.
Κατηγορία Παγκόσμιο Motocross
Τρίτη, 24 Ιουλίου 2012 10:27

Παγκ. ΜΧ 2012, 11ος αγώνας, Ρωσία


Απόλυτη επιτυχία

 





Του Χρήστου Σώκου

Ένας από τους πιο επιτυχημένους αγώνες φέτος διοργανώθηκε στη Ρωσία. Η νέα σχεδίαση της πίστας άφησε απόλυτα ικανοποιημένους τους αναβάτες, ο κόσμος έσπευσε κατά χιλιάδες γεμίζοντας τις πλαγιές και ο καιρός ήταν ηλιόλουστος!

Σε φυσιολογικούς ρυθμούς


Αγωνιστικά στην ΜΧ1 ο Antonio Cairoli (KTM) ήταν ξανά ο νικητής και πλέον βρίσκεται 20 βαθμούς μπροστά από τον Clement Desalle (Suzuki).
Στην ΜΧ2 τα πράγματα επανήλθαν σε φυσιολογικούς ρυθμούς με τον Jeffrey Herlings (KTM) να φεύγει με τη νίκη. Πλέον οδηγεί το πρωτάθλημα με 49 βαθμούς από τον Tommy Searle (Kawasaki) και φαίνεται ότι δύσκολα θα χάσει τον τίτλο.

ΜΧ1

Ο Cairoli με τη νίκη του στην Ρωσία έφτασε στο σύνολο τις 49 σε GP! Θέλει μόνο ένα GP ακόμα για να φτάσει σε νίκες τον θρύλο Joel Roberts.
Στο πρώτο σκέλος έκανε μία επιβλητική εμφάνιση κερδίζοντας εύκολα. Στο δεύτερο σκέλος όμως έκανε ένα λάθος στα σαμάρια και έπεσε, δίνοντας τη δυνατότητα στους Desalle και Pourcel να τον περάσουν. Παρ’ όλα αυτά κατάφερε να επιστρέψει και να πάρει στο τέλος ξανά τη νίκη.
Στην δεύτερη θέση ο Clement Desalle, επανήλθε μετά από τον άσχημο αγώνα στη Λετονία. Λίγο έλειψε μάλιστα να κερδίσει το δεύτερο σκέλος, αν δεν έκανε προς το τέλος ένα λάθος που έδωσε την ευκαιρία στον Cairoli να τον περάσει.
Για ακόμα ένα αγώνα ο Ken De Dycker (KTM) ανέβηκε στο βάθρο με μία 2η και μία 3η θέση. Ο Βέλγος αναβάτης έκανε εξαιρετικές εκκινήσεις και μάλιστα βρέθηκε να οδηγεί τον αγώνα για τους πρώτους πέντε γύρους του πρώτου σκέλους. Αγχώθηκε όμως καθότι δεν έχει συνηθίσει να βρίσκεται σε αυτή τη θέση και έτσι δεν μπόρεσε να κρατήσει πίσω του τον Cairoli.
Τέταρτος ο Cristophe Pourcel (Kawasaki) τερματίζοντας 4ος και 3ος στα δύο σκέλη αντίστοιχα.
Ο Ρώσος Evgeny Bobryshev (Honda) θα ήθελε πάρα πολύ να ανέβει στο βάθρο ώστε να ικανοποιήσει το ενθουσιώδες κοινό, αλλά δεν τα κατάφερε και συμπλήρωσε την πεντάδα.

ΜΧ2

Η αμμώδης πίστα ταίριαξε γάντι στον ειδικό Herlings! Το αποτέλεσμα ήταν δύο επιβλητικές νίκες με μεγάλη διαφορά από τον δεύτερο. Ο Herlings από την αρχή του πρωταθλήματος βρίσκεται μπροστά στη βαθμολογία και όλα δείχνουν ότι θα στεφθεί πρωταθλητής φέτος.
Ο Tommy Searle (Kawasaki) είχε πολύ άσχημη θέση εκκίνησης και βρέθηκε να πολεμάει από πολύ πίσω. Αυτό όμως δεν τον πτόησε από το να έχει μία φοβερή επίδοση και να πάρει τη δεύτερη θέση (3ος και 2ος ).
Ο Jeremy Van Horebeek (KTM) συγκέντρωσε τους ίδιους βαθμούς με τον Searle αλλά ανέβηκε στο τρίτο σκαλί του βάθρου. Στο δεύτερο σκέλος έμεινε από δυνάμεις και δεν μπόρεσε να αντιμετωπίσει τον Searle, με αποτέλεσμα να τερματίσει τρίτος.
Ο Joel Roelants (Kawasaki) δεν μπόρεσε να πάρει θέση στο βάθρο αυτή τη φορά και βρέθηκε τέταρτος. Ήταν απόλυτα ικανοποιημένος με αυτή του την εμφάνιση γιατί στο δεύτερο σκέλος χρειάστηκε να μπει στα πιτ και έχασε πολύ χρόνο. Νόμιζε ότι ο πίσω τροχός του είχε πάθει κάτι, αλλά τελικά είχε απλώς μαζέψει πολλή λάσπη!
Την πεντάδα συμπλήρωσε ο Jake Nicholls (KTM).

