.
Κατηγορία Παγκόσμιο Motocross
Παρασκευή, 31 Αυγούστου 2012 10:42

Παγκ. Π. ΜΧ 2012, 13ος αγώνας, Αγγλία

 

 

Cairoli και Searle

 

 

anigif

Του Χρήστου Σώκου

Η αγγλική πίστα Matterley Basin βρίσκεται μέσα στις αγαπημένες αρκετών αναβατών και όχι δίχως αιτία!

Ένα όνειρο πραγματικότητα


Η πίστα είναι αρκετά τεχνική, οι θεατές συρρέουν κατά χιλιάδες φτιάχνοντας γιορτινή ατμόσφαιρα και οι διοργανωτές δίνουν τον καλύτερό τους εαυτό προετοιμάζοντας άψογα τα πάντα. Μέσα σε όλα αυτά προσθέστε και τις ιδανικές καιρικές συνθήκες, οπότε δεν είναι δύσκολο να φτάσουμε στο ιδανικό αποτέλεσμα από όλες τις απόψεις.

Ο Tony Cairoli (KTM) πέτυχε ξανά το απόλυτο 1-1 αυξάνοντας σημαντικά την βαθμολογική του διαφορά από τον δεύτερο Clement Desalle (Suzuki), ο οποίος δείχνει ότι δεν έχει πια την ικανότητα να διεκδικήσει στα ίσια τον τίτλο.

Στην ΜΧ2 ο Tommy Searle (Kawasaki) έκανε ένα από τα μεγαλύτερά του όνειρα πραγματικότητα. Μπροστά στο ιδιαίτερα θερμό κοινό της πατρίδας του πέτυχε δύο νίκες!

ΜΧ1

Ο Cairoli δήλωσε ότι η συγκεκριμένη πίστα βρίσκεται ανάμεσα στις αγαπημένες του. Κάπως έτσι εξηγείται μάλλον το ότι κέρδισε με άνεση τα πάντα: από το προκριματικό σκέλος του Σαββάτου μέχρι και τα δύο αγωνιστικά σκέλη! Πλέον βαδίζει ολοταχώς για τον έκτο παγκόσμιο τίτλο του.
Δεύτερος και στα δύο σκέλη τερμάτισε ο Max Nagl (KTM). Ο Γερμανός αναβάτης επανήλθε έτσι στην ενεργό δράση μετά από τον τραυματισμό του στην μέση με τον καλύτερο δυνατό τρόπο.

Το βάθρο συμπλήρωσε ο Gautier Paulin (Kawasaki) με μία 4η και μία 3η θέση στα δύο σκέλη αντίστοιχα. Ο Paulin είχε να ανέβει στο βάθρο από τον αγώνα στην Πορτογαλία, δήλωσε όμως ότι έχει ξαναβρεί την φόρμα του και ευελπιστεί να ξαναβρεθεί στο βάθρο στους επόμενους αγώνες.
Ο Ken De Dycker (KTM) είχε την ευκαιρία σε αυτό τον αγώνα να πάρει θέση βάθρου. Όμως έπεσε σε αρκετά λάθη με αποτέλεσμα να χάσει την τρίτη θέση για μόλις 2 βαθμούς.
Πέμπτος ήρθε ο Xavier Boog (Kawasaki) και έκτος ο Clement Desalle (Suzuki). Ο Desalle είχε μία άσχημη πτώση στον προκριματικό αγώνα του Σαββάτου που του άφησε ένα χτυπημένο καρπό. Έτσι δεν μπόρεσε να πιέσει ιδιαίτερα στον αγώνα και φαίνεται ότι ουσιαστικά έχασε τις ελπίδες του για το πρωτάθλημα.

ΜΧ2


Ο Tommy Searle έκανε και στα δύο σκέλη εκπληκτικές εκκινήσεις και χωρίς να χάσει χρόνο βρέθηκε να οδηγεί τον αγώνα. Ο Jeffrey Herlings (KTM) τον έφτασε και άρχισε να τον πιέζει αλλά με ένα πανομοιότυπο τρόπο έπεσε και τις δύο φορές δίνοντας έτσι τον απαραίτητο χώρο στον Searle να νικήσει!
Παρόλα αυτά ο Herlings είχε φτιάξει μία τόσο μεγάλη διαφορά από τους υπόλοιπους, ώστε είχε όλο τον χρόνο να σηκώσει τη μοτοσικλέτα του και να παραμείνει στη δεύτερη θέση.
Ο Αμερικάνος Zach Osborne (Yamaha) ανέβηκε στο τρίτο σκαλί του βάθρου με μία 3η και μία 4η θέση.
Τέταρτος ήρθε ο Jeremy Van Horebeek (KTM). Θα μπορούσε να πετύχει κάτι καλύτερο εάν δεν είχε ένα άσχημο πρώτο σκέλος στο οποίο με πολλή προσπάθεια μόλις που κατάφερε να τερματίσει πέμπτος.

