.
Κατηγορία Παγκόσμιο Motocross
Πέμπτη, 06 Σεπτεμβρίου 2012 11:16

Παγκ. Π. ΜΧ 2012, 14ος αγώνας, Ολλανδία

Μία ανάσα από τον τίτλο…

 




anigif
Του Χρήστου Σώκου

Η αμμώδης και εξαιρετικά τεχνική πίστα στο Lierop γέμισε από 20.000 περίπου Ολλανδούς, οι οποίοι έσπευσαν να απολαύσουν τον «ειδικό» Jeffrey Herlings (KTM).

Διέλυσε τον ανταγωνισμό!


Μιας και πέρυσι δεν είχε γίνει Ολλανδικό GP ήταν η πρώτη φορά που ο Herlings θα αγωνιζόταν σε αυτή την πίστα. Το αποτέλεσμα; Διέλυσε τον ανταγωνισμό στην ΜΧ2 ρίχνοντας γύρο μέχρι και στον τρίτο στο πρώτο σκέλος!
Στην ΜΧ1 ο Antonio Cairoli (KTM) επίσης έλαμψε στην άμμο με δύο νίκες. Πλέον και οι δύο αναβάτες της Red Bull KTM θα αρπάξουν τον τίτλο στον επόμενο αγώνα, μιας και είναι πραγματικά απίθανο να υπάρξει κάποια άλλη τροπή.

ΜΧ1

Ο Antonio Cairoli πήρε τη νίκη και στα δύο σκέλη, φτάνοντας έτσι τις 52 συνολικά στην καριέρα του, αλλά έκανε λάθη στην αρχή. Στο πρώτο σκέλος έμεινε πίσω μετά την εκκίνηση και χρειάστηκε να ξεπεράσει το έντονο arm pump μέχρι να φτάσει τον Max Nagl (KTM) και να τον περάσει. Στο δεύτερο σκέλος είχε μία άσχημη πτώση που τον άφησε με χτυπημένο αντίχειρα, αλλά πρόλαβε να σηκωθεί και αφού η μοτοσικλέτα του ήταν σε λειτουργική κατάσταση πήρε ξανά τη νίκη.
Ο Βέλγος Ken De Dycker (KTM) ανέβηκε στο δεύτερο σκαλί του βάθρου αφού έκανε δύο πολύ σταθερά σκέλη με μία τρίτη και μία δεύτερη θέση.
Τρίτος ο Εσθονός Tanel Leok (Suzuki), εμφανώς ικανοποιημένος, αφού είχε να ανέβει στο βάθρο από το 2010. Μετά από μία χρονιά που τον ταλαιπώρησε με αρκετούς τραυματισμούς, ο Leok δείχνει πια ότι έχει επανέλθει σε φόρμα για τα καλά.
Τον καλύτερο του αγώνα φέτος στην τέταρτη θέση έκανε και ο Ρώσος Evgeny Bobryshev (Honda). Στο πρώτο σκέλος τερμάτισε έβδομος αλλά στο επόμενο βελτίωσε πάρα πολύ την επίδοσή του και έφτασε μέχρι την τέταρτη θέση.
Ο Clement Desalle (Suzuki) αγωνίστηκε με χτυπημένο καρπό που «κληρονόμησε» από τον προηγούμενο αγώνα στην Αγγλία. Δεν μπόρεσε να πιέσει όσο θα ήθελε και έτσι έμεινε στην έκτη θέση.
Ο Cristophe Pourcel (Kawasaki) απέκτησε ένα μικρό σπάσιμο στον ώμο πριν έρθει στον αγώνα του Lierop. Προσπάθησε να αγωνιστεί στο πρώτο σκέλος αλλά ο πόνος ήταν πολύ έντονος και αποσύρθηκε.
Ο μεγάλος άτυχος ήταν ο Max Nagl, ο οποίος έκανε ένα φοβερό αγώνα στο πρώτο σκέλος τερματίζοντας δεύτερος. Στο δεύτερο σκέλος και ενώ είχε στρίψει πρώτος έμπλεξε σε μία πτώση και εγκατέλειψε από σπασμένο μαρσπιέ.