Αποττελέσματα

MX1 Results
1. T Cairoli 1/1 KTM
2. C Desalle 3/2 SUZ
3. K d Dycker 2/3 KTM
4. C Pourcel 4/4 KAW
5. E Bobryshev 6/5 HON
6. R Goncalves 8/6 HON
7. G Paulin 7/7 KAW
8. K Strijbos KTM
9. J Barragan HON
10. T Leok SUZ
MX2 Results
1. J Herlings 1/1 KTM
2. T Searle 3/2 KAW
3. J v Horebeek 2/3 KTM
4. J Roelants 5/4 KAW
5. J Nicholls 4/5 KTM
6. J Tixier 6/6 KTM
7. A Tonus YAM
8. D Ferrandis KAW
9. Coldenhoff KTM
10. J Butron KTM

Βαθμολογία

MX1 Points
1. Tony Cairoli 442
2. Clement Desalle 422
3. Chris Pourcel 393
4. Gautier Paulin 376
5. Ken d Dycker 341
6. Kevin Strijbos 304
7. Xavier Boog 277
8. Tanel Leok 253
9. R Goncavles 247
10. D Philippaerts 212
MX2 Points
1. Jeffrey Herlings 478
2. Tommy Searle 429
3. J v Horebeek 417
4. Joel Roelants 344
5. Jordi Tixier 309
6. Jake Nicholls 289
7. Max Anstie 238
8. Jose Butron 218
9. D Ferrandis 213
10. Al Lupino 196

Φωτογραφίες

Video

Ακολουθήστε το BIKEIT.GR στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα
Τάκης Μανιάτης

Γεννημένος στην Αθήνα το 1974, είναι πολυνίκης σε αγώνες enduro, motocross και scramble, πολύ-πρωταθλητής Ελλάδος Enduro (2004 - '05, '06), με συμμετοχές στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα, ενώ έχει εκπροσωπήσει δύο φορές την Ελλάδα στην “Ολυμπιάδα του Enduro”, International Six Days Enduro (ISDE Σλοβακία 2005, Νέα Ζηλανδία 2006) ως μέλος της εθνικής ομάδας.

Μηχανολόγος Μηχανικός, Εκδότης και διευθυντής των αναγνωρισμένων περιοδικών μοτοσυκλέτας BIKEIT και CITYRIDER, είναι Δημοσιογράφος μέλος της Ένωσης Συντακτών Αυτοκινήτου Μοτοσυκλέτας (ΕΣΣΑΜ) και Συντάκτης Ειδικού Τύπου - μέλος της Ένωσης Συντακτών (ΕΣΠΗΤ) επί 22 συναπτά έτη.

Ακόμη, είναι ιδιοκτήτης της Σχολής Ασφαλούς Οδήγησης RIDEIT, συνυπογράφοντας την Ευρωπαϊκή Χάρτα Οδικής Ασφάλειας, με στόχο την διάδοση της ασφαλούς οδήγησης και την μείωση των τροχαίων ατυχημάτων.

Είναι επίσημα πιστοποιημένος εκπαιδευτής προηγμένης οδήγησης αναβατών μοτοσυκλέτας της BMW Motorrad με εκπαίδευση στο Hehlingen της Γερμανίας.
Έχει συνεργαστεί με τα μεγαλύτερα περιοδικά μοτοσυκλέτας της χώρας, από το '96.

Τάκης Μανιάτης Γράφτηκε από τον
Τελευταία τροποποίηση στις Τρίτη, 24 Ιουλίου 2012 10:37

ΕΠΙΛΟΓΕΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ
ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΩΝ ΔΥΟ ΤΡΟΧΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ
  • twitter
  • facebook icon
  • instagram
  • youtube
  • Google News icon