2. Clement Desalle 380
3. Chris Pourcel 357
4. Gautier Paulin 348
5. Ken d Dycker 299
6. Kevin Strijbos 279
7. Xavier Boog 258
8. Tanel Leok 230
9. R Goncavles 219
10. D Philippaerts 212
MX2 Points
1. Jeffrey Herlings 428
2. Tommy Searle 387
3. J v Horebeek 375
4. Joel Roelants 310
5. Jordi Tixier 279
6. Jake Nicholls 255
7. Max Anstie 224
8. Jose Butron 197
9. D Ferrandis 190
10. Al Lupino 183

Φωτογραφίες

Video

Ακολουθήστε το BIKEIT.GR στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα
Τάκης Μανιάτης

Γεννημένος στην Αθήνα το 1974, είναι πολυνίκης σε αγώνες enduro, motocross και scramble, πολύ-πρωταθλητής Ελλάδος Enduro (2004 - '05, '06), με συμμετοχές στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα, ενώ έχει εκπροσωπήσει δύο φορές την Ελλάδα στην “Ολυμπιάδα του Enduro”, International Six Days Enduro (ISDE Σλοβακία 2005, Νέα Ζηλανδία 2006) ως μέλος της εθνικής ομάδας.

Μηχανολόγος Μηχανικός, Εκδότης και διευθυντής των αναγνωρισμένων περιοδικών μοτοσυκλέτας BIKEIT και CITYRIDER, είναι Δημοσιογράφος μέλος της Ένωσης Συντακτών Αυτοκινήτου Μοτοσυκλέτας (ΕΣΣΑΜ) και Συντάκτης Ειδικού Τύπου - μέλος της Ένωσης Συντακτών (ΕΣΠΗΤ) επί 22 συναπτά έτη.

Ακόμη, είναι ιδιοκτήτης της Σχολής Ασφαλούς Οδήγησης RIDEIT, συνυπογράφοντας την Ευρωπαϊκή Χάρτα Οδικής Ασφάλειας, με στόχο την διάδοση της ασφαλούς οδήγησης και την μείωση των τροχαίων ατυχημάτων.

Είναι επίσημα πιστοποιημένος εκπαιδευτής προηγμένης οδήγησης αναβατών μοτοσυκλέτας της BMW Motorrad με εκπαίδευση στο Hehlingen της Γερμανίας.
Έχει συνεργαστεί με τα μεγαλύτερα περιοδικά μοτοσυκλέτας της χώρας, από το '96.

Τάκης Μανιάτης Γράφτηκε από τον
Τελευταία τροποποίηση στις Τρίτη, 24 Ιουλίου 2012 09:51

ΕΠΙΛΟΓΕΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ
ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΩΝ ΔΥΟ ΤΡΟΧΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ
  • twitter
  • facebook icon
  • instagram
  • youtube
  • Google News icon