ΜΧ2


Όλοι όσοι είδαν τον Jeffrey Herlings (KTM) να οδηγεί στην πίστα του Lierop συμφώνησαν ότι κανένας αναβάτης δεν είχε κινηθεί ταχύτερα εκεί. Στο πρώτο σκέλος έφτασε να ρίξει γύρο μέχρι και στον τρίτο ενώ ο δεύτερος Jeremy Van Horebeek (ΚΤΜ) τερμάτισε δύο λεπτά πιο πίσω! Στο δεύτερο σκέλος έριξε γύρο μέχρι και στον πέμπτο, ενώ η διαφορά του με τους υπόλοιπους τέσσερις ήταν πάλι πάνω από δύο λεπτά! Σίγουρα στο ΜΧ των Εθνών στην αμμώδη πίστα του Lommel, ο Herlings θα είναι ένας από τους πρωταγωνιστές.
Ο Van Horebeek είχε ένα δύσκολο διήμερο και αγωνιζόταν με ίωση, αλλά μπόρεσε να πάρει δύο δεύτερες θέσεις.
Ο Max Anstie συμπλήρωσε το βάθρο πετυχαίνοντας την καλύτερή του επίδοση φέτος. Τα χρόνια που πέρασε στην Ολλανδία μεγαλώνοντας εκεί σίγουρα τον βοήθησαν σε αυτή την πίστα.
Ο Tommy Searle (Kawasaki) τα βρήκε δύσκολα και έμεινε εκτός βάθρου στην τέταρτη θέση.

Αποτελέσματα

MX1 Results
1. T Cairoli 1/1 KTM
2. K d Dycker 3/2 KTM
3. T Leok 4/3 SUZ
4. Bobryshev 7/4 HON
5. S Simpson YAM
6. C. Desalle 6/7 SUZ
7. G Paulin 5/9 KAW
8. K Strijbos KTM
9. Max Nagl 2/0 KTM
10. R Goncalves HON
MX2 Results
1. J Herlings 1/1 KTM
2. Horebeek 2/2 KTM
3. M Anstie 3/3 HON
4. T Searle 4/4 KAW
5. A Tonus 6/5 YAM
6. J Nicholls KTM
7. Coldenhoff KTM
8. J Tixier KTM
9. Z Osborne 7/8 YAM
10. A Lupino HUS

Βαθμολογία

MX1 Points
1. Tony Cairoli 592
2. Clement Desalle 516
3. Gautier Paulin 468
4. Chris Pourcel 452
5. Ken d Dycker 446
6. Kevin Strijbos 369
7. Xavier Boog 355
8. Tanel Leok 338
9. R Goncavles 315
10. Shaun Simpson 271
MX2 Points
1. Jeffrey Herlings 622
2. Tommy Searle 557
3. J v Horebeek 519
4. Jake Nicholls 387
5. Joel Roelants 367
6. Jordi Tixier 367
7. Max Anstie 314
8. D Ferrandis 272
9. Jose Butron 263
10. Al Lupino 241

Φωτογραφίες

Video

Ακολουθήστε το BIKEIT.GR στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα
Τάκης Μανιάτης

Γεννημένος στην Αθήνα το 1974, είναι πολυνίκης σε αγώνες enduro, motocross και scramble, πολύ-πρωταθλητής Ελλάδος Enduro (2004 - '05, '06), με συμμετοχές στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα, ενώ έχει εκπροσωπήσει δύο φορές την Ελλάδα στην “Ολυμπιάδα του Enduro”, International Six Days Enduro (ISDE Σλοβακία 2005, Νέα Ζηλανδία 2006) ως μέλος της εθνικής ομάδας.

Μηχανολόγος Μηχανικός, Εκδότης και διευθυντής των αναγνωρισμένων περιοδικών μοτοσυκλέτας BIKEIT και CITYRIDER, είναι Δημοσιογράφος μέλος της Ένωσης Συντακτών Αυτοκινήτου Μοτοσυκλέτας (ΕΣΣΑΜ) και Συντάκτης Ειδικού Τύπου - μέλος της Ένωσης Συντακτών (ΕΣΠΗΤ) επί 22 συναπτά έτη.

Ακόμη, είναι ιδιοκτήτης της Σχολής Ασφαλούς Οδήγησης RIDEIT, συνυπογράφοντας την Ευρωπαϊκή Χάρτα Οδικής Ασφάλειας, με στόχο την διάδοση της ασφαλούς οδήγησης και την μείωση των τροχαίων ατυχημάτων.

Είναι επίσημα πιστοποιημένος εκπαιδευτής προηγμένης οδήγησης αναβατών μοτοσυκλέτας της BMW Motorrad με εκπαίδευση στο Hehlingen της Γερμανίας.
Έχει συνεργαστεί με τα μεγαλύτερα περιοδικά μοτοσυκλέτας της χώρας, από το '96.

Τάκης Μανιάτης Γράφτηκε από τον
Τελευταία τροποποίηση στις Πέμπτη, 06 Σεπτεμβρίου 2012 11:36

ΕΠΙΛΟΓΕΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ
ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΩΝ ΔΥΟ ΤΡΟΧΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ
  • twitter
  • facebook icon
  • instagram
  • youtube
  • Google News icon