Αποτελέσματα

MX1 Results
1. T Cairoli 1/1 KTM
2. Max Nagl 2/2 KTM
3. G Paulin 4/3 KAW
4. K d Dycker 3/5 KTM
5. X Boog 5/7 KAW
6. C Desalle 6/11 SUZ
7. T Leok SUZ
8. K Strijbos KTM
9. R Goncalves HON
10. D Guarneri KTM
MX2 Results
1. T Searle 1/1 KAW
2. J Herlings 2/2 KTM
3. Z Osborne 3/4 YAM
4. Horebeek 5/3 KTM
5. J Nicholls 4/5 KTM
6. A Tonus YAM
7. D Ferrandis KAW
8. V Teillet KAW
9. J Tixier KTM
10. Coldenhoff KTM

Βαθμολογία

MX1 Points
1. Tony Cairoli 542
2. Clement Desalle 487
3. Chris Pourcel 452
4. Gautier Paulin 440
5. Ken d Dycker 404
6. Kevin Strijbos 342
7. Xavier Boog 336
8. Tanel Leok 300
9. R Goncavles 295
10. Shaun Simpson 242
MX2 Points
1. Jeffrey Herlings 572
2. Tommy Searle 521
3. J v Horebeek 475
4. Joel Roelants 367
5. Jake Nicholls 359
6. Jordi Tixier 340
7. Max Anstie 274
8. D Ferrandis 261
9. Jose Butron 257
10. Al Lupino 221

Φωτογραφίες

Video

Ακολουθήστε το BIKEIT.GR στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα
Τάκης Μανιάτης

Γεννημένος στην Αθήνα το 1974, είναι πολυνίκης σε αγώνες enduro, motocross και scramble, πολύ-πρωταθλητής Ελλάδος Enduro (2004 - '05, '06), με συμμετοχές στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα, ενώ έχει εκπροσωπήσει δύο φορές την Ελλάδα στην “Ολυμπιάδα του Enduro”, International Six Days Enduro (ISDE Σλοβακία 2005, Νέα Ζηλανδία 2006) ως μέλος της εθνικής ομάδας.

Μηχανολόγος Μηχανικός, Εκδότης και διευθυντής των αναγνωρισμένων περιοδικών μοτοσυκλέτας BIKEIT και CITYRIDER, είναι Δημοσιογράφος μέλος της Ένωσης Συντακτών Αυτοκινήτου Μοτοσυκλέτας (ΕΣΣΑΜ) και Συντάκτης Ειδικού Τύπου - μέλος της Ένωσης Συντακτών (ΕΣΠΗΤ) επί 22 συναπτά έτη.

Ακόμη, είναι ιδιοκτήτης της Σχολής Ασφαλούς Οδήγησης RIDEIT, συνυπογράφοντας την Ευρωπαϊκή Χάρτα Οδικής Ασφάλειας, με στόχο την διάδοση της ασφαλούς οδήγησης και την μείωση των τροχαίων ατυχημάτων.

Είναι επίσημα πιστοποιημένος εκπαιδευτής προηγμένης οδήγησης αναβατών μοτοσυκλέτας της BMW Motorrad με εκπαίδευση στο Hehlingen της Γερμανίας.
Έχει συνεργαστεί με τα μεγαλύτερα περιοδικά μοτοσυκλέτας της χώρας, από το '96.

Τάκης Μανιάτης Γράφτηκε από τον
Τελευταία τροποποίηση στις Παρασκευή, 31 Αυγούστου 2012 11:12

ΕΠΙΛΟΓΕΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ
ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΩΝ ΔΥΟ ΤΡΟΧΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ
  • twitter
  • facebook icon
  • instagram
  • youtube
  • Google News icon